Home Europa Wat te doen in Parijs als het regent? 9 tips!

Wat te doen in Parijs als het regent? 9 tips!

door Dewi
parijs als het regent

Is er één stad op aarde, die romantischer is als het regent dan Parijs? Ik denk het niet. Koop dus een paraplu, trek je kaplaarzen aan, spring in de plassen, kijk hoe de druppels in de Seine vallen en dans in de regen. In deze blog deel ik 9 tips voor Parijs als het regent.

9 tips voor Parijs als het regent:

1. Koop een paraplu

Regent het niet ál te hard? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon een paraplu te kopen en de regen te trotseren. Om even te spreken met de woorden van mijn vader: ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’. Mijn moeder en ik namen deze wijze woorden ter harte en struinden een hele dag door Parijs in de regen. Gezellig samen onder een paraplu. Hadden we er last van? Nee, eigenlijk niet. Parijs is écht altijd mooi. Ook als het regent.

2. Eet je buikje rond

Er zijn weinig dingen die ik leuker vind dan picknicken in Parijs. Je eigen lunch bij elkaar shoppen en neerstrijken in een park of langs de Seine. Een kinderhand is gauw gevuld, zal ik maar zeggen. Maar ja, als het de hele dag regent, houdt dit snel op. Gelukkig kun je bijna overal in Parijs waanzinnig lekker eten en barst het van de leuke eetgelegenheden. En wat is nou een betere tijdsbesteding in Parijs als het regent dan gezellig samen kaasfonduen bijvoorbeeld? Of je opwarmen met een heerlijke uiensoep?

Een paar van mijn favorieten:

 • Kaasfondue bij La fontaine de la Mouffe (58 Rue Mouffetard)
 • Mezze bij Chez Marianne (2 Rue des Hospitalières-Saint-Gervais)
 • Mosselen bij La Chaumière (4 Rue Jean du Bellay)
 • Kaasplankje bij La Sardine (32 Rue Sainthe-Marthe)

Lees ook: Budget Parijs: wat kost een stedentrip Parijs?

3. Bezoek de grote warenhuizen

Eigenlijk vind ik het zonde van mijn tijd om te gaan winkelen in Parijs. Parijs heeft namelijk zoveel te bieden, dat ik winkelen liever thuis doe. Toch zijn sommige overdekte winkelcentra of warenhuizen een bezienswaardigheid op zichzelf. Het prachtige Galeries Lafayette is bijvoorbeeld perfect om te bezoeken op een regenachtige dag. Andere bekende warenhuizen of overdekte winkelcentra zijn:

 • Carrousel du Louvre
 • Forum des Halles
 • Le Bon Marché
 • Le Printemps
parijs als het regent

4. Galerie Vivienne

Nog leuker dan het bezoeken van de grote warenhuizen, zijn misschien wel de overdekte passages: les passages couverts. In de statige galerijen met glazen daken en prachtige betegelde vloeren, waan je je zo in de 18e en 19e eeuw. De mooiste passage vind ik persoonlijk Galerie Vivienne.

parijs als het regent

5. Bewonder het kleurenspel van Sainte-Chapelle

Toen ik laatst in Parijs was, bezocht ik op een mistroostige dag Sainte-Chapelle. Het kan bijna niet anders dan dat het prachtige licht dat door de glas-en-lood ramen valt en een waanzinnig kleurenspel oplevert je opvrolijkt. Geloof me, zelden zie je zo’n mooi kleurenspektakel als hier!

Deze indrukwekkende kapel ligt op het Île de la Cité, vlakbij de Notre Dame. Sainte-Chapelle werd in 1242 gebouwd om relikwieën – de doornenkroon en een stukje van het Heilige Kruis van Jezus – tentoon te stellen. Van buiten ziet de kapel er niet heel bijzonder uit, maar van binnen is het overweldigend mooi.

Lees ook: 20 originele tips voor Parijs: leuk voor je tweede bezoek!

bezienswaardigheden Parijs Sainte Chapelle

6. Schuilen in een van de vele kerken

Sainte-Chapelle is een geweldige optie voor Parijs als het regent, maar er zijn natuurlijk veel meer kerken om te bezoeken. Kerken bieden een dak boven je hoofd en zijn dus perfect om te bezoeken in de stromende regen. Een aantal van de mooiste en bekendste kerken van Parijs:

 • Sacré Coeur
 • Basilique cathédrale de Saint-Denis
 • La Madeleine
 • Pantheon
 • Notre Dame (deze is door de verwoestende brand helaas niet te bezoeken)
parijs als het regent

7. Bezoek een van de vele musea van Parijs

Ik geef toe, dit is een inkoppertje. Toch wil ik het hier wel even noemen. Parijs beschikt namelijk over zo ontzettend veel mooie en bijzondere musea, die perfect zijn om te bezoeken als het regent. Een paar van mijn favorieten:

 • Het Louvre
 • Musée D’Orsay
 • Salvador Dali Museum
 • Musée Rodin
 • Musée de l’Orangerie

Lees ook: Tips voor een bezoek aan het Louvre: zo bereid je je bezoek voor!

parijs als het regent

8. Zoek onderdak in het kunstenaarsbolwerk aan de Rue de Rivoli

Nog zo’n bezienswaardigheid waar je spontaan vrolijk van wordt als het regent, is het kunstenaarsbolwerk aan Rue de Rivoli. Op nummer 59 vind je een pand met zo’n 30 ateliers. Je kunt de ateliers bezoeken, een praatje maken met de kunstenaars die aan het werk zijn en hun werk bewonderen. Het meest indrukwekkend vind ik zelf het kleurrijke trappenhuis!

parijs als het regent

9. Jardin des Plantes

Het Jardin des Plantes vind ik persoonlijk één van de leukste parken in Parijs én perfect om te bezoeken als het regent. Het Jardin des Plantes is namelijk niet alleen een prachtig aangelegd park, het herbergt ook de meest interessante natuur-historische musea. Bezoek bijvoorbeeld de kassen, waar je je in het tropisch regenwoud waant of het evolutie- of mineralenmuseum.

parijs als het regent

Tot zover mijn tips voor Parijs als het regent. Heb jij nog leuke tips voor mij voor mijn volgende bezoek aan Parijs op een regenachtige dag?  

Meer stedentrips?

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter