Home Azië Waarom Maleisië één van mijn favoriete landen in Azië is

Waarom Maleisië één van mijn favoriete landen in Azië is

door Dewi
Waarom Maleisie

Maleisië is één van mijn favoriete landen in Azië. Of het mijn absolute nummer één is, vind ik lastig te zeggen, omdat ik ook verliefd werd op Indonesië, India en Laos. Toch heeft Maleisië een heel speciaal plekje in mijn hart. Op de één of andere manier voelt het een klein beetje als mijn thuishaven aan de andere kant van de wereld. Benieuwd waarom Maleisië één van mijn favoriete landen in Azië is?

Waarom Maleisië?

Maleisië heeft eigenlijk alles wat je als backpacker in een land zoekt en dat maakt Maleisië wat mij betreft een backpackland bij uitstek. Van tropische regenwouden tot paradijselijke stranden en van mangrovebossen tot gezellige steden.

Waarom Maleisie

1. Een smeltkroes aan culturen

Eén van de dingen die ik zo leuk vind aan Maleisië, is dat het land een smeltkroes van culturen is. Maleisië heeft een echte multiculturele samenleving. De drie grootste bevolkingsgroepen zijn Maleisiërs, Chinezen en Indiërs. Die diversiteit zie je overal terug: in het straatbeeld, in de architectuur en in het eten.

2. Metropool Kuala Lumpur

Tijdens een reis door Maleisië kun je bijna niet om de indrukwekkende hoofdstad heen. En dat is eigenlijk maar goed ook, want deze stad heeft ontzettend veel te bieden. Kuala Lumpur is één van mijn favoriete metropolen ter wereld. De stad leeft en bruist aan alle kanten. Je kunt hier uren door de stad struinen, verkoeling zoeken in één van de vele winkelcentra, alle geuren en kleuren in je opnemen én fantastisch lekker eten.

Waarom Maleisie
Waarom Maleisie

3. Waanzinnige onderwaterwereld

Stel je voor: een azuurblauwe zee, witte zandstranden, honderden kleurrijke visjes en schitterend koraal. Waar vind je dat tegenwoordig nog? Nou, in Maleisië dus! Maleisië heeft prachtige eilanden en vooral aan de oostkust een waanzinnige onderwaterwereld. Je kunt hier geweldig duiken en snorkelen.

4. Het lekkerste eten

Die smeltkroes van culturen vind je dus ook terug in de gerechten. Ik heb ontzettend genoten van de Chinese, Indiase en Maleise invloeden in de Maleisische keuken. Eten in Maleisië is drie keer per dag een feestje. Dat begint al bij het ontbijt waar je bijvoorbeeld een traditionele Nasi Lemak of Roti Canai geserveerd krijgt. Twee gerechten, die je trouwens ook heel goed voor de lunch kunt eten. En probeer als diner eens een Nasi Kandar ofe een Char Kuay Teow.

Waarom Maleisie

5. Vriendelijke mensen

Mensen maken een land. Het is een cliché, maar het ding met clichés is dat er vaak wel een kern van waarheid in zit. In dit geval zeker, want wat hebben wij vaak leuk contact gehad met de mensen in Maleisië. De meeste mensen zijn ontzettend vriendelijk, spreken redelijk goed Engels en zijn altijd bereid om je te helpen. Wat mij betreft mag Maleisië óók zeker ‘het land van de glimlach’ genoemd worden.

Waarom Maleisie

6. De gezelligste steden

Hoewel ik gek ben op bergen, strand en jungle, ben ik ook echt een stadsmens. En gelukkig heeft Maleisië óók ontzettend leuke steden! Behalve de bruisende metropool Kuala Lumpur zijn Georgetown en Malakka bijvoorbeeld twee ontzettend gezellige steden vol bezienswaardigheden, oude koopmanshuizen, leuke restaurants en met een rijke historie.

Lees ook: 3x de leukste hotels in Georgetown, Penang

Waarom Maleisie
Waarom Maleisie

7. Waanzinnige natuur

Ik zei het al: Maleisië is een ontzettend divers land. Behalve een prachtige onderwaterwereld, gezellige steden en een rijke cultuur heeft Maleisië ook een waanzinnige natuur. Wist je bijvoorbeeld dat Taman Negara in Maleisië ’s werelds oudste tropisch regenwoud is? En dat je op Langkawi een prachtig natuurgebied ligt met mangrovebossen? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de nationaal parken op Maleisisch Borneo.

Waarom Maleisie
Waarom Maleisie

8. Perfect in onze zomervakantie

Maleisië heeft twee regenseizoenen, maar de meeste regen valt in het oosten van het land van november tot en met december. Vaak regent het dan niet de hele dag, maar zijn het korte hevige tropische regenbuien. De beste reistijd voor Maleisië is tussen juni en september. In deze periode valt de minste regen. En dit maakt Maleisië dus een perfecte bestemming tijdens de Nederlandse zomervakantie!

Lees ook: Backpacken in Maleisië: dé ultieme reisgids voor het Maleisisch schiereiland

Waarom Maleisië één van mijn favoriete landen in Azië is, is je waarschijnlijk wel duidelijk geworden: het land is vooral enorm divers. Ik kan niet wachten om weer eens terug te gaan! Wat is jouw favoriete land in Azië?

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter