Home Persoonlijk Waarom het even stil was + plannen 2020

Waarom het even stil was + plannen 2020

door Dewi
Backpack vol verhalen

De laatste maanden was het stil op Backpack vol verhalen. Van sommige lezers kreeg ik al berichtjes met vragen of het wel goed met me gaat en of ik niet ziek ben. Super lief, ik heb jullie bezorgdheid enorm gewaardeerd. Gelukkig kan ik zeggen dat het heel goed met me gaat. Waarom het dan wel zo stil was?

Er zitten slechts 24 uur in een dag

Toen ik vorig jaar de blog schreef over mijn plannen voor 2019 vertelde ik al dat dit het jaar van verandering zou worden. En dat werd het ook. In 2019 zette ik mijn nieuwe bedrijf op, Kracht van content. Ondertussen groeide ook Backpack vol verhalen uit tot een bedrijf én begon Kracht van content steeds beter te lopen. Waar ik het eerste half jaar echt nog op zoek moest naar opdrachtgevers kwam daarna de ene na de andere klus binnen. Super leuk natuurlijk! Ik ben er ook heel trots op dat zowel Kracht van content als Backpack vol verhalen zo gegroeid zijn.

Toch merkte ik al snel dat ik tegen mijn eigen grenzen aanliep, want ook voor mij zitten er maar 24 uur in een dag. Ik moest dus echt prioriteiten stellen. Dit betekende dat het werk voor mijn opdrachtgevers de afgelopen maanden voorrang had, waardoor mijn eigen content creatie voor zowel Backpack vol verhalen als Kracht van content even stil kwam te liggen. Ik kon simpelweg niet alles tegelijk.

Ik heb jullie en Backpack vol verhalen gemist

Heel eerlijk? Ik baalde als een stekker dat het mij niet lukte om alle ballen in de lucht te houden. Backpack vol verhalen is toch wel een beetje mijn kindje en het voelde alsof ik dat zwaar aan het verwaarlozen was.

Daarbij heb ik de afgelopen jaren zo ontzettend veel tijd gestoken in mijn blog dat het schrijven voor Backpack vol verhalen inmiddels een groot onderdeel is van mijn leven. Bloggen is echt een ‘way of life’ geworden. Ik heb jullie – mijn lezers – en Backpack vol verhalen dan ook echt gemist. Daarom heb ik besloten om het volgend jaar iets anders aan te gaan pakken.

Plannen voor 2020

Waar 2019 een jaar van verandering was, wil ik dat 2020 een jaar van stabiliteit en rust wordt. Ik ga vooral verder met de weg die ik in 2019 ben ingeslagen. Toch ga ik een aantal dingen anders doen.

1. Ondernemen vanuit rust

Afgelopen jaar was vooral een jaar van opstarten, van zoeken en van vragen beantwoorden. Wat wil ik? Wie is mijn ideale klant? Waar kan ik mijn klanten het beste mee helpen? En waar ik in het eerste half jaar nog alle opdrachten aannam die voorbij kwamen, werd ik in het tweede halfjaar al veel kritischer.

Toch bleven het veel ‘losse’ opdrachten. Weliswaar van opdrachtgevers die vaker bij mij terugkwamen, maar ik wist nooit waar ik aan toe was. Hier wil ik volgend jaar verandering in brengen. Om meer te kunnen ondernemen vanuit rust ga ik mij in 2020 meer focussen op vaste klanten en ook langere contenttrajecten aanbieden. Daarnaast betekent ‘ondernemen vanuit rust’ voor mij ook dat ik niet meer alles zelf blijf doen, maar ook dingen ga uitbesteden.

Backpack vol verhalen
Foto: Prisca Visser

Wat betekent dit voor Backpack vol verhalen?

Als ik meer vanuit rust ga ondernemen, is er ook weer meer ruimte voor Backpack vol verhalen. De laatste jaren kwam er elke maandag en donderdag een nieuw artikel online. En hoewel ik daar het liefst aan vast wil houden, ben ik van plan daar volgend jaar minder krampachtig mee om te gaan. Mijn doel is om in elk geval elke maandag een nieuwe blog online te zetten. Die tweede blog plaats ik alleen als het lukt. Zo leg ik mijzelf minder druk op, maar zorg ik wel voor consistentie.

De komende tijd kunnen jullie in elk geval veel blogs verwachten over Spanje, reizen met een camper en Parijs. Natuurlijk heb ik ook nog onwijs veel inspiratie om te schrijven over onze wereldreis en over Azië. Deze onderwerpen ga ik dus lekker afwisselen.

Backpack vol verhalen
route India 6 weken

2. Een fijne thuisbasis

Als er één ding is wat ik leerde van onze wereldreis, dan is het wel dat ik geen eeuwige zwerver ben. Ik wil altijd blijven reizen en leven met veel vrijheid, maar wel vanuit een fijne thuisbasis. Een plek van Koen en mij samen, waar we altijd naartoe terug kunnen keren. Ook dat hoort bij meer stabiliteit en rust.

Inmiddels zijn we al bijna een jaar bezig met het zoeken naar een andere woning. Helaas valt dat niet mee op deze totaal overspannen woningmarkt. Toch hebben we er vertrouwen in dat het ons in 2020 écht gaat lukken.

3. Welke reizen ga ik maken in 2020?

In 2019 bleven we in Europa. Ik maakte diverse stedentrips en met onze camper maakten Koen en ik een reis door Noord-Spanje. En hoewel ik Europa ontzettend mooi vind, heb ik Azië heel erg gemist. Azië voelt altijd als thuiskomen. En doordat een gedeelte van mijn roots in Indonesië ligt, blijf ik toch echt een tropenkindje.

Nieuw jaar, nieuwe reizen. Ook dit jaar gaan we weer met de camper op pad. We gaan in elk geval veel weekenden weg met de camper en willen er één langere vakantie mee op reis, waarschijnlijk naar Slovenië. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Daarom gaan we in 2020 ook een paar weken terug naar Azië. Op dit moment twijfelen we nog tussen Indonesië, India en Kazachstan.

Eén vakantie in Europa en één vakantie in Azië dus. Daarnaast verwacht ik dat we nog wel een aantal spontane stedentripjes gaan maken. In elk geval mijn jaarlijkse stedentrip met mijn moeder. Welke steden het gaan worden, is ook voor ons nog een verrassing.

Backpack route door Indonesië

Ik wens jullie een heel fijn en gezond 2020. Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder.

Dit vind je vast ook leuk!

6 reacties

Gea Leenstra 29 januari 2020 - 09:55

Lees altijd graag je blogs staan nu op het punt naar maleisie te gaan en gebruiks dan jouw reisverhalen, Wij backpacken ook graag maar dan wel een beetje luxe, wij zijn inmiddels 63 en 65 en vinden het heerlijk om op eigen gelegenheid te gaan. Als wij zeggen we gaan backpacken kijken ze ons altijd aan van dat is toch wat voor jongeren, nu zeker niet wij zitten vol verhalen, als je 3 weken in een resort zit beleef je niet veel, dat zouden wij nooit doen dus. Leve de vrijheid

Reageer
Dewi 31 januari 2020 - 15:51

Hi Gea,

Wat leuk om te horen en tof dat jullie naar Maleisië gaan. Ik snap helemaal dat jullie voor een beetje luxe kiezen. Als ik samen met mijn moeder op reis ga, doen we het ook altijd net iets luxer:). Ik wens jullie heel veel plezier in Maleisië!!

Groetjes,
Dewi

Reageer
Henriette 26 december 2019 - 18:50

Het nieuwe jaar staat in teken van 2 trouwerijen en vooral ontspannen door jou te volgen . Gouden momentjes voor mijzelf. Daarnaast een veranda bouwen in de tuin om meer en langer buiten te zitten vooral in de avond. Jullie wens ik een mooi nieuw “thuis “ en mooie nieuwe reisplan. Liefs van ons

Reageer
Dewi 6 januari 2020 - 14:17

Hi Henriette, bedankt voor je berichtje. Jullie uiteraard ook nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Leuk om uit te kunnen kijken naar twee bruiloften 🙂

Reageer
Piet 23 december 2019 - 19:48

Leuk weer een blog op Backpack vol verhalen. En super hoe je de dingen aangepakt hebt. Ik zie het op Linkedin sat je druk bezig bent met je bedrijfje. Heel leuk dat je ook weer naar Azie gaat. En ga jij volop gas geven, ik ga gas terugnemen. Stoppen met werken. Eerst in junu nog 4 weken naar Sumatra. En November ga ik voor een paar maanden naar Midden Amerika. Om die tijd te overbruggen zal ik met plezier je blogs ’s morgens in de bus lezen 🙂 Heel fijne feestdagen!!

Reageer
Dewi 6 januari 2020 - 14:19

Dankjewel Piet! Leuk om te horen dat je de ontwikkelingen rondom mijn bedrijf af en toe volgt:) Heerlijk dat je dit jaar gaat stoppen met werken. En tof dat je ook naar Sumatra gaat. Ga je volgen, want wij gaan waarschijnlijk in augustus/september!!

Reageer

Laat een reactie achter