Home Azië De vijftig tinten groen van Sapa

De vijftig tinten groen van Sapa

door Dewi

Sapa en de dorpen hieromheen staan bekend om de adembenemende rijstvelden. Daarnaast wonen in dit gebied veel etnische minderheden, waaronder de Hmong. Iedere minderheidsgroep is duidelijk herkenbaar aan de prachtige handgeweven klederdracht. De combinatie van een betoverend landschap en interessante cultuur maken een bezoek aan Sapa zeker de moeite waard!

In Hanoi zagen we overal al ontzettend toeristische tours naar Sapa. Sapa zelf is inmiddels ook aardig toeristisch. Bovendien is er één route die de meeste toeristen lopen en die gaat voornamelijk langs een geasfalteerde weg. Na enig speurwerk kwamen wij uit bij Luckydaisy Bamboo Bar. Deze bar is van een Nederlandse man, Eddie, en zijn Vietnamese vrouw, Hien. De bar ligt in het dorpje Ta Van en is veel minder toeristisch dan Sapa. Bovendien kun je slapen in hun sfeervolle Buffalo House. Echt een aanrader voor backpackers! Eddie en Hien staan erom bekend dat zij een prachtige tour voor je kunnen regelen met een lokale gids. Hoewel het iets prijziger is dan de gemiddelde tour, klinkt dit voor ons als muziek in de oren. Wij zien het namelijk echt niet zitten om in file langs de rijstvelden te lopen.

Van Sapa naar Ta Van

Eenmaal aangekomen in Sapa ontmoeten wij daar onze gids, Cho Cho. Ze staat ons met een parapluutje in de stromende regen op te wachten. Cho Cho is een Hmong vrouw en is gehuld in prachtige klederdracht. Vol enthousiasme gaan we op pad van Sapa naar Ta Van; een tocht van ongeveer 20 kilometer door het dal, omgeven door prachtige rijstvelden.

IMG_7975

Hoewel we de hele dag in de stromende regen lopen, genieten we enorm van de geweldige uitzichten. We hebben nog nooit zoveel verschillende tinten groen gezien en de vormen van de rijstvelden zijn ronduit kunstzinnig. Cho Cho vertelt ondertussen honderduit over de omgeving, de gebruiken van de Hmong en over de tradionele klederdracht. Onderweg stoppen we om te eten bij bekenden van Cho Cho. We hebben aardig trek gekregen en smaakt het ons erg goed!

Heel in de verte, aan de overkant van het dal, zien we inderdaad hordes toeristen langs de weg lopen. Wij komen de hele dag geen enkele andere toerist tegen! We kunnen echt de authentieke sfeer van dit gebied proeven. De tocht door dit prachtige landschap voelt als de ultieme vrijheid. Behalve enkele boeren en buffels die op de rijstvelden aan het werk zijn, is er niemand anders te zien. Alles wat wij thuis in ons dagelijks leven zo belangrijk vinden, spoelt van ons af. Letterlijk en figuurlijk! Het valt ons vooral op dat het leven hier zo ontzettend puur is.

Na deze prachtige dag zijn we nog twee dagen in Ta Van gebleven. We hadden hier echt nog veel meer tijd kunnen doorbrengen. Het was heerlijk ontspannen, prachtig uitzicht en Hien bereidde de lekkerste Vietnamese gerechten voor ons, die we samen met haar en enkele andere reizigers hebben gegeten. Ondanks de regen waren onze tocht met Cho Cho, de prachtige rijstvelden, bergen, de tradities van de Hmong en de gastvrijheid van Hien een geweldige reiservaring!

IMG_8006

Ben jij al eens in Sapa geweest? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het vooral achter in een reactie hieronder! 

*Dit artikel bevat een affiliatelink naar het partnerprogramma van booking.com. Dit betekent dat wanneer jij via deze link een overnachting boekt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar voor mij is dit een leuke manier om mijn blog te onderhouden. 

Dit vind je vast ook leuk!

11 reacties

Kim 18 november 2018 - 09:34

Hi Dewi,

Wanneer was jij hier precies? De rijstvelden zijn natuurlijk niet altijd zo groen :).

Groet, Kim

Reageer
Dewi 23 november 2018 - 06:15

Hoi Kim, wij waren hier in 2015 tijdens onze zomervakantie, dus juli/augustus. Veel plezier in Vietnam!

Reageer
Hoera! 1 jaar Backpack vol verhalen! 27 juli 2017 - 18:56

[…] 7. De vijftig tinten groen van Sapa […]

Reageer
Het artistieke landschap van de rijstvelden van Longji, China 22 juni 2017 - 17:59

[…] zijn ‘favoriete’ rijstvelden heeft. Tot voorkort waren de schitterende rijstterrassen van Sapa (Vietnam) mijn favoriet, maar inmiddels zijn deze overtroffen door Longji. Wat zijn jouw favoriete […]

Reageer
Wat te doen in Guilin: de ingang naar een van China's mooiste gebieden 12 juni 2017 - 17:29

[…] rijstvelden van Longji. De rijstvelden van Longji zijn werkelijk schitterend. Ze doen me denken aan Sapa (Vietnam), maar de artistieke vormen zijn hier misschien nog wel indrukwekkender. Ongelofelijk dat dit door […]

Reageer
Drie weken backpacken in Vietnam: onze reisroute 16 januari 2017 - 20:38

[…] De nachtbus brengt ons vanaf Hanoi naar Sapa. Als je gaat backpacken in Vietnam kun je Sapa eigenlijk niet overslaan. Zelden heb ik zulke schitterende rijstvelden gezien als hier. Daarnaast wonen in dit gebied veel etnische minderheden. De combinatie van een betoverend landschap en interessante cultuur maken een bezoek aan Sapa zeker de moeite waard. Wij maken hier een tocht met een lokale gids en wandelen van Sapa naar Ta Van; een tocht van ongeveer 20 kilometer door het dal, omgeven door prachtige rijstvelden. Wil je meer weten over Sapa? Lees dan mijn eerdere blog over de vijftig tinten groen van Sapa. […]

Reageer
Flash-backpack: Terugblik op 2016 29 december 2016 - 18:32

[…] artikel dat ook veel werd gelezen ging over Sapa, een prachtig groen bergdorpje in Vietnam. Super tof dat deze blog het zo goed gedaan heeft, want toen ik deze blog postte was ik nog maar 3 […]

Reageer
Fash-backpack: Terugblik op 2016 29 december 2016 - 18:21

[…] artikel dat ook veel werd gelezen ging over Sapa, een prachtig groen bergdorpje in Vietnam. Super tof dat deze blog het zo goed gedaan heeft, want toen ik deze blog postte was ik nog maar 3 […]

Reageer
Ed 24 augustus 2016 - 23:23

Allemaal op naar Luckydaisy’s Buffalo house! Prachtige plek , homestay, mensen en treks. En voor de Nederlanders een thuis ver van huis.

Reageer
Dewi 27 augustus 2016 - 07:48

Dat is zeker waar!

Reageer
Frans van Deurzen 3 augustus 2016 - 19:38

Ik wil ook!

Reageer

Laat een reactie achter