De vijftig tinten groen van Sapa

De vijftig tinten groen van Sapa

Sapa en de dorpen hieromheen staan bekend om de adembenemende rijstvelden. Daarnaast wonen in dit gebied veel etnische minderheden, waaronder de Hmong. Iedere minderheidsgroep is duidelijk herkenbaar aan de prachtige handgeweven klederdracht. De combinatie van een betoverend landschap en interessante cultuur maken een bezoek aan Sapa zeker de moeite waard!

In Hanoi zagen we overal al ontzettend toeristische tours naar Sapa. Sapa zelf is inmiddels ook aardig toeristisch. Bovendien is er één route die de meeste toeristen lopen en die gaat voornamelijk langs een geasfalteerde weg. Na enig speurwerk kwamen wij uit bij Luckydaisy Bamboo Bar. Deze bar is van een Nederlandse man, Eddie, en zijn Vietnamese vrouw, Hien. De bar ligt in het dorpje Ta Van en is veel minder toeristisch dan Sapa. Bovendien kun je slapen in hun sfeervolle Buffalo House. Echt een aanrader voor backpackers! Eddie en Hien staan erom bekend dat zij een prachtige tour voor je kunnen regelen met een lokale gids. Hoewel het iets prijziger is dan de gemiddelde tour, klinkt dit voor ons als muziek in de oren. Wij zien het namelijk echt niet zitten om in file langs de rijstvelden te lopen.

Van Sapa naar Ta Van

Eenmaal aangekomen in Sapa ontmoeten wij daar onze gids, Cho Cho. Ze staat ons met een parapluutje in de stromende regen op te wachten. Cho Cho is een Hmong vrouw en is gehuld in prachtige klederdracht. Vol enthousiasme gaan we op pad van Sapa naar Ta Van; een tocht van ongeveer 20 kilometer door het dal, omgeven door prachtige rijstvelden.

IMG_7975

Hoewel we de hele dag in de stromende regen lopen, genieten we enorm van de geweldige uitzichten. We hebben nog nooit zoveel verschillende tinten groen gezien en de vormen van de rijstvelden zijn ronduit kunstzinnig. Cho Cho vertelt ondertussen honderduit over de omgeving, de gebruiken van de Hmong en over de tradionele klederdracht. Onderweg stoppen we om te eten bij bekenden van Cho Cho. We hebben aardig trek gekregen en smaakt het ons erg goed!

Heel in de verte, aan de overkant van het dal, zien we inderdaad hordes toeristen langs de weg lopen. Wij komen de hele dag geen enkele andere toerist tegen! We kunnen echt de authentieke sfeer van dit gebied proeven. De tocht door dit prachtige landschap voelt als de ultieme vrijheid. Behalve enkele boeren en buffels die op de rijstvelden aan het werk zijn, is er niemand anders te zien. Alles wat wij thuis in ons dagelijks leven zo belangrijk vinden, spoelt van ons af. Letterlijk en figuurlijk! Het valt ons vooral op dat het leven hier zo ontzettend puur is.

Na deze prachtige dag zijn we nog twee dagen in Ta Van gebleven. We hadden hier echt nog veel meer tijd kunnen doorbrengen. Het was heerlijk ontspannen, prachtig uitzicht en Hien bereidde de lekkerste Vietnamese gerechten voor ons, die we samen met haar en enkele andere reizigers hebben gegeten. Ondanks de regen waren onze tocht met Cho Cho, de prachtige rijstvelden, bergen, de tradities van de Hmong en de gastvrijheid van Hien een geweldige reiservaring!

IMG_8006

Ben jij al eens in Sapa geweest? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het vooral achter in een reactie hieronder! 

*Dit artikel bevat een affiliatelink naar het partnerprogramma van booking.com. Dit betekent dat wanneer jij via deze link een overnachting boekt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar voor mij is dit een leuke manier om mijn blog te onderhouden. 

Eten in Vietnam: 8x mijn favoriete Vietnamese gerechten
Doen in de Ariège: een schitterend gebied in de Franse Pyreneeën
Eten in Sri Lanka: 8x de lekkerste gerechten uit Sri Lanka
10x doen in Hong Kong: de stad van hypermoderne wolkenkrabbers en rustgevende tempels
Wat te doen in Nong Khiaw in Laos? Een klein dorpje tussen de karsten
Backpacken in Maleisië: dé ultieme reisgids voor het Maleisisch schiereiland

11 Comments

  1. Allemaal op naar Luckydaisy’s Buffalo house! Prachtige plek , homestay, mensen en treks. En voor de Nederlanders een thuis ver van huis.

    Reply

Leave a Comment.