Home Azië Veelzijdig Maleisië: 35 foto’s die Maleisië direct op jouw bucketlist doen plaatsen

Veelzijdig Maleisië: 35 foto’s die Maleisië direct op jouw bucketlist doen plaatsen

door Dewi
backpacken in Maleisië

Eerlijk is eerlijk, Maleisië stond niet bovenaan mijn bucketlist. Ik had er helemaal geen beeld bij en er waren andere landen die ik eigenlijk liever zou bezoeken. Het feit dat Maleisië één van de weinige landen is in Zuidoost-Azië waar het in onze zomer geen regenseizoen is en de verhalen over het fantastische eten, overtuigde mij echter om tóch een reis door Maleisië te maken. Na drie weken door dit prachtige land gereisd te hebben, snap ik eigenlijk niet waarom Maleisië niet eerder op mijn wishlist stond. Maleisië is namelijk een ontzettend veelzijdig land.

We zijn nu bijna twee weken terug en ik dagdroom nog steeds van alle waanzinnige plekken die we hebben gezien. Van de indrukwekkende metropool Kuala Lumpur tot de gezellige steden Georgetown en Melaka. Schitterende natuur, eindeloze rijen palmbomen en velden met thee zover het oog reikt. Slingeren aan lianen en wandelen tussen de boomtoppen. Heerlijke eilanden en tropische paradijsjes. Maleisië is een land waar ik mij de ene dag Jane voel, die samen met Tarzan de jungle bedwingt. De volgende dag waan ik mij een kleine zeemeermin, zodra ik de onderwaterwereld betreed. Vandaag neem ik je aan de hand van 35 foto’s mee naar veelzijdig Maleisië. Ik ben heel benieuwd of jij na het zien van deze beelden Maleisië ook op jouw bucketlist plaatst!

Metropool Kuala Lumpur

Als je naar Maleisië gaat, kun je eigenlijk niet om de hoofdstad Kuala Lumpur heen. De stad is groots en indrukwekkend. We dwalen door de wijken Chinatown, Bukit Bintang en Brickfields. We verwonderen ons over de imposante skyline, laten ons bewieroken in prachtige tempels en genieten vooral van ontzettend lekker eten.

veelzijdig Maleisiëveelzijdig Maleisiëveelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië

Eindeloze theevelden

Op de Cameron Highlands zien we eindeloze theevelden. Glooiende heuvels vol met thee zo ver het oog reikt. Anders dan in bijvoorbeeld Sri Lanka wordt de thee hier niet handgeplukt, maar machinaal geoogst. Dit maakt dat alle theeplanten dezelfde hoogte hebben en het landschap er heel egaal uitziet. Behalve theevelden, bezoeken we op de Cameron Highlands Mossy Forest en maken we een tochtje door de jungle.

veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië

Gezellige steden

In Maleisië heb ik ontzettend genoten van de kleinere stadjes Georgetown en Melaka. Kuala Lumpur is een echte wereldstad, maar Georgetown en Melaka zijn ontzettend sfeervol met hun kleine straten en pastelkleuren. In Georgtown verwonderde ik mij over de geweldige streetart. Nog nooit zag ik zulke bijzondere streetart, die helemaal op gaat in de bebouwde omgeving. Melaka ademt historie en is zo’n 150 jaar in handen geweest van de Nederlanders. Hier doken we in een stukje gedeelde geschiedenis.

Ondoordringbare Jungle

In Taman Negara trokken we door het grootste en oudste regenwoud van Maleisië. Hoewel een trekking door de bijna ondoordringbare jungle door de hitte en luchtvochtigheid een onmiskenbare uitputtingslag bleek te zijn, vond ik het ontzettend bijzonder om dwars door het regenwoud te wandelen. Wij waanden ons Tarzan en Jane voor één dag en genoten van de ongerepte begroeïng, de cognac-kleurige rivier en de geluiden uit de jungle. Geritsel in de struiken, geroep en getjirp uit de boomtoppen en het geschreeuw van aapjes om ons heen. Een bijzondere ervaring, die ik niet snel zal vergeten.

veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië

Prachtige eilanden en een waanzinnige onderwaterwereld

Last but not least, Maleisië heeft ge-wel-dig-e eilanden. Ik ben normaal gesproken niet zo’n strandmens, maar hier werd ik dat spontaan wel. Wij bezochten Pulau Pangkor en de Perhentians. Pankor is een klein paradijsje op slechts 4 uur rijden van Kuala Lumpur, dat nog niet zo druk bezocht wordt door toeristen. Een heerlijke plek om na een lange vlucht en een paar hectische dagen in Kuala Lumpur even helemaal tot rust te komen. De Perhentians – aan de oostkust van Maleisië – zijn echt wonderschoon. Ik kan er nog steeds niet over uit hóe helder het water hier is. Op de Perhentians vinden we echt de gedroomde bountystrandjes en betreden we de schitterende onderwaterwereld. Als ik in het water zweef, raak ik bijna in een soort trans. Ik verwonder mij over het schitterende koraal, visjes in alle kleuren van de regenboog, schildpadden, babyhaaitjes en roggen.

veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië veelzijdig Maleisië

Maleisië heeft mij enorm verrast. Staat dit land inmiddels al op jouw bucketlist?

 

 

Dit vind je vast ook leuk!

9 reacties

Review: A4 hardcover fotoalbum van Fotofabriek.nl 18 december 2017 - 17:15

[…] Veelzijdig Maleisië: 35 foto’s die Maleisië direct op jouw bucketlist plaatsen […]

Reageer
Linda | travellersoftheworld 16 oktober 2017 - 20:07

Wat een prachtige foto’s! Ik ben vijf weken in Maleisië geweest en het was zo mooi. Het stond bij mij ook niet echt op de bucketlist, dus wij zijn er om dezelfde reden heen gegaan en zijn echt verrast. Onze foto’s zijn niet zo prachtig als die van jou (ik wist toen echt niks van mijn camera af, helaas), maar de herinneringen maken dat helemaal goed. Het is echt een fijn en mooi land.

Reageer
Dewi 16 oktober 2017 - 20:19

Aahh dankjewel voor je leuke reactie Linda! 🙂 Ik vond Maleisië ook echt een fijn land en we overwegen zelfs om als we volgend jaar langere tijd in Azië zijn even terug te gaan! Ik zag jullie foto’s van China van dit jaar en die zien er ook echt prachtig uit!

Reageer
Budget voor Maleisië: de kosten van drie weken backpacken 10 oktober 2017 - 18:52

[…] belangrijk om onze uitgaven goed in de gaten te houden. Onlangs maakten wij een prachtige reis door veelzijdig Maleisië. Vandaag geef ik inzicht in ons budget voor Maleisië en zet ik alle kosten voor je op een […]

Reageer
Flash-backpack: terugblik op september 2 oktober 2017 - 16:58

[…] artikel Veelzijdig Maleisië: 35 foto’s die Maleisië op jouw bucketlist doen zetten was deze maand erg populair en werd heel goed gelezen. Dit was ook mijn eigen favoriet deze maand. […]

Reageer
Elisa 26 september 2017 - 12:00

Wat een waanzinnige foto’s, vooral die laatste van de schildpad. Echt heel mooi!

Reageer
Dewi 3 oktober 2017 - 11:53

Dankjewel Elisa! Jaa… het was zo bijzonder om met die schildpad mee te zwemmen!

Reageer
Irene Schreuder 25 september 2017 - 20:40

Het lijkt me een geweldig land. Fantastische foto’s!!

Reageer
Dewi 3 oktober 2017 - 11:54

Dankjewel! Het is zeker een heerlijk relaxed land 🙂

Reageer

Laat een reactie achter