Home Europa TRAVEL MOVIE – Een stedentrip naar magisch Madrid

TRAVEL MOVIE – Een stedentrip naar magisch Madrid

door Dewi

Tijd voor een nieuwe travel movie. Voordat ik met mijn moeder naar Madrid ging, had ik eigenlijk niet zoveel verwachtingen van de Spaanse hoofdstad. Bij Parijs denk je meteen aan de Eiffeltoren, de Sacré Coeur, de Notre Dame en het Louvre. Bij Londen zeg je ‘Tower Bridge, Buckingham Palace en Britisch Museum’. En bij Barcelona denk je aan de Sagrade Familla, Park Guëll en de Ramblas. Allemaal plekken die waarschijnlijk zo kunt opnoemen zonder er ooit geweest te zijn. Bij Madrid wist ik het niet zo goed. Er kwam niet direct iets in me op. Veel verder dan het stadion van Real Madrid kwam ik niet, maar  deze stad moest toch veel meer te bieden hebben?

Inmiddels kan ik je zeggen dat Madrid een geweldige en bruisende stad is, die al snel mijn hart veroverde. Het feit dat ik er zo blanco heen ging, maakte deze stad misschien juist wel zo verrassend. Met een glimlach denk ik terug aan de smalle straatjes, grootse Middeleeuwse pleinen, de enorme diversiteit en vooral ook de authenticiteit van deze stad. De unieke wijken met ieder een eigen sfeer, kleurrijke streetart, het zonnetje dat mij toelachte, fijne parken en vooral heerlijk eten. Dat is wat Madrid voor mij zo’n fijne bestemming voor een stedentrip maakt.

Travel movie Magisch Madrid

Via deze travel movie neem ik jullie mee naar Madrid, want soms zeggen beelden meer dan 1000 woorden. Eerder schreef ik al hoe de stad mij inpakte en hoe er sprake was van liefde op het tweede gezicht. Verder schreef ik hoe wij de Spaanse hoofdstad te voet verkenden en de leukste wijken van Madrid ontdekten. Meer verhalen over Madrid zitten nog in de pen, maar voor nu neem ik je graag in ongeveer twee minuten mee naar magisch Madrid. Kijk je mee?

Wat vonden jullie wan deze travel movie? Hebben jullie nog tips? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!


Meer lezen over Madrid?

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Lekker eten in Madrid: 7x mijn favoriete eettentjes 16 januari 2018 - 21:23

[…] Travel Movie – een stedentrip naar Magisch Madrid […]

Reageer
Wat te doen tijdens een stedentrip Madrid: 12x mijn persoonlijke tips 27 november 2017 - 19:53

[…] Travel Movie – een stedentrip naar Magisch Madrid […]

Reageer

Laat een reactie achter