Home Tips voor Frankrijk
door Dewi

FRANKRIJK

FRANKRIJK

Tips voor Frankrijk

Frankrijk was jarenlang mijn lievelingsland. Er ging geen jaar voorbij dat ik dit prachtige land niet minstens één keer bezocht. Frankrijk kreeg een speciaal plekje in mijn hart. En weet je wat? Op dat speciale plekje zit het nog steeds. Het land is zó divers: van kleurrijke zonnebloemvelden tot ruige bergtoppen en franse kaas en van een indrukwekkende kustlijn tot middeleeuwse dorpen en rode wijn. Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Op deze pagina heb ik al mijn tips voor Frankrijk gebundeld.

Je reis naar Frankrijk regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht
regel je huurauto

Rondreis Frankrijk: praktische informatie

Reizen naar Frankrijk: Het fijne aan Frankrijk is dat het lekker dichtbij huis is. Je hoeft daarom niet perse te vliegen. Mijn favoriete manier om naar Frankrijk te reizen is met de auto (kampeerbus) of met de trein!

Milieu zones Frankrijk: Sinds 2016 heb je voor sommige delen in Frankrijk een milieusticker nodig. In elk geval in Parijs. Lees alles over milieu zones in Frankrijk op de website van de ANWB.

Tol in Frankrijk: Als je met de auto naar Frankrijk reist, dan zul je ongetwijfeld tolwegen tegenkomen. Frankrijk hanteert verschillende tariefklassen voor het berekenen van tol op snelwegen. Bekijk op de website van de ANWB in welke tariefklasse jouw auto valt en wat de toltarieven zijn voor Frankrijk. 

Visum voor Frankrijk: Voor Frankrijk heb je als Nederlander geen visum nodig.

Valuta en wisselkoers: In Frankrijk betaal je met de euro.

Beste reistijd Frankrijk: Frankrijk is het hele jaar door goed te bezoeken. De beste reistijd is afhankelijk van wat je wilt gaan doen. Ga je op wintersport? Dan ga je uiteraard in de winter. Liever een zonvakantie? Kies dan voor het voorjaar of de zomer.

Aantal inwoners:  66,9 miljoen

Hoofdstad: Parijs