Home Canada 7x leuke tips om te doen in Toronto

7x leuke tips om te doen in Toronto

door Dewi
Doen in Toronto

Toronto is een stad waar ik ogen te kort kom. Een stad waar oud en nieuw zich met elkaar verenigen. Prachtige panden uit het verleden, moderne wolkenkrabbers en futuristische gebouwen gaan hier uitstekend hand in hand. En hoewel Toronto de grootste stad van Canada is, de wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond schieten en hier tegenwoordig meer verticaal dan horizontaal gewoond wordt, hangt er een ontzettend relaxte sfeer. De inwoners van deze miljoenenstad zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam, waardoor je je hier meer dan welkom voelt. Maar wat is er allemaal te doen in Toronto? In deze blog zet ik een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje.

1. CN Tower

Tijdens een tripje naar Toronto kan een bezoek aan de CN Tower eigenlijk niet ontbreken. De CN Tower is de TV-toren van Toronto. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en nog tot ver daarbuiten. In de lift naar boven zit een stukje glazen bodem ingebouwd. Als je er tegen kan, is het leuk om naar beneden te kijken en te zien hoe snel je stijgt. Zelf werd ik hier al snel misselijk van en kreeg ik kriebels van de hoogte, maar eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal!

Doen in Toronto

2. Bezoek een sportwedstrijd

Canada is een sportland bij uitstek. Van ijshockey tot schaatsen, van baseball tot curling. De Canadezen weten er wel raad mee. Bovendien is sport een belangrijk onderdeel van de Canadese cultuur. Daarom is een sportwedstrijd bezoeken in Toronto ook zeker heel gaaf. Tijdens onze reis bezochten we een wedstrijd van de Toronto Blue Jays, een professioneel baseball team. Hoewel ik helemaal niets heb met baseball en de spelregels ook niet zo goed begrijp, was het een fantastische ervaring. De sfeer en het fanatisme op de tribunes zijn alleen al de moeite waard!

Doen in Toronto

3. Coffee to go bij Tim Hortons 

Ergens zitten om even lekker koffie te drinken, is blijkbaar ontzettend Nederlands. Of Europees. Ik weet het niet. In Canada en in de Verenigde Staten halen de meeste mensen koffie om onderweg op te kunnen drinken. Een coffee to go dus. Hoewel ik absoluut geen koffiedrinker ben, ga ik tijdens onze reis door Noord-Amerika spontaan koffie drinken. Gewoon omdat het kan en het er hier nou eenmaal bij hoort. Tim Hortons is door heel Toronto te vinden. Naar mijn idee is dit de Canadese variant van de Starbucks, maar dan iets goedkoper. Act like the locals en haal hier een lekkere coffee to go!

4. De St. Lawrence Market

De St. Lawrence Market is dé historische voedselmarkt van Toronto. Gelegen in een prachtig pand kijk je hier je ogen uit. Verse groenten en fruit, specerijen en lokale specialiteiten liggen hier kunstig tentoon gesteld. Je haalt hier de lekkerste hapjes, dus het is meteen een leuke plek om te lunchen! Het is dan ook niet zo gek dat de St. Lawrence Market in 2012 door National Geographic werd uitgeroepen tot de beste voedselmarkt ter wereld.

5. De Flatiron Building

Even voorbij de St. Lawrence Market staat de Flatiron Building, een historische landmark van Toronto. Ooit was dit het hoofdkwartier van de Goodenham and Worts Distillery. Dit gebouw is een geweldig voorbeeld van hoe oud en nieuw zich in deze stad verenigen. Het rode bakstenen gebouw houdt zich dapper staande in het enorme bos van wolkenkrabbers.

 Doen in Toronto

6. De creatieve wijk WQW

West Queen West is naar mijn idee de leukste wijk van Toronto. De wijk zit vol met hippe hotspots, kunstenaars en vintage winkeltjes. Bovendien barst het in deze wijk van de street art, waar ik persoonlijk erg gek op ben. Het is niet voor niets dat West Queen West bekend staat als een bohemian village. Sla daarom bij een bezoek aan Toronto deze creatieve wijk zeker niet over!

Doen in TorontoDoen in Toronto

7. Bezoek de unieke wijken

Toronto staat bekend als een van de meest multiculturele steden ter wereld. Dit zie je duidelijk terug in het straatbeeld en is een van de dingen die deze stad zo uniek maken. Zo vind je hier zo’n beetje alle keukens ter wereld. Dit maakt de stad een waar culinair paradijs. Daarnaast heeft de stad door de diversiteit in de bevolkingssamenstelling ook een aantal unieke wijken overgehouden, die zeker de moeite waard zijn. Breng tijdens je tripje naar Toronto een bezoek aan Greek Town, Little Italy of China Town!

Ben jij al eens in Toronto geweest en heb je nog tips? Laat ze dan hieronder achter in een reactie. Ik ben heel benieuwd!

 

Dit vind je vast ook leuk!

4 reacties

Stéphanie 13 januari 2017 - 18:47

Ik vond Toronto juist tegenvallen. Ook de CN Tower, erg duur en een wow effect dat ik verwachtte ontbrak volledig eenmaal boven. Relaxt vond ik het ook niet maar ik bezocht Toronto niet onder de beste weersomstandigheden. Misschien ooit eens een herkansing geven aan deze stad. Ik mis wel Toronto Island in het overzicht, ook erg geliefd! De creatieve wijk heb ik niet te voet bezocht, wel rijdend en het zag er inderdaad erg leuk uit!

Reageer
Dewi 15 januari 2017 - 13:05

Jammer dat je Toronto vond tegenvallen! Ik vond Toronto erg leuk, maar moet ook zeggen dat wij echt fantastisch weer hadden. Dat kan zeker meespelen in de beleving:) Toronto Island ben ik niet geweest. Wie weet komt dat er nog eens van!

Reageer
Co 9 januari 2017 - 22:30

Dank voor je tips! Ik ga deze zomer voor het eerst naar Toronto, kan ze dus goed gebruiken 🙂

Reageer
Dewi 13 januari 2017 - 10:16

Wat leuk om te horen en super gaaf dat je deze zomer naar Toronto gaat! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter