Home Persoonlijk Flash-backpack #1: terugblik op oktober

Flash-backpack #1: terugblik op oktober

door Dewi
Terugblik

Inmiddels ben ik drie maanden bezig met Backpack vol verhalen en heb ik erg veel leuke reacties gekregen. Tijd voor een terugblik. Iedere reactie op mijn verhalen of vraag over één van mijn reizen tovert een enorme glimlach op mijn gezicht, die er de rest van de dag niet meer af te slaan is. Het bereik van mijn blog groeit wekelijks en steeds meer mensen lezen mijn verhalen. Ik vond het erg spannend om te starten met Backpack vol verhalen en schreef daar al eerder een verhaal over, maar door alle positieve reacties ben ik inmiddels over mijn ergste schroom heen. Daar wil ik jullie heel hartelijk voor bedanken!

Omdat ik iedere maand verhalen post over diverse onderwerpen, mooie verhalen lees van andere bloggers en veel uitstapjes maak in binnen- en buitenland leek het mij leuk om een nieuwe rubriek toe te voegen aan Backpack vol verhalen, de flash-backpack. Vanaf nu kunnen jullie elke maand een terugblik verwachten over de voorafgaande maand. Vandaag kijk ik terug op de maand oktober.

Favoriet op Backpack vol verhalen

Na een prachtige reis door Sri Lanka kwam ik eind september weer thuis in ons vertrouwde appartementje in Utrecht. Dolenthousiast om alle reisverhalen en tips die ik de afgelopen maand had verzameld te delen. Ik wilde direct beginnen met schrijven en was van plan om elke week minstens twee, misschien wel drie blogs te posten.

Tot ik werd teruggeroepen uit mijn droomwereld en weer met beide benen in de realiteit stond. Een werkweek van meer dan 40 uur begon direct weer na terugkomst en de drukste periode van het jaar was inmiddels aangebroken. In de trein, in de avonduren en in de weekenden schreef ik zoveel mogelijk. Voor mij dé manier om het reisgevoel na een drukke werkdag weer te herbeleven en langer vast te houden. Uiteindelijk postte ik deze maand 5 blogs op Backpack vol verhalen, die volledig in het teken stonden van onze reis door Sri Lanka.

Ella_view

Backpack vol verhalen op Instagram

Misschien heb je het al gezien, maar sinds enige tijd is Backpack vol verhalen ook te volgen via Instagram (@backpackvolverhalen). Het heeft even geduurd voordat ik aan Instagram wilde, maar uiteindelijk ben ik overtuigd. En ik moet zeggen… inmiddels ben ik een tikkeltje verslaafd! Hoewel ik mij nog regelmatig verwonder over dit medium, vind ik het heerlijk om langs inspirerende reisfoto’s te scrollen. Daarnaast vind ik het erg leuk om hier zelf mijn mooiste foto’s uit binnen- en buitenland te plaatsen.

 • Op Instagram is onderstaande foto van de bergen in Ella afgelopen maand het meest geliked. Deze foto maakte ik aan het eind van de middag tijdens een wandeling door de bergen van Ella. Na een hevige regenbui stegen dampende wolken weer op uit het dal, wat het gebied een sprookjesachtige sfeer gaf.

Ella_view

 • Mijn persoonlijke favoriete foto die ik afgelopen maand op Instagram postte was deze foto van een herfstblad met druppeltjes. Gewoon in Utrecht, in het park bij mij in de wijk. Hoewel mensen mij vaak voor gek verklaren als ik dit zeg, is de herfst mijn favoriete seizoen. Ik word dolgelukkig van alle geuren en kleuren en geniet intens van de vallende bladeren. Vlak na een fikse regenbui ging ik eropuit met mijn camera om de herfst te fotograferen en stuitte ik op een prachtig gekleurd herfstblaadje met regendruppels als parels.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Dagelijks zit ik ongeveer 2,5 uur in de trein. Dit zijn de perfecte momenten van de dag om reisblogs van anderen te lezen en inspiratie op te doen voor toekomstige reizen. Het maakt de lange reistijd bovendien een stuk draaglijker! Er zijn een aantal blogs waar ik regelmatig op te vinden ben. Hieronder een greep uit mijn favoriete blogposts van de afgelopen maand.

 • In het rijtje van mijn favoriete reisblogs kan “Op Woonreis in China” niet ontbreken. Eind augustus stapten mijn zwager Arjan en schoonzusje Lotte in een super stoer avontuur, tien maanden wonen en werken in Shenzhen. Lotte vertelt in haar blogs op een grappige manier over haar meest bijzondere en eigenaardige ervaringen in China. Met haar verhalen weet ze altijd weer een lach op mijn gezicht te toveren. Om haar verhaal “Het beste idee van China” moest ik zo hard lachen, dat de hele treincoupé mij verbaasd zat aan te kijken.
 • Eén van de mooiste dingen van reisblogs is inspireren en geïnspireerd raken. Iemand die mij vaak weet te inspireren met haar verhalen is Jessica van Corners of the World. Colombia is een land dat al een tijdje op mijn bucketlist staat, maar waarbij tegelijkertijd allerlei vragen opborrelen. “Hoe veilig is het om daar te reizen?” en “Hoeveel tijd heb ik nodig om een goede indruk van het land te krijgen?”. Jessica weet mij met haar blog “Kom in de Colombia stemming” enorm te enthousiasmeren om ook eens die kant op te reizen en geeft bovendien antwoord op veel van mijn vragen!
 • Al jaren neem ik mij voor om in de winter een reis te maken naar Lapland om het noorderlicht te zien. Niet alleen het noorderlicht zien is één van mijn diepste wensen, maar ook het vangen van dit prachtige natuurverschijnsel in een foto staat hoog op mijn verlanglijstje. Bart en Lieke van Travelosophy vertellen in hun blog “Op zoek naar het noorderlicht in Zweeds Lapland” hoe je een zoektocht naar het noorderlicht kunt combineren met een fotografiecursus. Een prachtige combinatie!

Tripjes in eigen land

Afgelopen maand was ik regelmatig te vinden in Rotterdam, my all time favorite. Zowel met mijn werk als privé maakte ik diverse uitstapjes. Van varen met de watertaxi tot biertjes bij de Kaapse Brouwers tot wandelen onder de kubuswoningen. Ik had mijn stad gemist en kon dit deze maand weer even flink inhalen!

 • De Van Nelle Fabriek: In het buitenland bezoeken we altijd bijzondere plekken die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Van de Borobodur in Indonesië, tot Halong Bay in Vietnam en Sigiriya in Sri Lanka. Dicht bij huis doen we dit eigenlijk zelden. Sinds 2014 staat echter onze eigen Van Nelle fabriek in Rotterdam op de Unesco Werelderfgoedlijst. Al 25 jaar lang rijd ik hier regelmatig langs, maar ik was hier nog nooit geweest. Via UrbanGuides boekten we een tour. Onze gids wist werkelijk van de hoed en de rand en een rondleiding die een uur zou duren, duurde bijna 2,5 uur. Het bijzondere aan dit gebouw is dat over werkelijk alles is nagedacht. Overal zit een idee achter. De hoeveelheid licht in dit pand is werkelijk schitterend en ik houd van de industriële look.

Terugblik oktober Van Nelle

 • De Markthal: Met mijn lieve vriendinnetje Annet probeerde ik al zeker een jaar een dagje te plannen om naar Rotterdam te gaan, maar steeds was er iets of kwam het er niet van. Nu was het eindelijk gelukt! Een gezellig dagje shoppen, sightseeën en fotograferen met Annet in mijn favoriete stad! Tijdens deze dag kon een bezoekje aan de Markthal eigenlijk niet ontbreken. Op de Blaak is naar mijn idee altijd goed te zien wat Rotterdam is: een combinatie van oud en nieuw dat in elkaar overgaat en met elkaar wordt verweven. De schitterende markthal en de futuristisch ogende bibliotheek, die in de ramen van de markthal weerspiegelt, vormen een prachtig contrast met de oude, authentieke Laurenskerk.

Terugblik oktober Markthal

Flashforward: te verwachten op Backpack vol verhalen

Tja, we zijn pas net terug uit Sri Lanka, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als ik geen nieuwe reisjes in het vooruitzicht heb, word ik altijd een tikkeltje onrustig. Tijd om weer wat nieuwe tripjes te boeken! Sommige wel overwogen, andere een tikkeltje impulsief.

 • Mijn lieve vriendinnetje Lisa studeert vanaf september een half jaar in Londen, maar zo lang kan ik haar natuurlijk niet missen! Daarom vlieg ik deze maand naar haar toe voor een lekker gezellig lang weekendje Londen. Voor mij is het de eerste keer dat ik naar Londen ga, dus tips zijn welkom!
 • Zoals ik al eerder aangaf wonen, mijn zwager Arjan en schoonzusje Lotte tien maanden in Shenzhen. Een super stoer avontuur! Wij zijn ontzettend benieuwd hoe ze daar wonen en hoe het zakenleven er daar aan toe gaan. Daarnaast is het voor ons natuurlijk ook weer een prachtig excuus voor een nieuwe reis en een mooie kans om het lokale leven van dichtbij mee te maken. In april vliegen we naar Hong Kong voor een reis door het zuiden van China.
 • Verder zag ik afgelopen maand spotgoedkope vliegticktets voorbij komen naar Rome. Acht jaar geleden ben ik al eens in deze prachtige stad geweest, maar voor Koen was het altijd al een stille wens om Rome te bezoeken. En laat Koen nou net jarig zijn in oktober. Een tikkeltje impulsief boekte ik de tickets voor een paar dagen Rome in februari. Leuk verjaardagscadeautje toch?
 • Tot slot zal ik komende maand nog een aantal blogs posten over onze reis door Sri Lanka. Onder andere de route die wij hebben gereisd en een verhaal over de zuidkust en de prachtige stranden zitten nog in de pen!

Tot zover mijn eerste flash-backpack waarin ik terugblik op de afgelopen maand. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Voor nu even genoeg over mij. Hoe was jullie maand oktober? En wat zijn jullie plannen voor november? Ik ben heel benieuwd!

Dit vind je vast ook leuk!

10 reacties

Jessica 10 december 2016 - 01:38

Sorry een beetje een late reactie maar wat een leuk overzicht 🙂 En wat lief dat je mijn blog over Colombia hebt genoemd, bedankt!

Reageer
Dewi 10 december 2016 - 21:18

Dankjewel Jessica, leuk om te horen! Hoewel ik nog erg twijfel tussen een aantal landen overweeg ik sterk om dit jaar 3,5 week naar Colombia te gaan, dus ik vind je artikelen echt super leuk om te lezen! 🙂

Reageer
I.M.J. Schreuder 13 november 2016 - 21:43

Een heel andere ingang, dan je meeste andere verhalen, maar erg leuk om te lezen.

Reageer
Dewi 14 november 2016 - 10:46

Dankjewel! 🙂

Reageer
Anne Vermeulen 8 november 2016 - 17:09

Heel leuk om te lezen Dewi! Ga zo door!

Reageer
Dewi 9 november 2016 - 12:16

Dankjewel Anne! Lief van je! 🙂

Reageer
Rosa 7 november 2016 - 22:12

Mijn plan voor november is afreizen naar Utrecht waar een vriendin woont die erg van reizen en bloggen houdt. Ze heeft afgelopen maanden zoveel mooie verhalen verzamelt dat het tijd wordt om die in real life te horen!

Reageer
Dewi 9 november 2016 - 12:16

Jaa, dat lijkt mij een heel goed idee Roos, gezellig! Laten we snel een datum prikken 🙂

Reageer
Lieke | Travelosophy.nl 7 november 2016 - 20:49

Wat een leuke blog! Herkenbaar ook – vooral dat enthousiasme om veel te schrijven, het tijdgebrek waar je dan tegenaan loopt en de afkeer van Instagram die overgaat in een verslaving komen me bekend voor.. 😉 En wat leuk dat je ons blog over het noorderlicht noemt, dankjewel!

Reageer
Dewi 9 november 2016 - 13:37

Dankjewel Lieke, leuk om te horen! Het Noorderlicht lijkt me echt prachtig om een keer te aanschouwen.

Reageer

Laat een reactie achter