Home Persoonlijk Flash-backpack #16: terugblik op februari

Flash-backpack #16: terugblik op februari

door Dewi
Terugblik

Hoewel het buiten vriest dat het kraakt en ik stiekem hoop dat we nog een dagje kunnen schaatsen op natuurijs, voel je dat ook de lente weer in aantocht is. De krokussen en narcissen komen op en de vogeltjes fluiten. Zo fijn om maart weer te mogen begroeten, maar niet voordat ik in deze flash-backpack februari heb uitgezwaaid. Blik je met me mee terug? 

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Februari was een goede blogmaand! In januari zat ik al lekker in de flow en haalde ik mijn eigen doelstelling om minimaal twee artikelen per week te publiceren. In februari kon ik deze lijn doorzetten en dit zag ik ook terug in mijn bezoekersaantallen.

 • Het artikel dat deze maand het best gelezen werd, ging over onze backpack route door Indonesië: een reis van 3,5 week over Java en Bali. De reisroutes zijn sowieso erg populair bij jullie! Ik besteed altijd erg veel tijd aan deze artikelen, dus ik vind het erg leuk om te merken dat ze zo goed gelezen worden.
 • Mijn persoonlijke favoriet van deze maand is het artikel over de Perhentian Islands: de ultieme paradijsjes in Maleisië. Nog nooit zag ik zo’n blauwe heldere zee met zoveel kleurrijke visjes en prachtig koraal. Bij dit artikel maakte ik onderstaande video.

Backpack vol verhalen op Instagram

Hoewel ik vorige maand beloofde dat ik mijn leven zou beteren, was ik deze maand op Instagram minder actief dan anders. Toch plaatste ik deze maand alsnog 9 foto’s.

 • Onderstaande foto van een tempel in Ubud (Bali) plaatste ik naar aanleiding van het artikel over onze backpack route door Indonesië. Deze foto werd deze maand het meest geliked.

 • Februari was altijd de maand dat ik op wintersport ging. De laatste jaren is dit er echter niet van gekomen. Deze maand had ik daarom spontaan heimwee naar de besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Éclair was net zo gek op sneeuw als ik, dus ik kon het niet laten om een foto van hem in Zwitserland te plaatsen op Instagram. Onderstaande foto was deze maand mijn persoonlijke favoriet.

Inspirerende artikelen van andere bloggers:

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Japan staat heel hoog op mijn never-ending-bucketlist. Het liefst zou ik dit land natuurlijk tijdens het kersenbloesemseizoen bezoeken. Lies rond de wereld deelde deze maand de mooiste plekken om kersenbloesem te zien in Tokyo.
 • Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar lokale gerechten. Daarom vond ik het artikel van Hip on Trip over 5 typische gerechten van Ecuador erg leuk om te lezen.
 • Frankrijk heeft een speciaal plekje in mijn hart en ik vind het altijd heel leuk om nieuwe inspiratie op te doen voor reizen door dit fantastische land. Stéphanie van Passie voor Frankrijk deelde deze maand reisinspiratie voor roadtrip door Normandië en Bretagne, twee Franse regio’s die ik heel graag nog eens met ons busje wil bezoeken!

Hoogtepunten in Februari

 • Begin deze maand ging ik samen met Kim eten bij mijn favoriete Indiase restaurant in Rotterdam.
 • Vorige maand ontmoette ik Michelle van BM Scratch the World op het event ‘de Reislustige Freelancer’. Deze maand spraken we af om te gaan lunchen. Over bloggen, reizen en (starten met) ondernemen raak je nooit uitgepraat!
 • Op 19 februari werd Bromo 2 jaar. Hoera!!!

 • Wat heb ik genoten van de Olympische Spelen. Ik volg altijd fanatiek het schaatsen en dit toernooi is natuurlijk extra speciaal. En wat een toppers in TeamNL!
 • Deze maand heb ik ook weer gezellig gegeten met twee vriendinnen in Utrecht. Fijn om weer even bij te kletsen.
 • We zijn druk bezig met de voorbereidingen van onze wereldreis en hebben deze maand weer een aantal dingen af kunnen strepen. Onderhuurder: check. Vaccinaties: check. Start visumaanvraag: check. Dat ging lekker!

Flash-forward

Wat kunnen jullie in maart van mij verwachten? In maart:

 • Ben ik van plan om de stijgende lijn met mijn blog voort te zetten. Ik zat de laatste twee maanden behoorlijk in de flow wat betreft het bloggen en hier ga ik in maart lekker mee door. De inspiratie in mijn hoofd schreeuwt nog steeds dat het eruit wil.
 • Neem ik jullie verder mee in de voorbereidingen van onze wereldreis.

Tot zover mijn terugblik op februari. Is februari voor jou ook een fijne maand geweest?

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Laura | Billenbloot Kokosnoot 2 maart 2018 - 12:45

Wat een fijn maandoverzicht! Febrauri was ook voor ons een fijne maand! We maakten een tripje naar Leeuwarden en hebben een familietripje in september naar Toscane gepland!

Reageer
Dewi 5 maart 2018 - 15:39

Fijn dat februari voor jullie ook een fijne maand geweest is. Super dat jullie een tripje naar Toscane hebben geboekt, fijn vooruitzicht! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter