Home Persoonlijk Tag: Travel Confessions

Tag: Travel Confessions

door Dewi
Rome

Regelmatig zie ik tags voorbij komen, ofwel vragenlijstjes die je als blogger kunt overnemen om zelf in te vullen. Tot nu heb ik nog nooit een tag ingevuld, maar eigenlijk is het een hele leuke manier om meer over mijzelf te vertellen. Daarom moet hier maar eens verandering in komen. Linda van Travellers of the World bedacht de Travel Confessions Tag. Reizen gaat namelijk niet altijd over rozen. Welke bestemming viel mij tegen? Wat vond ik eigenlijk veel leuker dan verwacht? En wat mis ik thuis het meest aan reizen? Je leest het in dit artikel!

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo aan?

Thailand. Ik heb van zoveel mensen goede verhalen gehoord en regelmatig komen ook op Instagram paradijselijke plaatjes voorbij. Mij trekt het alleen echt niet. Ik heb het gevoel dat het overspoeld is door het toerisme, dus tot dusver heb ik Thailand altijd gemeden. Desondanks lijkt het me wel heel tof om een keer naar Bangkok te gaan.

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?

Singapore. De stad lijkt me heel schoon en ordelijk, maar ik vraag me af of er ook echt ‘geleefd’ wordt. Ik houd van levendige, bruisende steden en chaos vind ik charmant. Ik heb niet het idee dat ik dat in Singapore ga vinden, maar toch ben ik juist om deze redenen ook wel erg nieuwsgierig naar deze stad.

Welke bekende stad is je tegen gevallen? 

Hier staat Belgrado met stip op nummer één. Hoewel ik geen grootse verwachtingen had van de Servische hoofdstad, viel het mij toch behoorlijk tegen. Steeds vaker hoor ik dat Belgrado hip en bruisend is. Ik vond de sfeer echter grimmig, wat maakte dat we besloten snel door te reizen. Misschien hadden wij gewoon pech en moet ik deze stad nog eens een kans geven.

Welk land viel je tegen?

Hmm… ik kan geen land noemen dat mij echt tegenviel. Meestal probeer ik met een open mind op reis te gaan, verschillen te accepteren en vooral te waarderen. Als ik het op een bepaalde plek niet zo naar mijn zin heb, reis ik door naar de volgende plek. Daardoor vallen sommige plekken soms wel tegen, maar eigenlijk nooit een héél land.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?

De Lion Rock in Sigiriya is hét plaatje van Sri Lanka. Google op Sri Lanka en de Lion Rock is het eerste wat naar voren komt. Meestal heb ik het niet zo op grote toeristische trekpleisters, maar ik vond toch dat we Sigiriya niet over mochten slaan tijdens onze reis door Sri Lanka. En ik vond het fantastisch. Het uitzicht was adembenemend en ik voelde me steeds kleiner worden. Bovenop de rots stond ooit een gigantisch paleis. Ik probeerde mij een voorstelling te maken van hoe het paleis er ooit moet hebben uitgezien. Het moet immens geweest zijn. Ik liet mijn fantasie de vrije loop en zag spontaan voor mij hoe je hier als prinses zou leven, met een lange vlecht in een wapperende jurk.

sigiriya_sri_lanka Sigiriya Sri Lanka

Welke gekke gewoontes heb je op reis?

Ik ben gek op Aziatisch eten en geniet hier tijdens onze reizen door Azië 3x per dag van. Het enige wat ik écht mis is kaas! Stiekem koop ik dan La vache qui rit blokjes, waar ik ze maar kan krijgen. Ik moet íets doen om mijn kaas-afkickverschijnselen tegen te gaan.

Waar ben je stiekem best trots op?

In september publiceerde ik het artikel Waarom deze blog? Het was een artikel over mijn blog. Over twijfel, wel doen, niet doen, maar vooral durven. Schrijven deed ik namelijk altijd al, maar ik ruimde mijn notitieboekjes altijd angstvallig op, zodat niemand kon lezen wat ik schreef. Ik besloot de lat minder hoog te gaan leggen voor mezelf en mensen een inkijkje te geven in mijn verhalen en hersenspinsels. Ik kan je zeggen; het werkt bevrijdend. Doen wat je het leukste vind om te doen. Inmiddels ben ik – niet meer stiekem – trots dat ik mijn verhalen, reiservaringen en tips durf te delen op Backpack vol verhalen. 

Wat mis je tijdens reizen het meest van thuis?

Mijn dieren! Mijn liefste Bromo in Utrecht en mijn lieve Tijger, Oidipoes en Éclair in Vlaardingen. Nu moet ik natuurlijk ook mijn ouders even aan dit rijtje toevoegen, anders mag ik straks niet meer thuis komen 😉

20160827_131707 (2)

Wat mis je thuis het meeste aan reizen?

Vrijheid. Gaan en staan waar je wilt. Geen plannen hebben en vooral niks moeten. Dat vind ik het allerfijnste aan reizen. Thuis voel ik mij al snel opgesloten en gevangen in mijn dagelijkse ritme en verplichtingen. In Nederland heb ik vaak het gevoel dat de trein maar door dendert, zonder dat we even pauze kunnen nemen om op adem te komen. Geen tijd is meestal het excuus. Te druk om te doen wat ik eigenlijk het liefste zou doen. Geen tijd om plannen uit te werken, laat staan tijd om even niets te hoeven doen. Oke, dit klinkt wel heel dramatisch en valt écht in de categorie 1e wereldproblemen, maar het is wel een beetje zoals ik het voel. Na een reis heb ik stiekem altijd best veel moeite om weer in te stappen in mijn dagelijks leven. Eigenlijk verwoord Dido het perfect in haar lied Sand in my shoes. Daar heb ik weinig aan toe te voegen.

Tomorrow’s back to work and down to sanity
Should run a bath and then clear up the mess I made before I left here
Try to remind myself that I was happy here
Before I knew that I could get on the plane and fly away
From the road where the cars never stop going through the night
To a life where I can watch the sun set
And take my time

-Dido

Wat is je grootste guilty pleasure?

Kaas! Dat klinkt een beetje vreemd, want meestal ga ik mij op reis helemaal te buiten aan de lokale specialiteiten. Ik ben alleen een hele echte kaaskop en mijn honger naar kaas is lastig te stillen. Ook als ik op reis ben door Azië, begin ik al te watertanden bij het idee aan een heerlijk stukje boeren kaas. Erg he?

En… welke travel confessions heb je nu nog niet opgebiecht?

Hmm… ik geloof dat ik hier al aardig wat heb opgebiecht!

Goed, dit was wel weer even genoeg over mij. Heb jij nog iets op te biechten? Wat mis jij het meest van thuis als je op reis bent?

Dit vind je vast ook leuk!

3 reacties

Irene schreuder 23 maart 2017 - 19:37

Leuk om te lezen!! En wat fijn dat we na de poezen ook genoemd worden! ?

Reageer
Linda | travellersoftheworld 21 maart 2017 - 21:20

Wat super leuk dat je hem hebt ingevuld! Leuke antwoorden, ik kan met heel erg vinden in wat je schrijft over het missen van de vrijheid. Het geen tijd vrij kunnen maken om te doen wat je het liefste doet, het te druk hebben en het moeite hebben met wennen aan Nederland. En kaas, dat mis ook echt extreem, ik ben zo gek op kaas! En mis dat ook echt tijdens het reizen. En Singapore, tja, mij trok het ook niet en ik ben er geweest maar vond het niks.

Reageer
Dewi 22 maart 2017 - 16:18

Dankjewel Linda, leuke vragenlijst heb je bedacht! Fijn om te horen dat het herkenbaar is. Ben ik in elk geval niet de enige die daar moeite mee heeft 🙂 Grappig dat je Singapore niks vond! Ik denk dat ik volgend jaar wel in Singapore kom, dus ik ben heel benieuwd hoe ik het dan uiteindelijk ga vinden.

Reageer

Laat een reactie achter