Home Azië Sprookjesachtig Hoi An

Sprookjesachtig Hoi An

door Dewi
Hoogtepunten Vietnam

De gezellige straten, kleurrijke huizen, fijne sfeer en schitterende lichtjes maken Hoi An een van de leukste plekken voor backpackers van Vietnam. Hoewel het erg toeristisch is en wij normaal juist de minder toeristische plekken proberen op te zoeken, is dit een erg fijne plek om even wat langer te vertoeven.

Hoi An is in tegenstelling tot een heleboel andere plekken in Vietnam vrijwel onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog. Het resultaat hiervan is dat het oude centrum nog in originele staat is en inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hoewel Hoi An niet bijzonder veel échte bezienswaardigheden heeft, is het vooral de sfeer die deze stad zo de moeite waard maakt. Overal in de stad hangen de gevels vol met prachtige kleurrijke lampionnen. Dit geeft je een sprookjesachtig gevoel als je ’s avonds door de gezellige straten of langs het water loopt. Daarbij komt dat de binnenstad autovrij is en je dus niet elke keer hoeft te vrezen voor je leven als je de straat oversteekt.

IMG_8291

De kleermakers van Hoi An

Hoi An staat voornamelijk bekend om de gigantische hoeveelheden kleer- en schoenmakers. Als je voor weinig geld een op maat gemaakt pak wilt laten maken, ben je hier op de juiste plek! Let wel op, want de kleermakers bieden lang niet allemaal dezelfde kwaliteit. Er zit een groot verschil in de kleding die je laat maken in een winkel en de kleding die je op de overdekte markt laat maken. Het verschil zit vooral in de kwaliteit van de stoffen die gebruikt worden.

Na twee dagen rondgedwaald te hebben en verlekkerd bij diverse winkels te hebben rondgekeken, zijn we erg enthousiast. Het begint nu echt wel te kriebelen en eigenlijk wil ik toch ook wel iets laten maken. Ik weet nog niet precies wat, maar waarschijnlijk een bordeaux rode blazer. Maar, jeetje om de drie winkels zit er wel een kleermaker. Hoe weet je in godsnaam welke kleermaker ook echt goede kwaliteit biedt?

Als het op dit type kleding aankomt, ben ik aardig kritisch. We besluiten een vergelijkend warenonderzoekje te doen. We lopen bij diverse kleermakers naar binnen, maar de één heeft niet de juiste kleur stof en de ander kan ons geen voorbeelden laten zien. Bij de derde winkel, Hoang Kim (57 Nguyen Thai Hoc St.), hebben we direct een goed gevoel! Er hangen prachtige blazers, overhemden en jassen uitgestald. Ik laat een plaatje op mijn telefoon zien van wat ik graag zou willen. Geen enkel probleem en ze begint direct mijn maten op te nemen. Ze hebben hier prachtige stoffen en geven mijn blazer een zijden binnenkant. Voor $50,- dollar heb ik een prachtig op maat gemaakte blazer, precies zoals ik mij had voorgesteld!

We komen nog een paar keer terug om alles te passen en mooi af te laten werken. Uiteindelijk lopen we met veel meer kleding de deur uit dan we van plan waren. Als dat nog maar in onze backpack past!

20150813_183555

Ben je ook in Hoi An geweest en heb je nog tips? Ik hoor ze heel graag! Ben je benieuwd naar onze volgende bestemming in Vietnam? Lees dan deze blog over het ultieme vrijheidsgevoel in Phong Na National Park

Dit vind je vast ook leuk!

4 reacties

Hoe ik in Vietnam in het ziekenhuis belandde + 8 tips om uitdroging te voorkomen 5 juni 2017 - 19:36

[…] twee dagen op bed gelegen te hebben in ons guesthouse in Hoi An, voel ik mij weer een klein beetje beter. En Dewi zou Dewi niet zijn als ze dan niet direct zou […]

Reageer
7x doen in Shenzhen: een off the beaten track bestemming in China 15 mei 2017 - 19:19

[…] nummer 2132 een pantalon en een aantal overhemden maken. Het resultaat was verbluffend. Waar we in Hoi An (Vietnam) nog een aantal keer terug moesten om nog wat aanpassingen te laten doen, was het hier in […]

Reageer
Drie weken backpacken in Vietnam: onze reisroute 16 januari 2017 - 20:49

[…] tijdens het backpacken in Vietnam. Het is een fijne plek om even wat langer te vertoeven*. Hoi An is in tegenstelling tot een heleboel andere plekken in Vietnam vrijwel onaangetast gebleven […]

Reageer
Frans van Deurzen 8 augustus 2016 - 20:04

Wat een leuk verhaal, Dewi. Lijkt mij ook echt een heerlijke stad!?

Reageer

Laat een reactie achter