Home Azië De smalle straatjes van Hanoi

De smalle straatjes van Hanoi

door Dewi

Yes, we zijn weer in Azië! Het drukke verkeer, de chaos, de warmte en de bananen die overal aan de bomen groeien, geven ons een vertrouwd gevoel. Het avontuur kan weer beginnen. In drie en een halve week reizen we van Noord- naar Zuid- Vietnam. We beginnen in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

Hanoi is de tweede grootste stad van Azië. Hoewel we normaal niet zoveel met hoofdsteden hebben, voelen we ons in Hanoi eigenlijk direct thuis. Van een vriend kregen we de tip om in The Sanctuary te verblijven. Een prima hostel, maar vooral hele lieve mensen die je vol enthousiasme verwelkomen. Ze staan hier altijd voor je klaar en geen moeite is te veel. The Sanctuary ligt in een van de smalle straatjes, die zo typerend zijn voor Hanoi.

Hoewel er prachtige tempels zijn om te bezoeken, blijkt uit de Lonely Planet niet direct dat Hanoi veel hoogtepunten heeft. Toch zijn wij direct gecharmeerd van deze chaotische, typisch Aziatische stad. Het bruist, leeft en de straten zitten vol met leuke eettentjes waar je authentieke Vietnamese gerechten kunt eten. Het is een  heerlijke stad om lekker in rond te dwalen en de diverse nauwe straatjes te ontdekken. Bovendien zijn er veel meren en groen, die de stad een vriendelijke uitstraling geven.

Het oude district

In het oude district heeft ieder straatje zijn eigen ‘specialiteit’. Deze wijk bestaat uit 36 smalle straatjes, die vernoemd zijn naar de handelswaren die ooit in deze wijk verkocht werden.  Je vindt hier een straatje met koffie, auto onderdelen, neppe north-face rugzakken, schoenen, koelkasten, feestartikelen, kruiden en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze wijk heeft er wel zijn ‘eigen’ specifieke straatje voor. De wijk kenmerkt zich verder door de compacte bouw, de bedradingen die overal kriskras over de wegen hangen, maar vooral door de gezellige sfeer. Tussen de smalle straatjes door lopen vrouwen met fietsen die helemaal volgeladen zijn met manden vol fruit. Een fiets met ramboetans, een fiets met bananen, mangistans, durians etc. Op de stoep hebben de Vietnamezen gezellige onderonsjes, koken zij hun maaltijden en lachen je vriendelijk toe.

IMG_7857

De diverse straatjes bieden tal van streetfood kraampjes, waar je lekker aan kunt schuiven om wat te eten en een praatje te maken met de Vietnamezen. Dit gaat weliswaar soms met handen en voeten, maar de mensen in Hanoi bieden je een warm welkom. Bovendien schenken ze in het ‘koffie-straatje’ de lekkerste ijskoffie ever! Al met al is Hanoi een super goed begin van onze trip door Vietnam. We kunnen niet wachten om meer van dit prachtige land te zien.

Ben je benieuwd hoe wij onze reis vanaf Hanoi vervolgen? Lees dan in mijn reisverhaal over de vijftig tinten groen van Sapa hoe we kennis maken met het lokale Vietnamese leven. 

Dit vind je vast ook leuk!

4 reacties

Drie weken backpacken in Vietnam: onze reisroute 16 januari 2017 - 20:31

[…] gerechten kunt eten. Een  heerlijke stad om een tijdje rond te slenteren en de diverse straatjes van Hanoi te ontdekken. De stad heeft verder veel meren en groen, waardoor het een vriendelijke […]

Reageer
Sapa 3 augustus 2016 - 16:46

[…] Hanoi zagen we overal al ontzettend toeristische tours naar Sapa. Sapa zelf is inmiddels ook aardig […]

Reageer
Frans van Deurzen 31 juli 2016 - 19:38

Heel erg leuk verhaal,Dewi. Mooie foto!

Reageer
Dewi 1 augustus 2016 - 06:42

Dankjewel pappa!

Reageer

Laat een reactie achter