Home Azië Route India: een rondreis van 6 weken India

Route India: een rondreis van 6 weken India

door Dewi
route India 6 weken

Tijdens onze wereldreis maakten wij een rondreis door India van 6 weken. Tijdens deze reis door India werd ik op slag verliefd op het land. Of beter gezegd: ik wás al verliefd op India vóórdat ik er ooit was geweest. Ik groeide namelijk op met de verhalen van mijn ouders over dit prachtige land. Volgens mijn vader at ik bovendien eerder curry’s dan aardappels. Een reis door India was voor mij dan ook een kinderdroom die uitkwam. India is echter zo groot dat je écht keuzes moet maken. Onze route India was een fijne mix van cultuur en natuur en wat mij betreft perfect voor een eerste reis door India.

Route India: een rondreis van 6 weken

Tijdens een reis van 6 weken door India kun je veel zien. Desondanks kun je natuurlijk lang niet alle plekken aan doen. India is gigantisch groot en de afstanden zijn enorm. Wij hebben daarom héél bewust gekozen om slechts een klein stukje van India te bereizen. Omdat reizen door India ook vrij intens is, wilden we vooral de tijd nemen om alle indrukken te verwerken. Mijn eerste keer India is absoluut niet mijn laatste keer India, dus er komen nog mogelijkheden genoeg om andere delen van dit fascinerende land te bewonderen. Deze reisroute richt zich alleen op het noorden van India, in het bijzonder de provincies: Rajasthan, Uttar Pradesh en Uttarakhand. Onderstaande backpackroute India hebben wij afgelegd in november en december 2018.

Jaipur – 5 nachten

Jaipur is onze eerste kennismaking met India, de stad die bekend staat als de roze stad van India. Voor mij is het liefde op het eerste gezicht. Pure magie. Jaipur is een stad met sprookjesachtige paleizen en indrukwekkende forten. Chaotische straten. Vrouwen in kleurrijke sari’s en mannen met gekrulde snorren en tulbanden, riksja’s, apen en uiteraard talloze heilige koeien.

Het blijkt een schot in de roos om onze rondreis door India te beginnen in Jaipur. Hoewel Jaipur ook heel hectisch is, is het minder een cultuurshock dan Delhi. In Jaipur vinden we snel onze weg en voelen we ons volkomen op ons gemak. Sla tijdens een bezoek aan Jaipur vooral het Amber Fort, het Nahargarh Fort, het City Palace en de Hawal Mahal niet over!

Lees ook:  Wat te doen in Jaipur? De roze stad van India

Overnachten in Jaipur

In Jaipur sliepen wij bij Haveli Kalwara, een fijn guesthouse in de oude stad waar je je echt in je eigen paleisje waant. De kamers zijn ruim en de bedden comfortabel. Gastheer Sanu zorgt hier voor een warm welkom en is bereid je overal mee te helpen. Bovendien heeft dit guesthouse een restaurant op het dakterras, waar je heerlijk kunt eten en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Haveli Kalwara is een aanrader tijdens een verblijf in Jaipur!

route India 6 weken - Jaipur
route India 6 weken - Jaipur

Jodhpur – 5 nachten

Van de roze stad van India reizen we naar Jodhpur, de blauwe stad van India. Hoewel het in geen enkele stad in India volgens mij écht rustig is, vinden wij Jodhpur al veel relaxter dan Jaipur. Vooral binnen de poorten van de oude stad.

Hoog boven Jodhpur torent het indrukwekkende Mahrangarh fort uit. Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste forten in Rajasthan. Verder zijn de stepwell en de Sardar Market absolute aanraders tijdens een bezoek aan Jodhpur. Vergeet ook vooral niet om lekker op je gemak door de fotogenieke blauwe straatjes te slenteren.

Lees ook: wat te doen in Jodhpur? De blauwe stad van India

Vervoer van Jaipur naar Jodhpur

Vanuit Jaipur is Jodhpur gemakkelijk te bereiken met zowel de bus als de trein. Wij kozen ervoor om met de trein naar Jodhpur te reizen. De trein van Jaipur naar Jodhpur gaat 9 keer per dag. Twee dagen voor vertrek kochten we de tickets op treinstation van Jodhpur.

Let op: in India moeten treinen soms van duizenden kilometers ver komen, waardoor treinen vaak vertraging hebben. Handig om  hier rekening mee te houden als je met de trein door India reist!

Tip: treinen zijn een populair vervoersmiddel in India en tickets zijn daarom snel uitverkocht. Wij besloten tijdens onze wereldreis vrij impulsief om naar India te gaan en hebben ons daardoor niet goed voorbereid. Heb jij wel tijd om je goed voor te bereiden? Dan raad ik je aan om je treinkaartjes voor India zo ver mogelijk van de voren te reserveren. Je kunt treintickets online boeken via de officiële website van IRCTC. Op de site van Seat61 wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit werkt.

Overnachten in Jodhpur

In Jodhpur slapen wij bij Bhavyam Heritage Guesthouse, een mooie accommodatie direct onder het fort. Dit guesthouse heeft fijne kamers voor budgetprijzen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de Sardar Market en de iconische clocktower.

route India 6 weken
route India 6 weken

Jaisalmer – 5 nachten

Jaisalmer, de gouden stad in de woestijn, waar de schitterende haveli’s in nauwe straatjes het straatbeeld bepalen en het fort boven alles uittorent. Het fort van Jaisalmer is een van de grootste forten ter wereld en wat het vooral bijzonder maakt, is dat er nog steeds zo’n 3000 mensen in het fort wonen. Het fort is gemaakt van zandsteen, waardoor het lijkt op een zandkasteel, die zo opgaat in de woestijn. Jaisalmer is bovendien dé plek in Rajasthan waar je met kamelen op woestijnsafari kunt gaan en prachtige sterrenhemels kunt bewonderen.

route India 6 weken

Vervoer van Jodhpur naar Jaisalmer

Vanuit Jodhpur gaan zowel bussen als treinen naar Jaisalmer. De trein vertrekt drie keer per dag. Wij reisden echter rondom Divali, een van de belangrijkste feesten van het Hindoeïsme. In deze periode gaan veel Indiërs zelf op pad, waardoor hele volksverhuizingen op gang lijken te komen. Voor ons was er geen bus- of treinkaartje meer te krijgen. Het alternatief? Een taxi met chauffeur.

Lees ook: Budget India: wat kost backpacken in India?

Overnachten in Jaisalmer

In Jaisalmer verblijven we de eerste drie nachten in Moustache Hostel Jaisalmer. Dit is werkelijk één van de mooiste accommodaties tijdens onze reis door India. En misschien zelfs wel een van de mooiste accommodaties van onze wereldreis. We hebben hier een prachtige kamer, met ruime badkamer én een windowseat met uitzicht op het fort. Helaas is deze accommodatie erg populair en moeten we voor de laatste twee nachten verkassen. Gelukkig is het Wanderlust Guesthouse een heel goed alternatief! Ook dit guesthouse heeft mooie kamers. Extra pluspunten zijn de ontzettend vriendelijke eigenaar en het geweldige dakterras.

Eerste keer India - slapen in India

Udaipur – 5 nachten

Udaipur – ofwel ‘the City of Lakes’ is een wondermooie stad in het zuiden van Rajasthan. Hoewel de stad erg populair is onder zowel binnen- als buitenlandse toeristen hangt er een fijne en relaxte sfeer. Udaipur bestaat uit verschillende meren, die allemaal met elkaar verbonden zijn en heeft bovendien een prachtig paleis. Als je de mogelijkheid hebt, zou ik deze stad zeker aandoen tijdens een rondreis door Rajastan.

Vervoer van Jaisalmer naar Udaipur

In Jaisalmer kopen we bustickets voor de nachtbus naar Udaipur. Hoewel ik er tegenop zie en geen idee heb wat ik kan verwachten van nachtbussen in India, valt het me reuze mee. Het is zelfs redelijk comfortabel te noemen!

Overnachten in Udaipur

In Udaipur slapen we in Hotel Pratap Bhawan, een goed guesthouse met prachtige kamers. Onze kamer had zelfs twee windowseats! Bovenop het dak is een restaurant, waar je prima kunt ontbijten en uitkijkt over het meer en de bergen.

route India 6 weken

Bundi – 5 nachten

Bundi was voor mij dé verrassing van onze reis door India. Vergeleken met de voorgaande steden is Bundi veel kleiner en het is er ook een stuk rustiger. Deze stad staat nog veel minder op de toeristische kaart en dat is precies wat Bundi zo leuk maakt. Eigenlijk heeft Bundi al het moois wat Rajasthan te bieden heeft, maar dan zonder de drukte. Wij hadden het prachtige paleis en het fort bijvoorbeeld helemaal voor onszelf, waardoor ik mij echt in een 1001 nacht sprookje waande. Overigens heeft Bundi – net als Jodhpur – ook veel blauwe huizen, waardoor de straatjes ontzettend fotogeniek zijn. Eerlijk is eerlijk, ik had geen hoge verwachtingen van Bundi, maar uiteindelijk vond ik het de meest relaxte stad in Rajasthan.

Vervoer van Udaipur naar Bundi

Vanuit Udaipur gaat er drie keer per dag een trein naar Bundi. Wij hadden ook treinkaartjes weten te bemachtigen naar Bundi, maar helaas werd ik ziek. Onze trein zou pas heel laat gaan, waardoor we in het begin van de nacht aan zouden komen in Bundi. Ik voelde mij dusdanig ellendig dat ik dit echt niet zag zitten. Daarom hebben we er alsnog voor gekozen om met een taxi naar Bundi te gaan. Gelukkig is dit heel betaalbaar in India.

Overnachten in Bundi

In Bundi kun je voor weinig geld overnachten in prachtige accommodaties. Wij sliepen bij Bundi Inn – A Heritage Boutique Haveli, een fijn en sfeervol ingericht guesthouse!

route India 6 weken
route India 6 weken

Ranthambore National Park – 3 nachten

Na zoveel steden bezocht te hebben, hebben we behoefte aan natuur. We besluiten naar Ranthambore National Park te gaan, één van de plekken in India waar je op safari kunt gaan en – als je geluk hebt – nog tijgers in het wild kunt spotten. Om eerlijk te zijn, heb ik mij erop ingesteld dat wij geen tijgers zullen zien. En het park zelf is al zó mooi dat ik daar ook volledig vrede mee heb.

Tijdens onze tweede safari begint onze chauffeur echter ineens heel hard door het park te scheuren. Hij heeft een seintje gekregen dat de tijgers gespot zijn. We houden onze adem in. Zou het dan toch? Plotseling staat hij stil en wordt deze droom werkelijkheid. Daar staan we dan in onze jeep. Te kijken naar een moeder tijger verscholen in het hoge gras met maar liefst 3(!) jongen. Magisch om deze machtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Tip: Per dag wordt er een maximaal aantal bezoekers toegelaten in het park. Er zijn dus maar beperkt plekken beschikbaar voor een safari. De eerste keer hebben wij zelf geprobeerd om tickets voor een safari te bemachtigen. En hoewel het gelukt is, kan ik dit niemand aanraden. Het ging echt op zijn Indiaas. Geen logica, voordringen, een complete chaos, geduw, getrek en mensen die letterlijk over elkaar heen klommen om aan felbegeerde tickets te komen. Bizar. Toen wij eenmaal de kaartjes hadden, was ik compleet uitgeput. De tweede dag hebben wij daarom onze tickets laten regelen door de eigenaar van onze accommodatie. Dit was twee keer zo duur, maar het was het dubbel en dwars waard!

Vervoer van Bundi naar Ranthambore National Park

Het dorpje Sawai Madhopur is de handigste uitvalsbasis voor een bezoek aan Ranthambore National Park. Vanuit Bundi gaat er drie keer per dag een trein, die je – zonder vertraging – in 2,5 uur naar Sawai Madhopur brengt.  

Tip: Het treinstation ligt vrij ver van de meeste accommodaties. Daarom raad ik je aan om van te voren een accommodatie te boeken en te vragen of zij je komen ophalen van het station.

Overnachten bij Rathambore National Park

In Sawai Madhopur heb je een ruime keus aan accommodaties. Wij kozen voor Rajputana Heritage. Wat mij betreft is dit een prima accommodatie om de omgeving te verkennen. Het guesthouse beschikt over een restaurant, waar je lekker kunt eten. De eigenaar van het guesthouse kan je bovendien helpen om je safari te regelen!

route India 6 weken
route India 6 weken

Agra – 4 nachten

Tijdens onze reis door India was een bezoek aan de Taj Mahal een lang gekoesterde wens. Dertig jaar geleden maakten mijn ouders namelijk een reis door India en werden verliefd op dit waanzinnig gekke land. Toen zij terug kwamen, was er net een klein Indiaas restaurant geopend in onze woonplaats en mijn ouders waren de eerste klanten. Mijn vader besloot daarop om de eigenaar een foto van de Taj Mahal te geven, ter decoratie. Jarenlang bezochten wij dit restaurant en aten wij onder de Taj, terwijl mijn vader de mooiste verhalen over India vertelde. Mijn fantasie ging er al snel met mij vandoor en als kind droomde ik ervan om ooit zelf voor die prachtige Taj Mahal te mogen staan. Tijdens onze eerste reis door India mocht een bezoek aan de Taj dus niet ontbreken. Voor ons was dit de belangrijkste reden om Agra in onze route India op te nemen.

Vervoer van Rathambore National Park naar Agra

Agra is vanuit Sawai Madhopur per trein te bereiken. Helaas reizen wij tijdens de Indiase vakantie en zijn de treinen overvol. We kunnen met geen mogelijkheid treinkaartjes meer kopen. Een taxi is opnieuw het enige alternatief.

Overnachten in Agra

Als je de Taj Mahal zonder een enorme massa’s toeristen wilt bewonderen, moet je vroeg op. Ik raad je daarom aan om een accommodatie vlakbij de East Gate te boeken. Wij sliepen bij Moustache Agra, een fijn hostel op ongeveer 15 minuten lopen van de Taj Mahal. Lees hier mijn strategie om de Taj Mahal zonder mensen te fotograferen.

Lees ook: De keerzijde van de Taj Mahal

route India 6 weken
route India 6 weken

Varanasi – 4 nachten

Varanasi is één van de oudste steden ter wereld. De heilige stad aan de Ganges, waar mensen naartoe komen om te mediteren, hun ziel te zuiveren, maar ook om te sterven en vervolgens het Nirvana te bereiken. Varanasi is een stad die tot de verbeelding spreekt. In elk geval tot mijn verbeelding. Deze bijzondere plek waar leven en dood elkaar continue raken, heeft mij altijd al gefascineerd.

Toen wij besloten naar India te gaan, stond één ding vast. Ik zou India niet verlaten zónder in Varanasi geweest te zijn. En de stad heeft mij niet teleur gesteld. Zodra ik een eerste glimp van ‘Mother Ganga’ opving, stond het kippenvel direct op mijn armen. Vier dagen lang hebben de rituelen en het leven aan de oevers van de Ganges mij betoverd. Als ik één plek zou moeten aanraden in India, dan is het Varanasi.

Lees ook: Magisch Varanasi: tussen leven en dood aan de oevers van de Ganges

Vervoer van Agra naar Varanasi

Varanasi is vanuit Agra te bereiken met de trein. Dit lijkt mij de meest relaxte manier om van Agra naar Varanasi te reizen. Helaas was de trein opnieuw volgeboekt, dus zat er voor ons niets anders op dan te reizen met de nachtbus. Hoewel ik hier als een berg tegenop zag, is het me reuze meegevallen. Wij boekten onze tickets bij busmaatschappij R.S. Yadav Travels. De beschikbaarheid kun je bekijken via Redbus.

Overnachten in Varanasi

Als je in Varanasi verblijft, is het prettig om vlakbij de ghats een accommodatie te boeken. Wij overnachtten bij Sri Yoga Mandir, een mooi guesthouse aan de Ganges en op loopafstand van Assi Ghat. Dit is de eerste ghat aan de zuidzijde. Sri Yoga Mandir ligt op een hele rustige plek. Fijn, want Varanasi kan nogal overweldigend zijn! De kamers zijn ruim, de bedden comfortabel en er zijn veel leuke zitplekjes met uitzicht op de Ganges.

route India 6 weken
route India 6 weken

Rishikesh – 7 nachten

Soms kom je op plekken, waar je eeuwig zou kunnen blijven. Plekken die iets betoverends hebben en je diep in je ziel weten te raken. Rishikesh is zo’n plek voor mij. Hier voel ik voor het eerst in lange tijd een volledige rust over mij heen vallen.

Rishikesh ligt aan de voet van de Himalaya en vlakbij de bron waar de Ganges ontspringt. Waar de heilige rivier in Varanasi – voor ons Westerlingen – nog te vies is om het puntje van je teen in te steken, is de Ganges in Rishikesh helderblauw. Magish. Urenlang kan ik aan de oever van de rivier zitten en alleen maar staren naar het turquoise water dat ritmisch voorbij stroomt. Rishikesh is wat dat betreft de perfecte plek om tot rust te komen. Wij hebben vooral veel gewandeld en ons verwonderd over de prachtige natuur. Hoewel Rishikesh bekend staat als de wereldhoofdstad van de yoga, heb ik geen yoga-lessen nodig om me hier ‘zen’ te voelen. Dat gaat helemaal vanzelf.

Leuk weetje: in Rishikesh staat de ashram waar de Beatles in de jaren ’60 verbleven en deel namen aan een meditatieprogramma. Zij schreven hier in totaal zo’n 30 liedjes, waaronder het prachtige en bekende lied ‘Blackbird’. Het merendeel van de nummers, die de Beatles schreven in Rishikesh verscheen op de White Album. Hoewel de ashram nu niet meer in gebruik is, is het leuk om te bezoeken.

Vervoer van Varanasi naar Rishikesh

De makkelijkste manier om van Varanasi in Rishikesh te komen is de nachttrein van Varanasi naar Haridwar. In Haridwar  kun je vervolgens een bus nemen, die je in ongeveer een uur naar Rishikesh brengt. Hier moet je nog wel een tuktuk nemen naar je accommodatie.

Overnachten in Rishikesh

Omdat Rishikesh (bijna) de laatste bestemming is van onze wereldreis en we echt heel moe zijn, gunnen we onszelf hier iets meer comfort. We boeken een kamer in het Seventh Heaven Inn Rishikesh. Een super mooie accommodatie met kamers, die stuk voor stuk aanvoelen als kleine huiskamertjes.

route India 6 weken

Delhi – 1 nacht

Eigenlijk waren we van plan om langer naar Delhi te gaan. Gewoon omdat ik zo nieuwsgierig ben naar de Indiase hoofdstad. Rishikesh had mij echter zo in haar greep, dat ik er eigenlijk nooit meer weg wilde. Dit ging dus ten koste van Delhi, waar we uiteindelijk maar één nacht zijn gebleven.

Vervoer van Rishikesh naar Delhi

Vanuit Rishikesh zijn er verschillende manieren om naar Delhi af te reizen. De trein, de bus of de taxi. En hoewel het ons normaal gesproken niet zoveel uitmaakt als we vertraging hebben, moeten we nu een vlucht halen. Naar Amsterdam. Hoewel ik eigenlijk niet meer weet was thuis is, gaan we na een reis van 6 maanden terug naar ‘huis’. Daarom nemen we in Rishikesh een taxi naar Delhi, zodat we gegarandeerd onze vlucht halen.

Overnachten in Delhi

In Delhi hebben we slechts één nacht. Daarom kiezen we voor een strategisch gelegen hostel. We verblijven bij Zostel Delhi. Vanaf hier is het een kwartier lopen naar de Airport Express Line, een rechtstreekse metro naar het vliegveld. Ideaal.

Route India: zouden we achteraf voor dezelfde route door India hebben gekozen?

Onze backpackroute India was wat mij betreft perfect. In 6 weken tijd heb ik een goede indruk gekregen van het land en op een relaxte manier kunnen reizen. Het was een mooie combinatie van steden, cultuur en natuur. Hoewel we geen strand in onze route India hebben opgenomen, heb ik dat ook niet gemist. We hebben natuurlijk slechts een fractie van India gezien, maar ik weet zeker dat we terugkomen om meer van het land te ontdekken. Ik heb dus zeker geen spijt van de keuzes die wij gemaakt hebben. Daarom kan ik deze backpackroute India van harte aanbevelen als je voor het eerst afreist naar dit waanzinnige land.

Nog enkele laatste tips voor India

  • Onze reis door India duurde iets meer dan 6 weken. Naar mijn idee heb je deze tijd ook echt nodig om bovenstaande backpackroute India in een relaxed tempo af te leggen. Heb je minder tijd? Dan zou ik kiezen voor een rondreis door Rajasthan in combinatie met Agra en Varanasi. In 3 tot 4 weken is een rondje Jaipur – Jodhpur – Bundi – Ranthambore – Agra – Varanasi – Delhi misschien een idee.
  • Om India binnen te mogen moet je een visum aanvragen. Een visum voor India is 60 dagen geldig. Lees hier alles over het visum India aanvragen.
  • India is een fantastisch land, maar er wordt geadviseerd goed op te letten en bepaalde regio’s te vermijden. Kijk voorafgaand aan je reis op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor het actuele reisadvies.
  • Meer tips? Lees dan ook: Eerste keer India: 13 tips om jouw reis tot een succes te maken.
route India 6 weken

Reizen naar India

Vanaf Schiphol gaan er regelmatig vluchten naar India. Veel vluchten maken een tussenstop, maar met KLM kun je rechtstreeks naar Delhi of Mumbai vliegen. Deze backpackroute start echter in Jaipur. Helaas is het niet mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks naar Jaipur te vliegen (wij vlogen vanaf Kuala Lumpur). Om je reis door India in Jaipur te starten, moet je dus altijd een tussenstop maken. Toch kan ik dit van harte aanraden, omdat het een veel relaxtere start van je reis door India is dan Delhi. Via Skyscanner zoek ik altijd naar de meest gunstige tickets.

Heb jij al eens een rondreis door India gemaakt? Dan ben ik heel benieuwd wat jouw ervaringen zijn. Als je nog vragen hebt over onze backpackroute India van 6 weken, stel ze gerust!

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij via deze link iets boekt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar voor mij is dit een leuke manier om mijn blog te onderhouden. 

Dit vind je vast ook leuk!

13 reacties

Freek Haverman 4 februari 2023 - 18:58

Oei dit klinkt echt prachtig. Wij hebben ook zes weken en deze klinkt heel mooi. Alleen wij willen dan in september gaan. Weet jij of het regenseizoen onze reispret erg kan bederven in Noord India?

Reageer
Piet 28 juni 2019 - 19:40

Geweldig om 6 weken in India te kunnen zijn. Zelf ben ik 3x keer in India geweest waarvan 1 x in het noorden en de andere 2 keer grotendeels in Zuid, Goa en Mumbai. En hopelijk kan ik in 2021 een droom laten uitkomen door over land van Nederland naar India te reizen, grote delen via de oude hippie trail en er ook minimaal 6 weken rondreizen.

Reageer
Dewi 5 juli 2019 - 08:59

Ja, het was zeker geweldig! Gaaf dat je van plan bent om over land naar India te reizen. Lijkt me heel bijzonder!

Reageer
Jenny 28 juni 2019 - 17:50

Wat heerlijk dat je gewoon 6 weken de tijd had voor India! Het lijkt me zonde om het land in 2 weken door te moeten crossen.

Goede tips van die treinen.

Reageer
Dewi 5 juli 2019 - 08:58

Ja, dat was echt fantastisch en voor mij ook eigenlijk wel een voorwaarde voor een eerste reis door India. Ik wilde echt de tijd nemen om alle indrukken te verwerken 🙂

Reageer
Lieke 28 juni 2019 - 16:38

Wat een mooie reis! En wat een prachtige foto’s! Ik denk soms dat ik even klaar ben met India, maar als ik dit lees krijg ik toch weer zin om die kant op te gaan.. En in veel van de plaatsen die je noemt zijn we nog niet geweest, dus er is in elk geval nog genoeg te zien 🙂

Reageer
Dewi 28 juni 2019 - 17:07

Dankjewel Lieke! Haha, ik kan me voorstellen dat India soms even te veel is. Zelf droom ik echt alweer van een nieuwe reis door India. Er is nog zoveel te ontdekken. Lees jullie blogs over India ook met heel veel plezier!

Reageer
Sherana | Reisenergie 28 juni 2019 - 07:36

Wauw wat een mooie reis heb jullie gemaakt. Lijkt me heerlijk om zo relaxt door India te reizen. In maart ben ik ook naar India geweest maar had maar 2 weken en daardoor was het nogal gehaast. Door alle prikkels, drukte en de enorme cultuurshock had ik het achteraf gezien toch liever wat rustiger aangedaan.

Reageer
Dewi 28 juni 2019 - 08:47

Tof dat je ook naar India geweest bent! Ik kan me goed voorstellen dat het in 2 weken een gehaast is en dat je door alle prikkels misschien wat overdonderd bent. Ik vond het inderdaad heel fijn om de tijd te nemen voor India en langer op een plek te kunnen blijven. Zo leer je de plekken ook beter kennen en daardoor hebben we ook veel contact gehad met de lokale bevolking 🙂

Reageer
Marie-Lise (reislustig.be) 27 juni 2019 - 23:19

Bundi was voor mij ook dé verrassing! Geweldige plek en dat fort daar…
Jullie hebben een super reis gemaakt – ik ben stiekem wat jaloers dat jullie er zo lang zijn kunnen blijven 🙂

Reageer
Dewi 28 juni 2019 - 08:44

Wat leuk dat jij dat ook zo hebt ervaren! Het was inderdaad echt prachtig en zó ontzettend rustig. Het was inderdaad een prachtige reis. Waar ben jij allemaal geweest? 🙂

Reageer
Janet 27 juni 2019 - 21:17

Wat grappig dat je in je jeugd al zo veel over het land hebt geleerd, lijkt me dan inderdaad zo tof om het land dan eindelijk zelf te kunnen bezoeken! Ik ben er nog niet geweest en weet ook niet zo goed of het een land voor mij is.. kan het niet zo goed plaatsen.

Reageer
Dewi 28 juni 2019 - 08:41

Ja, India is me bijna letterlijk met de paplepel ingegoten haha;). Al vond mijn vader het dan wel weer heel spannend als ik zelf naar India zou gaan!

Reageer

Laat een reactie achter