Home Azië Reisfotografie: Java in 25 beelden, Indonesië

Reisfotografie: Java in 25 beelden, Indonesië

door Dewi
Java

Mijn oma werd geboren in Batavia, het huidige Jakarta. Veel vertelde zij niet over Indië, maar de verhalen die zij wel vertelde vond ik als kind prachtig. En hoewel ik haar inmiddels al langer niet ken dan dat ik haar wel gekend heb, maakten de sterke band met mijn oma en de nieuwsgierigheid naar haar geboortegrond dat Indonesië het eerste land werd dat ik in Azië bezocht. Het land heeft mij gegrepen, Java in het bijzonder. Vanaf het moment dat we landden in Jakarta voelde het alsof een stukje van mij thuis kwam.

Het is inmiddels 4 jaar geleden dat Koen en ik hier waren, maar Indonesië heeft mij nooit los gelaten. Stiekem heb ik altijd een beetje heimwee. Ik mis de mooie mensen en al hun vriendelijkheid. Ik mis de herkenning. De geurige gerechten. Nasi goreng en saté van de straat. De charmante chaos van Jakarta en de warmte van Yogja. De geur van jasmijnthee, die in de straten hangt. Het groen van de jonge rijstplantjes. Staren in een krater, wandelen door een maanlandschap en stof overal. Drukke steden met grootse vulkanen op de achtergrond en het contact met de lokale bevolking. De rijke cultuur en gastvrijheid. Het zoete tropische fruit. Jackfruit, durian, mangosteen en rambutan. De beklemmende hitte en verfrissende regenbuien.

Ik kan niet wachten tot we volgend jaar terug gaan naar dit prachtige land. Dat kleine stukje in mij mag dan weer terug naar ‘huis’. Maar eerst neem ik je vandaag in 25 foto’s mee naar het indrukwekkende Java.

Jakarta

JavaJava

Omgeving van Bandung

JavaJavaJava

Cianjur JavaJava Java Java Java

Yogjakarta

Java Java Java JavaJavaJava

Bromo vulkaan

JavaJava JavaJavaJavaHet mag duidelijk zijn dat Java een speciaal plekje in mijn hart heeft veroverd en dat ik regelmatig met een gevoel van heimwee aan Indonesië terugdenk. Gelukkig komt het weerzien met dit prachtige land steeds dichterbij. Ben jij al eens op Java geweest?

Dit vind je vast ook leuk!

6 reacties

Irene Schreuder 27 april 2018 - 22:57

Schitterende foto’s!!!! Je hebt het land van je oma prachtig in beeld gebracht. Wanneer ik deze foto’s zie krijg ik heimwee en zou ik zo weer terug willen.

Reageer
Lizzie | Globalizious 23 april 2018 - 19:17

Oohhh JAAA!! Je fotos zijn echt zo prachtig!! Ik kan echt niet wachten. Het is pas in oktober, maar ik heb er nu al zoveel zin in !!!

Reageer
Melissa 13 februari 2018 - 21:15

Wauw wat voor camera gebruik jij? Echt prachtige foto’s, ook de onderwater foto’s in andere verhalen, ontzettend gaaf!

Reageer
Dewi 14 februari 2018 - 13:52

Dankjewel Melissa, wat super leuk om te horen! Ik neem altijd mijn spiegelreflexcamera (Nikon D90, dit is al een vrij oude) mee op reis. De onderwater foto’s zijn gemaakt met de GoPro Hero5 🙂

Reageer
Sabine 20 december 2017 - 07:03

Wat bijzonder om in het geboorteland van je oma te zijn! Indonesië heeft ook een speciaal plekje in mijn hart! Super mooie foto’s heb je gemaakt! 🙂

Reageer
Review: A4 hardcover fotoalbum van Fotofabriek.nl 18 december 2017 - 17:16

[…] Reisfotografie: Java in 25 beelden […]

Reageer

Laat een reactie achter