Home Afrika Reisfotografie: Fotogeniek Marokko in 30 beelden

Reisfotografie: Fotogeniek Marokko in 30 beelden

door Dewi
fotogeniek Marokko

Fotogeniek Marokko, het land van stoffige wegen, smalle kleurrijke straatjes en aandacht voor details. Het land van verdwalen in de medina, verse munt in mijn thee en geurige tajines. Olijven, dadels en knapperige broodjes. Verse fruitsapjes, aroma’s en bergen met kruiden. Zakken vol gedroogde bloemen. Blauwe muren en rode tapijten. De mysterieuze pleinen met slangen in manden en roze bergen, die trots pronken op de achtergrond. Oude steden vol verhalen en verrassingen in ieder hoekje en straatje. Grootse moskeeën en piepkleine dorpjes, waar de modernisering geen grip op lijkt te krijgen. Rode aarde en contrasterende witte bergtoppen. Duizenden poezen, die genieten van de zon en scharrelende kippen. De oude man met de ezel. Kinderen op straat, voetbal en het buitenleven. De was, die vrolijk wappert in de wind. Diezelfde wind, die het stof doet opwaaien en als gouden confetti laat glinsteren in de zon. Marokko, je bent een magisch sprookje.

Het is alweer even geleden dat ik in Marokko was, maar de geuren, de kleuren en de energie van dit bruisende land staan op mijn netvlies gebrand. Alsof het gisteren was dat ik hier rond dwaalde en met al mijn zintuigen de sfeer in mij opnam. Vandaag schrijf ik niet zoveel woorden, maar neem ik je in 30 foto’s mee naar fotogeniek Marokko. Een onwaarschijnlijk mooi land op zo’n drie uur vliegen van Amsterdam, waar je je in een totaal andere wereld begeeft.

Tanger

fotogeniek Marokkofotogeniek Marokko fotogeniek Marokkofotogeniek Marokkofotogeniek Marokko

Casablanca

fotogeniek Marokko fotogeniek Marokko

Rabat

fotogeniek Marokko fotogeniek Marokkofotogeniek Marokko

Marrakech

fotogeniek Marokkofotogeniek Marokkofotogeniek Marokko fotogeniek Marokko

De Atlas – Imlil

fotogeniek Marokko fotogeniek Marokkofotogeniek Marokko

Fez

fotogeniek Marokko fotogeniek Marokkofotogeniek Marokkofotogeniek Marokko fotogeniek Marokko

Marokko heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd en hoewel ik hierna nog zoveel landen heb bezocht, staat dit land nog steeds hoog op mijn lijstje met meest kleurrijke landen waar ik ooit ben geweest. De kleuren, sferen, smalle straatjes, doorkijkjes en het leven op straat maken Marokko een onvoorstelbaar fotogeniek land. Ben jij al eens in Marokko geweest?

Dit vind je vast ook leuk!

9 reacties

Frank van 't Hoff 11 januari 2018 - 21:21

Marnick en ik gaan volgende week. Heb je nog tips?!

Reageer
Dewi 12 januari 2018 - 14:49

Hee Frank,
Wat tof dat jullie volgende week naar Marokko gaan! Hoe lang gaan jullie?
Voor mij is het al best lang geleden dat ik naar Marokko ben geweest en ik ging toen met de Buitex van de VUGS. Ik vond Fez heel erg mooi en zou daar zeker een bezoekje brengen aan de leerlooierij. Verder vond ik Rabat en Marrakesh beiden leuke steden en als je tijd hebt, is de Atlas ook zeker een bezoek waard :). Geniet van jullie reis!

Reageer
Review van Fotofabriek.nl: A4 hardcover fotoboek 18 december 2017 - 16:56

[…]  Reisfotografie: fotogeniek Marokko in 30 beelden […]

Reageer
Jessica 24 juli 2017 - 18:57

Marokko is inderdaad zo’n fotogeniek land! En wat heb je veel mooie foto’s gemaakt zeg, super 🙂

Reageer
Dewi 27 juli 2017 - 19:57

Dankjewel Jessicia! Ik vond Marokko inderdaad een heel mooi land en zó kleurrijk. Ben jij al eens in Marokko geweest? 🙂

Reageer
Kim | Kim Around the World 23 juli 2017 - 13:30

Prachtig! Heb je een rondreis gemaakt? Met een auto of anders?

Reageer
Dewi 24 juli 2017 - 11:01

Dankjewel! Het was een studiereis, dus ik heb met mijn studievereniging een rondreis door Marokko gemaakt 🙂

Reageer
Linda | travellersoftheworld 18 juli 2017 - 23:10

Prachtige foto’s! Marokko lijkt me een heel bijzonder land, ik ben erg zelf helaas nog nooit geweest. Het land begint wel steeds meer te stijgen op mijn bucketlist, het lijkt me namelijk echt bijzonder en mooi om eens te bezoeken. Door jouw foto’s stijgt Marokko weer een beetje op mijn bucketlist

Reageer
Dewi 20 juli 2017 - 10:28

Dankjewel Linda, wat super leuk om te horen! Marokko is echt prachtig, dus zou er zeker een keer heengaan. Het is nog steeds een van de meest kleurrijke landen waar ik tot nu toe ben geweest. Het voordeel vind ik dat het niet zo lang vliegen is, maar dat je je wel direct in een totaal andere wereld begeeft! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter