Home Azië Pulau Pangkor: een paradijs op 4 uur van Kuala Lumpur

Pulau Pangkor: een paradijs op 4 uur van Kuala Lumpur

door Dewi
Pulau Pangkor

Zand tussen mijn tenen, de zon hoog aan de hemel, een azuurblauwe zee en verlaten stranden. Relaxen in de schaduw van een palmboom, drinken uit een kokosnoot en adembenemende zonsondergangen. Ultieme rust en spelen in de warme zee. Ik weet het inmiddels zeker: Pulau Pangkor is een paradijs!

Na een hectische periode, een lange vliegreis en een aantal dagen in het drukke Kuala Lumpur is het tijd om echt even flink bij te tanken. Een eiland lijkt ons wel wat, maar dat moet dan wel een eiland zijn waar we écht tot rust kunnen komen. Na het internet te hebben afgestruind en hier en daar wat te hebben rondgevraagd, besluiten we om het bekende (maar ongetwijfeld mooie) eiland Langkawi over te slaan en af te reizen naar Pulau Pangkor. Een eiland op slechts 4 uur rijden van Kuala Lumpur.

Pulau Pangkor

Pulau Pangkor is een paradijs

Als we laat in de middag aankomen op Pangkor hebben we nog niet direct het gevoel dat we zijn aangekomen in het paradijs. De straten zijn behoorlijk uitgestorven, de lucht is grijs en het water oogt een tikkeltje somber. Een klein beetje teleurgesteld druipen we af naar ons houten hutje om vroeg naar bed te gaan. Als we de volgende ochtend naar buiten lopen, glinstert echter het zonnetje in de azuurblauwe zee en lijkt het alsof de wuivende palmbomen naar ons zwaaien. Al snel worden we verwelkomt door een aantal Hornbills, waar het eiland om bekend staat. We zijn overtuigd: pulau Pangkor is inderdaad een paradijs!

We huren een scootertje en rijden op ons gemak het eiland rond. Onderweg stoppen we bij schitterende uitzichtpunten, genieten we van de heldere zee, de geluiden uit de jungle en al het groen om ons heen. We klimmen op de rotsen bij het verlaten strandje bij Pangkor Beach Resort om daar een tijdje naar de golven te staren. Als we in de middag weer terug zijn bij ons beginpunt, ploffen we neer onder een palmboom op Coral Beach, toch wel het fijnste strand van Pangkor.

Hoewel er niet bijzonder veel te doen is op het eiland, genoten wij juist ontzettend van de ultieme rust. Het fijna aan Pangkor is dat het vooral populair is onder de lokale bevolking, maar nog niet zo ontdekt is door toeristen. Hierdoor is het (vooral doordeweeks en buiten de Malaysia Holliday) ontzettend rustig op het strand.

Tip: Bij Seafood Rasa Sayang aten we heerlijke verse vis van de barbecue. Aanrader!

Pulau PangkorPulau PangkorPulau Pangkor

Slapen op Pulau Pangkor

Wij sliepen bij Nazri Nipah Camp, waar we voor 45 RM (€9,-) per nacht een houten hutje met eigen badkamer huren (augustus 2017). Het is een gezellige plek met een leuke jungletuin en fijne hangmatjes. De hutjes zelf stellen alleen niet zoveel voor. Je betaalt bijna niks, maar je hebt ook niet zoveel. De mensen die er werken zijn wel ongelofelijk gastvrij. Zo kregen wij direct een kom van hun zelfgemaakte vissoep (Tomyam) en met regelmaat een glaasje limonade aangeboden. Bij Nazri Nipah Camp hangt een heerlijke laid-back sfeer waar eigenlijk alles kan en alles mag.

Pulau PangkorPulau Pangkor

Hoe kom je op Pulau Pangkor?

Wij reizen vanuit Kuala Lumpur naar het eiland Pangkor. Om op Pangkor te komen nemen we in Kuala Lumpur de bus naar Lumut. Deze bussen vertrekken van het hypermoderne busstation Terminal Bersepadu Selaten (TBS in de volksmond), dat meer oogt als een luchthaven dan als een busstation. Vanaf hier vertrekken regelmatig bussen naar Lumut. Voor de bustickets betaalden we 27,50 RM per persoon (zo’n €5,50). Deze bus brengt je – als het verkeer mee zit – in zo’n vier uur van Kuala Lumpur naar Lumut.

Bij aankomst in Lumut steek je de weg over en loop je binnen een paar minuten naar de gate, waar je een kaartje kunt kopen voor de boot naar Pangkor (14 RM per persoon). De boot doet er een klein half uurtje over en onderweg kijk je uit over het prachtig gekleurde water, het regenwoud en kleine vissersdorpjes. De boot stopt op twee verschillende plekken en je kunt het beste blijven zitten tot de tweede stop: Pangkor Town. Hier staan tientallen roze minibusjes klaar om je naar het dorpje Teluk Nipah te brengen (16 RM, vaste prijs).

Wat mij betreft is Pulau Pangkor echt een ultiem paradijs om even helemaal tot rust te komen. Ben jij al eens op dit mooie eiland aan de Maleisische westkust geweest? 


Meer lezen over Maleisië?

Dit vind je vast ook leuk!

35 reacties

Jenny 8 februari 2019 - 21:45

Goede tip! Ik wil deze zomer naar een Maleisisch eiland. De Perhentians staan hoog op mijn lijstje, maar het gemak van de korste reistijd spreken me ook wel aan. Stof tot nadenken!

Reageer
Dewi 12 februari 2019 - 09:14

Tof dat je van plan bent om naar Maleisië te gaan. Ben je er al eens eerder geweest? Het is een beetje afhankelijk denk ik van wat je zoekt. Als je bijvoorbeeld wilt snorkelen of wilt duiken, kun je wel echt beter naar de Perhentians gaan.

Reageer
Maaike 3 februari 2019 - 19:06

Dit ziet er echt zo chill uit! Ik heb hier heel errg behoefte aan nu haha

Reageer
Dewi 4 februari 2019 - 09:33

Haha, anders ik wel. Zou de kou in Nederland graag inruilen voor een lekker tropisch zonnetje!

Reageer
Barrynuank 12 november 2018 - 17:05

Hy there, acuteforth
To ready-made click on the link in this macrocosm

https://drive.google.com/file/d/19bHPPJTlDAbfU13svTM4WyKBB0tLex_Q/preview

Reageer
Kirsten 7 augustus 2018 - 10:26

Leuk om te lezen. Een vriendin en ik vertrekken overmorgen naar Pangkor. Ik heb gelezen dat er op het eiland veel aapjes zijn. Nu heb ik alleen op Bali een keer een vervelende situatie gehad met apen en dus een beetje een angst er aan overgehouden. Hadden jullie veel last van de apen ? Of tips dat ze je met rust laten ?

Reageer
Dewi 29 augustus 2018 - 08:16

Hoi Kirsten,
Sorry voor mijn late reactie. Ik was een maand in China en kon daar nauwelijks inloggen op mijn website. Waarschijnlijk zijn jullie inmiddels al op Pangkor geweest, maar om antwoord te geven op je vraag: wij hebben niet echt last gehad van de apen. Eén keer klommen we op een rots en daarachter zaten apen. Dat vonden ze niet zo leuk, maar als je uit de buurt blijft, is er niets aan de hand 🙂

Reageer
Danique 5 mei 2018 - 23:04

Het ziet er geweldig uit! Toen wij in Maleisië waren wilde ik er heel graag naartoe vanwege de neushoornvogels. Uiteindelijk werd ik zie en moesten we een deel van onze route schrappen, dus helaas hebben we het over moeten slaan, maar de volgende keer dat we in Maleisië komen, wil ik het zeker inhalen.

Reageer
Dewi 21 juni 2018 - 15:17

Ach, wat vervelend dat je ziek werd en niet naar Pangkor kon gaan. De neushoornvogels waren inderdaad prachtig en vlogen af en aan. Wie weet de volgende keer als je naar Maleisië gaat inderdaad 🙂

Reageer
Martin 17 april 2018 - 09:47

Haha, vorig jaar 32 dagen naar Maleisie geweest en toch nog iets gemist zo te zien ? ach, goede reden om nog eens terug te gaan naar dit prachtige land!!

Reageer
Dewi 20 april 2018 - 09:48

Haha, zo houd je inderdaad nog iets te wensen over 🙂

Reageer
Lara Hermse 21 december 2017 - 19:38

Waaawwie ik wil ook!!

Reageer
Dewi 20 april 2018 - 09:48

Zeker doen!! 🙂

Reageer
Me over ME Travel 20 december 2017 - 21:48

Na 2 weken met de backpack en drie kleine kinderen door de jungle in het Noorden te hebben getrokken was er niets zo fijn als een paar dagen relaxen op Pangkor. Grappig dat jullie dezelfde ervaring bij aankomst hadden. Maar dat maakt in de ochtend wakker worden wel dubbel zo leuk, toch?

Reageer
Yvonne 19 december 2017 - 22:30

Wat fijn, dat het na de oorspronkelijke teleurstelling toch helemaal goed gekomen is. Het ziet er op de foto’s inderdaad uit als een echt paradijs. En op de motorbike rond tuffen.. brings back memories.. 🙂

Reageer
Linda | travellersoftheworld 12 december 2017 - 12:58

Dit klinkt dus echt als een heel fijn eiland. Ik vind het achteraf nog steeds jammer dat wij dit eiland uit onze route hebben gehaald

Reageer
Dewi 12 december 2017 - 18:22

Ja, het was zeker een heel fijn eiland! Wie weet kun je Pangkor bezoeken als je nog eens naar Maleisië gaat. Het is vanuit Kuala Lumpur heel makkelijk te bereiken 🙂

Reageer
Britte 3 november 2017 - 23:17

Wat een mooie plek! Die dubbelhoornige neushoornvogels zag ik ook op Koh Ngai in Thailand. Bijzondere dieren!

Reageer
Dewi 4 november 2017 - 15:00

Dankjewel! Het is zeker een prachtige plek. Ik las vandaag je artikel of Koh Ngai, dat ziet er ook prachtig uit! Volgend jaar gaan we een reis door Azië maken en dan waarschijnlijk ook naar Thailand, dus wie weet komen we daar nog terecht 🙂

Reageer
Ilona Izabella 3 november 2017 - 18:41

Wat een prachtige foto’s! Het ziet er echt uit als een paradijs. Ik ben nog nooit in Maleisië geweest, maar als ik dit zo zie wil ik er zo snel mogelijk naartoe.

Reageer
Dewi 4 november 2017 - 14:49

Dankjewel! Ik vond Maleisië een heel fijn en relaxed land. Kan het zeker aanraden 🙂

Reageer
Amelie 3 november 2017 - 16:12

Ik kan geloven dat je hier meer tot rust komt dan op Kuala Lumpur. Beiden waarschijnlijk de moeite om te bezoeken!

Reageer
Dewi 4 november 2017 - 15:01

Ja, Kuala Lumpur vond ik ook erg leuk. Wel heel druk natuurlijk, maar zeker de moeite waard! Het was fijn om daarna even tot rust te komen op Pangkor 🙂

Reageer
Janet 2 november 2017 - 20:37

Wat een prachtige foto’s en het eiland lijkt me heerlijk. Tijdens mijn rondreis door Maleisië heb ik dit eiland helaas overgeslagen, zonde zo te zien.. 😉

Reageer
Dewi 2 november 2017 - 21:30

Dankjewel! Het was inderdaad een heel fijn plekje. Mocht je nog een keer naar Maleisië gaan, kan ik dit eiland zeker aanraden! 🙂

Reageer
Hip on Trip 2 november 2017 - 14:34

Wat een goede tip! Wij hebben in Maleisië rondgereisd, maar dit eilandje hebben we gemist. Ziet er mooi uit. Prachtige foto’s!

Reageer
Dewi 2 november 2017 - 21:29

Dankjewel! Mocht je nog een keer naar Maleisië gaan, dan is het zeker een aanrader!

Reageer
Jantina 2 november 2017 - 09:45

Zo ziet paradijs er in mijn gedachten ook uit: warm, blauw water en veel groen. Heerlijk hoor!
(en die vogels…. zo mooi <3 )

Reageer
Dewi 2 november 2017 - 21:29

Ja, het was echt zoals je je een paradijsje inbeeld. Prachtig he die vogels? Ze bleven ook zo lekker rustig zitten, waardoor ik de tijd kon nemen om ze te fotograferen 🙂

Reageer
Marie-Lise (Reislustig.be) 1 november 2017 - 23:57

oh, dat ziet er zaaaaalig uit! Leuk verslag en leuke foto’s :-). Ze geven zin om er zo naar toe te gaan 🙂

Reageer
Dewi 2 november 2017 - 21:28

Bedankt voor je enthousiaste reactie! Het was inderdaad een hele fijne plek 🙂

Reageer
Malou 1 november 2017 - 22:59

Wauw wat een prachtig eiland❤️ en het feit dat je er voor een paar euro kan overnachten, klinkt als een paradijsje!

Reageer
Dewi 2 november 2017 - 21:27

Ja zeker, overnachten hoeft niet duur te zijn in Maleisië! Het was een heerlijk eiland om even helemaal tot rust te komen 🙂

Reageer
Lien Voets 1 november 2017 - 22:25

Waauw! Dat is inderdaad wel een paradijske zeg!-ziet er heerlijk uit!

Reageer
Dewi 2 november 2017 - 21:27

Ja, dat was het zeker! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter