Home Azië De pracht van Sri Lanka

De pracht van Sri Lanka

door Dewi

Sri Lanka, het land van enorme diversiteit waar intense cultuur en adembenemende natuur elkaar afwisselen. Een land waar we van de ene verassing in de andere vallen.

De culturele steden in het Midden en Noorden van het land met prachtige tempels vol historie. Waar we onze ogen uitkijken tijdens ceremonies en waar het boeddhisme van een levenswijze overgaat in een religie.

In het midden van het land lonken de bergen, waar de groene bladeren aan de bomen langzaam veranderen in herfsttinten. Waar we keer op keer omvergeblazen worden door wonderschone vergezichten. Waar herinneringen boven komen drijven van de vele bergtochten die ik als klein meisje maakte. De plek waar de berggeit in mij weer naar boven komt.

Ella Sri Lanka

Hoewel ik altijd een kind van de bergen zal blijven, knipoogt de zee aan de zuidkust vanaf diezelfde bergtop naar ons. Blauw als azuur met stranden als goud. Waar niks hoeft en alles mag. Waar we in een hangmat langzaam de zon in de zee zien zakken. Waar we genieten van verse vis en waar we zo blij worden als een kind als we de hoge golven bedwingen.

20160920_100624-2

Sri Lanka, het land waar je als dierenliefhebber je hart op kunt halen. Van honderden olifanten op de uitgestrekte vlaktes tot haaien en zeeschildpadden aan de kust. Tientallen soorten vogels in vrolijke kleuren. Varanen aan het meer van Kandy, evenals pelikanen. Ontelbare hoeveelheden apen, die ons door het hele land verblijden. Klauterend over de tempels en spelend met gebedsvlaggetjes.

dsc_0430-2

De mensen van Sri Lanka

Ondanks al deze pracht die dit land te bieden heeft, zijn het de mensen van Sri Lanka die onze reis gemaakt hebben. De 14-jarige Chamith die ons in perfect Engels en vol trots vertelt over de omgeving. De moeder van Chamith die liefdevol de lekkerste maaltijden voor ons bereidde. De man in de Tempel van de heilige tand, die ons de wijsheden en levenslessen van het Boedhisme leert. Shaffy, die ons alles leert over edelstenen en ons in het toeristische Galle spontaan een halve dag meeneemt naar lokale plekken. De rustgevende uitstraling van monniken. Het meisje op het strand van Negombo die mij giechelend een bloemetje brengt. En de vele andere mensen die vrolijk door het leven lijken te gaan en iedere glimlach met een nog bredere glimlach beantwoorden. Mijn hand die er bijna afvalt van het zwaaien. De mensen van Sri Lanka: vrolijk, gastvrij en puur.

dsc_0136-2-kopie

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Sri Lanka in drie weken: onze reisroute - Backpack vol verhalen 23 november 2016 - 20:33

[…] UNESCO Werelderfgoedlijst staan dat het onmogelijk is om deze allemaal in drie weken te bezoeken. Sri Lanka is echt een prachtig land en dat is precies wat het zo lastig maakt om keuzes te maken. De route die wij uiteindelijk hebben […]

Reageer
7 praktische tips voor reizen door Sri Lanka 13 oktober 2016 - 19:03

[…] Sri Lanka is een ontzettend divers land, wat het een prachtige bestemming maakt om veel te fotograferen. Toch is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Niet alle mensen vinden het bijvoorbeeld fijn om gefotografeerd te worden. Daarom is het netjes om het eerst even te vragen en meestal is het dan geen enkel probleem. Sommige mensen – zoals de theepluksters op de plantages – verwachten in ruil voor een mooie foto wel een kleine fooi. Deze mensen hebben ook echt een heel laag inkomen (€4,50 per dag), waardoor een fooi erg welkom is! […]

Reageer

Laat een reactie achter