Home Persoonlijk Persoonlijke update: alle ballen in de lucht en werken met gastbloggers

Persoonlijke update: alle ballen in de lucht en werken met gastbloggers

door Dewi
Backpack vol verhalen

Het was even stil op Backpack vol verhalen. Maandenlang had ik simpelweg niet de puf om te schrijven over reizen, maar zo langzamerhand komt die ‘zin’ weer terug. Daarom maak ik nu maar even gebruik van mijn inspiratie en neem ik jullie even mee in de afgelopen maanden en mijn gedachtegang.

Om mij heen zag ik andere reisbloggers ‘gewoon’ doorgaan en creatieve oplossingen bedenken. Ik zag tips voor thuisvakanties voorbij komen, tips voor reisboeken, tips voor reisfilms, tips voor bestemmingen dichtbij huis en tips voor het creëren van je eigen ‘urban jungle’. En veel ondernemers zag ik het ene na het andere (online) product lanceren.

Een tijdlang had ik het gevoel dat ik hierin mee ‘moest’. Dat ik ook zulke blogs ‘moest’ gaan schrijven. Maar heel eerlijk? Ik heb ontzettend veel bewondering voor mijn collega bloggers, maar zelf kon ik het even niet opbrengen om in hetzelfde tempo te blijven publiceren. Ik maakte mij vooral veel zorgen om de gezondheid van mensen om mij heen, om mijn moeder, om mijn bedrijf. Het gevolg? Er gebeurde even niks meer. Althans, op Backpack vol verhalen.

Focus op Kracht van content

In plaats daarvan, heb ik mij volledig gefocust op Kracht van content, mijn tekstbureau. En die focus was ook echt even nodig. Half maart merkte ik al snel een paniekreactie bij veel van mijn opdrachtgevers. Hoewel een aantal opdrachtgevers vond dat communicatie en goede teksten nu juíst belangrijk waren, werden er ook heel veel opdrachten stilgezet. Vooral mijn opdrachtgevers in de reisbranche werden hard getroffen. En hoewel ik het zelf jammer vind dat ik voorlopig niet voor hen kan schrijven, voel ik vooral met hun mee.

In de afgelopen maanden besteedde ik veel tijd aan de opdrachten, die door bleven lopen. Ik werkte keihard aan mijn eigen zichtbaarheid, onder andere door veel voor Kracht van content te bloggen. Ik startte met een contentcoach om mijn eigen verhaal helderder te krijgen en ik bleef contact zoeken met potentiële nieuwe opdrachtgevers. Het resultaat is dat ik ondanks alles tot dusver redelijk goed door heb kunnen werken én zelfs een aantal nieuwe opdrachtgevers heb mogen verwelkomen. Hier ben ik echt heel erg dankbaar voor.

vpn-verbinding op reis
Foto: Prisca Visser

Alle ballen in de lucht

Wat ik wel merk is dat ik al sinds ik begonnen ben met ondernemen, moeite heb om alle ballen in de lucht te houden. Ik snap oprecht niet hoe anderen dat doen. Er gaat ontzettend veel tijd zitten in dingen, zoals marketing, acquisitie en administratie. En natuurlijk het werk voor mijn klanten. Ik doe het allemaal met plezier en vol overgave, maar Backpack vol verhalen heeft hier onder geleden. En stiekem doet me dat wel een beetje pijn. Ik wil namelijk niet dat Backpack vol verhalen een ondergeschoven kindje wordt.

Daarom ga ik een aantal dingen anders doen. Na mijn vakantie ga ik bijvoorbeeld opzoek naar een VA, die mij kan ondersteunen in mijn werk voor Kracht van content. Voor Backpack vol verhalen wil ik weer een ‘voorraad’ aanleggen, zodat het makkelijker wordt om consequent te blijven publiceren. Zo heb ik eigenlijk altijd gewerkt, maar het zal je niet verbazen dat die voorraad nu even ‘op’ is.

Werk aan de winkel, dus. Binnenkort heb ik vakantie en dan heb ik ook weer volop tijd voor nieuwe camperavonturen. Stay tuned!

hoogtepunten Navarra

Gastbloggers: wil jij een gastblog schrijven voor Backpack vol verhalen?

Daarnaast ben ik van plan om op Backpack vol verhalen meer ruimte te bieden aan gastbloggers. Dit betekent niet dat ik stop met het delen van mijn eigen verhalen, maar dat er straks juist meer en andere reisinspiratie te vinden is op Backpack vol verhalen.

Regelmatig krijg ik mails van mensen, die graag een gastblog voor Backpack vol verhalen zouden schrijven. Tot dusver vond ik dit altijd erg spannend en heb ik dit veelal afgehouden, maar het kan ook een hele mooie kans zijn om inspiratie te delen over landen waar ik zelf nog niet ben geweest en ook niet van plan ben om op korte termijn naartoe te gaan.

Onlangs schreef Sofie bijvoorbeeld al een blog over low budget reizen door Zweden. En hoewel ik het dus retespannend vond om een eerste gastblog te plaatsen, was het ontzettend leuk om met haar te werken. Het gaf mij bijvoorbeeld ook zelf weer nieuwe inspiratie en ik kreeg spontaan zin om een reis door Zweden te plannen.

Als ik terug ben van vakantie ga ik er dus werk van maken om met gastbloggers aan de slag te gaan. Wil jij een gastblog schrijven voor Backpack vol verhalen? Stuur dan een mailtje naar dewi@backpackvolverhalen.nl. Ik zie je mailtje heel graag tegemoet!

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter