Home Over
door Dewi

Over Backpack vol verhalen

Welkom op Backpack vol verhalen, een website voor dromers en reizigers. Een reisblog waarop ik verhalen van heinde en verre met jou deel. Backpack vol verhalen gaat over de wereld, de mooie plekken op aarde, avontuur en andere culturen. Grenzen verleggen en de wereld ontdekken.

Ik ben een wereldreiziger en geograaf in hart en nieren, maar ook een dromer en een storyteller. Geïnspireerd door moeder aarde en alles wat zij ons te bieden heeft, schrijf ik verhalen. Ik krabbel woorden op papier, recht uit mijn hart. Losse woorden en flarden van zinnen, die als vanzelf een verhaal vormen. Met mijn verhalen neem ik je mee over de wereld en hoop ik jou te inspireren om diezelfde mooie wereld te ontdekken. Ik neem je mee naar verre oorden en bestemmingen dichterbij huis. Op Backpack vol verhalen deel ik persoonlijke reisverhalen, wonderschone plekjes, kleine woordjes over grootse bestemmingen, leuke hotspots en praktische reistips. Mijn woorden ondersteun ik met mijn eigen foto’s en video’s. Al mijn tips en artikelen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen, omdat ik alleen schrijf over plekken waar ik zelf ben geweest.

Op Backpack vol verhalen deel ik reiservaringen en tips die recht uit mijn hart komen. Want als ik schrijf, loopt mijn hoofd leeg en raakt mijn hart langzaam gevuld.

Sigiriya Sri Lanka

Iets meer over mij

Ik ben Dewi, het gezicht achter Backpack vol verhalen. Reizen is mij met de paplepel ingegoten. Als kind werd ik al overal mee naartoe gesleept en verwonderde ik mij over de wereld om mij heen. Hoe kan het ook anders met ouders die, voordat ik werd geboren, alles hebben opgezegd en twee jaar over de wereld hebben gezworven. De verhalen van mijn ouders over India, Indonesië, China, de Transsiberië Express en allerlei andere verre oorden intrigeerde mij als kind al en hebben mij nooit los kunnen laten.

Als mij als kind gevraagd werd wat ik later wilde worden, antwoordde ik steevast dat ik archeoloog wilde worden. Men vond dit meestal een vrij ongewoon antwoord voor een meisje van 8 jaar. “Waarom wil je geen juffrouw worden net als je moeder? Of misschien danseres?” Nee, ik wilde archeoloog worden, omdat ik dan stukjes van de wereld zou kunnen ontdekken. Dan zou ik weten hoe de wereld er vroeger uitzag en hoe de wereld was geworden zoals die nu is.

Inmiddels ben ik 25 en geen 8 jaar meer. Ik ben geen carrière gestart als archeoloog, maar mijn honger naar het ontdekken van de wereld is nog niet gestild. Dromen doe ik ook nog steeds. Met mijn backpack op mijn rug ga ik samen met Koen zo vaak mogelijk op avontuur om de wereld te verkennen. Om er telkens weer achter te komen dat de wereld mooier is dan de nieuwsberichten ons dagelijks tonen. Ik heb bijvoorbeeld mijn hart verloren aan Indonesië, vond Marokko het kleurrijkste land dat ik ooit heb bezocht, ontmoette de vriendelijkste mensen in Sri Lanka en keek mijn ogen uit in Detroit.

Reizen, schrijven en fotografen zijn de dingen die ik het liefste doe. Op Backpack vol verhalen komen deze passies bij elkaar en hoop ik jou mee te kunnen voeren naar de mooiste en bijzonderste plekken van deze wereld.

Veel leesplezier,

Dewi

Rome