Home Europa 30 originele tips voor Parijs: leuk voor je tweede bezoek!

30 originele tips voor Parijs: leuk voor je tweede bezoek!

door Dewi
tips voor Parijs - Rue Cremieux

Het is de 16e keer dat ik in Parijs ben. Mijn lievelingsstad. Met een schok kom ik echter tot de ontdekking dat ik nog nauwelijks over Parijs heb geschreven op Backpack vol verhalen. Het is dus hoog tijd om mijn tips voor Parijs te gaan delen. Originele tips voor Parijs. Parijs voorbij de highlights, want iedereen weet dat je tijdens je eerste bezoek de Eifeltoren moet bezichtigen. In dit artikel ligt de nadruk daarom op de minder bekende highlights van Parijs. Leuk voor je tweede bezoek aan Parijs!

Originele tips voor Parijs

1. Macaron workshop in Galeries Lafayette

Eén van de beste dingen aan Frankrijk, vind ik de heerlijke delicate macarons. En wat is er leuker dan ze tijdens een stedentrip Parijs zelf te maken? En dat in Galeries Lafayette, het mooiste warenhuizen van de stad. Wij boekten een workshop macarons maken van 1,5 uur. Stap voor stap werd het proces uitgelegd. Daarna mochten we zelf aan de slag. Eerlijk is eerlijk: het maken van macarons is een nauwkeurig proces dat langer dan 1,5 uur duurt. We hebben dus wel zelf de schelpen gebakken, de ganache gemaakt én onze eigen koekjes geproefd, maar er was ook al een en ander voorbereid. Wel zo efficiënt, niet minder leuk. Aan het eind van de workshop kregen we een doosje zelfgemaakte macarons mee naar huis. Ultiem souvenirtje, toch?

Proces van macarons maken

2. l’Atelier des Lumières

L’Atelier des Lumiers is weer eens wat anders dan de standaard musea in Parijs. In het pand van een oude ijzersmederij vind je een museum voor digitale kunst. Alhoewel, museum? Ik zou het zelf eerder een voorstelling noemen. De kunst wordt geprojecteerd op muren, objecten en op de vloer en het beweegt op passende muziek. En het leuke is: je wordt zelf onderdeel van de kunst, waardoor je de kunstwerken als het ware ingezogen wordt. In augustus vorig jaar bezocht ik de voorstelling met Cézanne en Kandinsky. Dit jaar kun je Chagall (die ook het plafond van de Opéra in Parijs heeft geschilderd) en Klee bewonderen.

En ga je niet naar Parijs, maar lijkt dit je wel heel tof? Geen nood! Sinds april 2022 kun je ook in de Westergasfabriek in Amstedam genieten van het concept van Lumières. Vorig jaar bewonderde ik Klimmt en Hundertwasser en dit jaar kun je Dalí en Gaudi bekijken.

Cezanne in Atelier des Lumières in Parijs

3. Bewonder de Sacré Coeur vanuit het parkje Marcel Bleustein-Blanchet

Tijdens een stedentrip Parijs mag een bezoek aan de Sacré Coeur natuurlijk niet ontbreken. Maar eerlijk is eerlijk, het is er gigantisch druk. Waar ik de drukte vroeger nog charmant vond, heeft het massatoerisme tijdens mijn laatste bezoek aan Parijs wel extreme vormen aangenomen. Jammer, vind ik.

Gelukkig zijn er nog andere plekken waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Sacré Coeur. Eén van die plekken in Parc Marcel Bleustein-Blanchet. Dit kleine vredige parkje licht direct achter de Sacré Coeur. Vanaf hier kun je de basiliek in zijn volle glorie bewonderen. Een ideale plek voor een picknick!

bezienswaardigheden Parijs sacre coeur

4. Wandel over het Cimetière de Montmartre

Éen van de bekende begraafplaatsen in Parijs is het Cimetière de Montmartre. Je vraagt je misschien af wat er leuk aan is om tijdens je stedentrip Parijs een begraafplaats te bezoeken? De grote begraafplaatsen in Parijs zijn echter net grote parken, waar je heerlijk rustig kunt wandelen. Even weg van de drukte en het massatoerisme. Het meest bijzondere aan deze begraafplaats is echter de metalen brug die over het kerkhof en enkele graven loopt.  Bovendien zijn er op het Cimetière de Montmartre veel beroemde mensen begraven, waaronder Heinrich Heine, André-Marie Ampère en Emile Zola.

Bezienswaardigheden Parijs Montmartre

5. De wijngaard van Montmartre

Als je de Sacré Coeur en het Place du Têtre achter je laat, kom je slenterend door Montmartre een kleine wijngaard tegen. Deze wijngaard werd tweeduizend jaar geleden geïntroduceerd door de Romeinen. Tegenwoordig zijn er in Monmartre nog 2000 wijnranken over. Hoewel je de wijngaard niet zomaar in kan lopen, is het toch bijzonder om dit middenin een woonwijk te zien liggen.

6. Moderne kunst kijken in Palais de Tokyo

Houd je van moderne en experimentele kunst? En dan ook nog met uitzicht op de Eifeltoren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Palais de Tokyo. Dit kunstmuseum heeft wisselende tentoonstellingen. Zelf bezocht ik een tentoonstelling van kunstenaar Oskar Kokoschka. Ik was behoorlijk onder de indruk van zijn beeldende, expressionistische en kleurrijke werken.
En extra leuk: de vaste collectie van het Palais de Tokyo is gratis te bezoeken.

Palais de Tokyo in Parijs

7. Eten in Rue Mouffetard

Rue Mouffetard is altijd één van de lievelingsplekken van mijn vader geweest in Parijs. Talloze keren heb ik hier samen met hem gegeten. En ook nu is dit nog steeds een van mijn favoriete straten in Parijs. Ik kan Parijs nooit verlaten, zonder hier minstens één keer geweest te zijn.

Rue Mouffetard is een van de oudste en meest pittoreske straten in het Quartier Latin, met een geschiedenis die helemaal teruggaat tot in de Romeinse tijd. In de middeleeuwen vestigden zich hier veel handwerkbedrijven, vanwege de nabijheid van de rivier. Tegenwoordig is Rue Mouffetard nog steeds een hele levendige en gezellige straat vol restaurantjes, cafés en winkeltjes. Eten in Rue Mouffetard is één van de leukste tips voor Parijs die ik je kan geven.

Tip: Bij La Fontaine de la Mouffe kun je lekkeree fondue Savoyarde eten (nr. 58).

8. Glas in lood bewonderen in Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle is één van de bekendere highlights van Parijs in dit rijtje. Toch wil ik het hier wel noemen, omdat veel mensen deze kapel niet bezoeken tijdens hun eerste bezoek aan Parijs. De indrukwekkende kapel ligt op het Île de la Cité, vlakbij de Notre Dame. Sainte-Chapelle werd in 1242 gebouwd om relikwieën – de doornenkroon en een stukje van het Heilige Kruis van Jezus – tentoon te stellen. Van buiten ziet de kapel er niet heel bijzonder uit, maar van binnen is het overweldigend mooi. Ik heb letterlijk met open mond naar de glas in loodramen staan staren. Zelden zag ik zo’n mooi kleurenspektakel als hier.

Kosten: €11,50,- per persoon, gratis voor EU-burgers tot 26 jaar. Boek hier alvast je tickets voor Sainte-Chapelle.

bezienswaardigheden Parijs Sainte Chapelle

8. Les Deux Plateaux in Jardin du Palais Royal

Het Jardin du Palais Royal vind ik één van de mooiste tuinen van Parijs. Je vindt het in het 1e arondissement en is – net als het Place des Vosges – omringt door statige herenhuizen. De tuin grenst aan het voormalig koninklijk paleis, waar nu het Franse Ministerie van Cultuur, de Franse Raad van State en Grondwettelijke Raad zitten. In het Jardin du Palais Royal vind je Les Deux Plateaux: een bijzonder kunstwerk met zwart-wit gestreepte zuilengalerijen van verschillende hoogtes. De zuilen zijn een populaire plek voor selfies, maar ook een plek waar Parijzenaars graag komen en waar kinderen heerlijk tussendoor spelen.

Les Deux Plateaux in Jardin du Palais Royale in Parijs

9. Arènes de Lutèce

De Arènes de Lutèce in het Quartier Latin is een amfitheater uit de Romeinse tijd en geldt als het oudst bewaard gebleven gebouw van Parijs. De tribunes van het amfitheater boden plaats aan ongeveer 17.000 toeschouwers. Doordat er ook een podium was gebouwd, werden hier naast gladiatorengevechten ook theatervoorstellingen gegeven.

Tegenwoordig is dit amfitheater een geweldige openbare ruimte. Het is omringd door groen en woningen. Veel Parijzenaren eten met mooi weer hun lunch op de trappen van het amfitheater, terwijl er beneden wordt gevoetbald en spelletjes gespeeld worden. Een bijzondere en gezellige plek voor een picknick!

tips voor Parijs

10. Het kunstenaarsbolwerk aan Rue Rivoli

Tijdens een bezoek aan Parijs is Rue de Rivoli niet te missen. Dit is een van de bekendste winkelstraten van Parijs, waar de grote winkelketens oververtegenwoordigd zijn. Op nummer 59 zit echter een kunstenaarsbolwerkje met zo’n 30 ateliers. Je kunt de ateliers bezoeken, een praatje maken met de kunstenaars die aan het werk zijn en hun werk bewonderen. Het meest indrukwekkend vind ik persoonlijk het kleurrijke trappenhuis!

tips voor Parijs

11. Galerie Vivienne

Nog leuker dan het bezoeken van de grote warenhuizen, zijn misschien wel de overdekte passages: les passages couverts. In de statige galerijen met glazen daken en prachtige betegelde vloeren, waan je je zo in de 18e en 19e eeuw. De mooiste passage vind ik persoonlijk Galerie Vivienne.

Lees ook: Wat te doen in Parijs als het regent?

tips voor Parijs

12. Wandel door Jardin des Plantes

Het Jardin des Plantes vind ik persoonlijk één van de leukste parken in Parijs. Niet alleen omdat het zo ontzettend mooi is, maar ook omdat je er heel veel kunt doen. Je kunt hier niet alleen wandelen door de botanische tuinen, maar ook hele interessante natuur-historische musea bezoeken. Musea in het Jardin des Plantes die voor mijn volgende bezoek aan Parijs op mijn wishlist staan, zijn: Galerie de Paléontologie et d’anatomie comparée en Galerie de mineralogie et géologie.

tips voor Parijs Jardin des Plantes

13. Thee drinken bij La Mosquée de Paris

Als je de Mosquée de Paris in het Quartier Latin bezoekt weet je even niet meer of je je nu in Parijs of in Marrakesh bevindt. De kleurrijke tegeltjes en de prachtige tuin met fonteinen maken dat je je direct even in Marokko waant. Als je de moskee bewonderd hebt, kun je daarna op het prachtige terras een heerlijke verse muntthee drinken. Je vindt de Moskee tegenover het Jardin des Plantes.

14. Bezoek Cimetière du Père Lachaise

Cimetière du Père Lachaise is de volgende begraafplaats in dit rijtje en tevens de beroemdste en grootste begraafplaats van Parijs. Hier liggen onder andere Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, Marcel Proust en Frédéric Chopin begraven. Persoonlijk vind ik deze begraafplaats vooral heel mooi, door de grote oude kastanjebomen, de hoogteverschillen en de diversiteit aan graven. Van scheefgezakte begroeide graven tot kleine paleisjes en van marmeren zuilen tot engelen en porseleinen beeldjes.

Bezienswaardigheden Parijs - Pere Lachaise

Lees ook: Een ode aan Parijs

15. Parc des Buttes Chaumont

Parc des Buttes Chaumont is misschien wel mijn favoriete park in Parijs. Het allerleukste aan dit park in Belleville vind ik de vele hoogteverschillen, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt over Parijs. Het park oogt iets natuurlijker en minder ‘aangelegd’ dan andere parken in Parijs, maar het allerleukste aan dit park vind ik  dat het niet zo toeristisch is en het vooral druk bezocht wordt door Parijzenaren.

tips voor Parijs

16. Kleurrijk Rue Dénoyez

Een ander hoogtepunt van de wijk Belleville is Rue Dénoyez. Deze straat zit vol kleurrijke streetart en zelfs de paaltjes hebben een kleurtje gekregen. Als je in deze straat bent is het aanrader om een kopje koffie te drinken in het gezellig café Barbouquin.

tips voor Parijs Belleville
tips voor Parijs Belleville

17. In de voetsporen van Edith Piaf in Rue de Belleville

Rue de Belleville vond ik één van de leukste straten in Belleville, vanwege de vele Aziatische winkels en restaurants. Deze straat is ook om een andere reden bijzonder. Op nummer 72 aan de Rue de Belleville groeide Edith Piaf op. En in dezelfde straat stond zij voor het eerst op de planken.

18. Place Sainte-Marthe en Rue Saint-Marthe

In de buurt Sainte-Marthe in de wijk Belleville vind je veel arbeiderswoningen uit de 19e eeuw. Deze kosmopolitische en gezellige buurt werd in 2013 geherstructureerd, waardoor het een hippe uitstraling heeft gekregen.

De leukste plekken in deze buurt zijn Place-Sainte Marthe en Rue Sainte-Marthe. Het Place Sainte-Marthe is een schattig verborgen pleintje, dat vooral wordt bezocht door de lokale bevolking. Op dit rustige pleintje liggen twee bistro’s waar je heerlijk rustig kunt zitten in de schaduw van hoge bomen. In het verlengde van het plein ligt Rue Sainte-Marthe, een ontzettend mooie en fotogenieke straat waar iedere etalage een andere kleur gekregen heeft. De kleuren in deze straat toveren spontaan een glimlach op je gezicht.

tips voor Parijs Belleville
Bezienswaardigheden Parijs Belleville

19. Wandelen langs Canal St. Martin

Het Canal St. Martin is aangelegd tussen 1821 en 1825 en ruim 4 kilometer lang. Een systeem van sluizen regelt het waterpeil, want het niveauverschil is meer de 25 meter. Het kanaal kenmerkt zich door de prachtige gietijzeren bruggen. Misschien ken je ze uit de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain?

Langs het kanaal kun je heerlijk aan het water zitten en rustig bekijken wat er allemaal gebeurt. De straten rondom het kanaal zijn enorm in opkomst. Je vindt hier veel leuke caféetjes en bijzondere boetiekjes.

tips voor Parijs Canal St. Martin
tips voor Parijs Canal St. Martin

20. Bassin de la Vilette

Het Bassin de la Vilette is een kanaaldok in het 19e arondissement van Parijs. Het is een nog vrij onbekende plek onder toeristen, maar ontzettend geliefd onder de locals. Parijzenaars komen hier graag om langs het water te lopen, te picknicken en te ontspannen. Het is een ontzettend gezellige en levendige plek met restaurants, cafés en leuke speelplekken.

tips voor Belleville Parijs

21. Mensen kijken op Place de la République

Tussen het Canal St. Martin en de Marais ligt het Place de la République, ofwel het plein van het volk. Dit grote plein is sinds 2013 alleen nog toegankelijk voor voetgangers. Ik vind het heerlijk om hier te zitten en mensen te kijken. Mensen ontmoeten elkaar hier, er wordt geskateboard en soms zijn er straatartiesten.

Het Place de la République is ook het plein van rouw en protest. Na de verschrikkelijke aanslagen in 2015 was het Place de la République de vanzelfsprekende plek waar mensen bij elkaar kwamen om te rouwen en te protesteren.

tips voor Parijs Place de la Republique

22. Rue Cremieux

Rue Cremieux is een piepklein stukje onontdekt* Parijs, gelegen in het 12e arrondissement tussen Rue de Lyon en Rue de Bercy. Het is een klein autovrij straatje van slechts 144 meter lang. De woningen, die geverfd zijn in zachte pastelkleurtjes geven je héél even het gevoel dat je niet meer in Parijs bent.

*Hoewel de massa Rue Cremieux nog niet gevonden heeft, is het inmiddels wel een populaire fotospot onder Instagrammers.

Tip: Ben je net zo gek op treinstations als ik? Om de hoek bij Rue Cremieux ligt het prachtige Gare de Lyon. Neem daar zeker even een kijkje als je toch in de buurt bent!

tips voor Parijs - Rue Cremieux
tips voor Parijs

23. Architectuur bewonderen op het Place des Vosges

Het Place des Vosges – gelegen in de Marais – is het oudste plein van Parijs en wordt door de prachtige architectuur en waanzinnige symmetrie ook gezien als een van de mooiste pleinen ter wereld. Het plein van 140 bij 140 meter is tussen 1605 en 1612 gebouwd en wordt gekenmerkt door symmetrie.

In het midden van het plein is een park aangelegd, waar Parijzenaren uit de buurt met mooi weer hun krant lezen, lunchen en genieten van de zon. Toch is het Place des Vosges een oase van rust in het drukke Parijs.

Leuk weetje: op het Place des Vosges hebben veel beroemde Fransen gewoond, waaronder Victor Hugo (schrijver van o.a. Les Misérables) op nr. 6 en kardinaal Richelieu.

Lees ook: De Marais: 10 tips voor de gezelligste wijk van Parijs

tips voor Parijs
tips voor Parijs Place des Vosges

24. Falafel eten in Rue des Rosiers

Een andere leuke plek in de Marais is Rue des Rosiers. De Marais is van oorsprong een Joodse buurt en deze straat zit vol met Joodse eetgelegenheden. Het is een leuke straat om doorheen te lopen, maar vooral de perfecte plek om een broodje falafel te scoren. Dit is echt een van de lekkerste tips voor Parijs die ik je kan geven!

Een aanrader is l’As du Falafel. De rij staat hier regelmatig tot buiten en eerlijk is eerlijk: ik heb in mijn hele leven nog nooit zó’n lekker broodje falafel gegeten!

tips voor Parijs Marais

25. Marché des Elèves Rouges in de Marais

Marché des Elèves Rouges is de oudste markt van Parijs en dankt zijn naam aan het weeshuis dat hier ooit zat. De kinderen in het weeshuis droegen hier namelijk rode kleding. In de overdekte hal kun je allerlei verse producten kopen, maar er zijn ook diverse eetgelegenheden waar Parijzenaars uit de hele omgeving naartoe komen om te eten. Een hele sfeervolle plek in de Marais!

Lees ook: De Marais: 10 tips voor de gezelligste wijk van Parijs

26. Boetiekjes kijken in Le Village Saint Paul

Le Village de Saint Paul is één van de best bewaarde geheimen van de Marais. Het is een doolhof van smalle straten en binnenplaatsjes met galeries, boekhandels, antiekwinkeltjes, restaurantjes en cafés. Een heerlijke plek om doorheen te struinen en winkeltjes te kijken.

Bezienswaardigheden Parijs Marais

27. De binnentuin van Le Petit Palais

De binnentuin van het Petit Palais is een heerlijk rustig plekje voor een kopje thee. Vaak zonder hordes toeristen. Het museum in het Petit Palais is gratis te bezoeken. Leuk, want het gebouw zelf is ook absoluut de moeite waard. In de binnentuin vind je allemaal tropische planten en er is een café waar je wat te drinken en eten kunt halen.

Le Petit Palais in Parijs

28. La Petite Ceinture, Promenade Plantéé

In Parijs lopen verschillende oude spoorbaantjes, die in de 19e eeuw gebruikt werden voor goederen transport. Inmiddels zijn de meeste van deze lokale spoorbanen buiten gebruik geraakt. Inmiddels zijn veel stukken spoor in gebruik als groenstrook, park en wandelgebied. En het leuke is: als je hier wandelt ervaar je een héél ander Parijs. Het doet mij een beetje denken aan highline park in New York. Het Parijs van de gewone Parijzenaars. Zonder grote toerischtische hoogtepunten. Het wandelpad begint achter de Opéra Bastille.

29. Een stukje van het Louvre bezichtigen

Tot slot, het Louvre. Dit is misschien niet één van meest orignele tips voor Parijs in dit rijtje, maar ik kan het niet laten om het hier toch te noemen. Natuurlijk bezoeken de meeste mensen het Louvre al tijdens hun eerste bezoek aan Parijs, maar vaak dan om de bekende stukken in het museum te zien, zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo.

Het Louvre heeft echter zoveel meer te bieden. Daarom probeer ik als ik in Parijs ben steeds een klein stukje van het Louvre te bezichtigen. Deze keer bezocht ik (weliswaar voor de 3e keer) de Egyptische afdeling en de Perzische afdeling. Vooral kamer 308 is een absolute aanrader voor een tweede bezoek aan het Louvre!

Kosten: €17,- per persoon, gratis voor EU-burgers tot 26 jaar. Reserveer hier je tickets alvast online om lange wachttijden te voorkomen.

Tip: Ga je het Louvre bezoeken en wil je perse een bepaalde afdeling zien? Iedere dag zijn er een aantal afdelingen gesloten. Kijk daarom eerst op de website van het Louvre of de afdeling die je wilt bekijken open is!

Lees ook: Tips voor jouw bezoek aan het Louvre: zo bereid je je voor!

bezienswaardiheden Parijs Louvre

Hoewel ik nog wel even door zou kunnen gaan, heb ik het voor nu gehouden op 25 originele tips voor Parijs. Heb jij nog tips voor Parijs voor mij en voor andere reizigers? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!

30. Hotel in Parijs

Naast het levendige Place de la République en aan de rand van de Marais ligt Hotel Paix République. Een typisch Parijs hotel met keurige kamers, comfortabele bedden en een fantastisch ontbijt. Bovendien stopt de metro voor de deur en ligt het hotel slechts 3 haltes van het Gare du Nord. Ideaal als je met de trein naar Parijs reist. De grootste pluspunt van dit hotel is echter de locatie. Het hotel ligt ingeklemd tussen de Marais en Belleville, waardoor je mijn twee favoriete wijken van Parijs direct binnen handbereik hebt!

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van Hotel Paix République.

Pin it!

Wil je deze tips voor Parijs onthouden? Bewaar dit artikel dan op één van je Pinterest-borden!

tips voor Parijs
tips voor Parijs

Meer stedentrips?

Dit vind je vast ook leuk!

11 reacties

Weekendjes 20 november 2023 - 13:33

Parijs, stad der liefde. Wat een prachtstad blijft het toch

Reageer
Linda van My Wanderlust Diary 5 augustus 2020 - 18:15

Ik mis nog een originele tip voor Parijs; de chromen T-Rex op de oever van de Seine. Wanneer je deze vanuit het juiste perspectief fotografeert lijkt het net alsof de T-Rex probeert om de Eifeltoren aan te vallen. Wanneer de zon er dan ook nog op schijnt, is dit echt een grappig gezicht

Reageer
Dewi 11 augustus 2020 - 08:50

Hi Linda, wat een leuke tip! Dat ga ik de volgende keer dat ik in Parijs ben eens bekijken :)!

Reageer
Fem 12 januari 2020 - 23:53

Prachtige foto’s! Ik ben, heel eerlijk gezegd geen groot Parijs-fan (I know, ik ben waarschijnlijk de enige op deze wereld…), maar nu ik dit zie, ben ik toch wel weer te porren voor een bezoekje. Van je lijst heb ik tot nu toe alleen het Louvre en de begraafplaats bezocht, dus er is nog werk aan de winkel 😉

Reageer
Dewi 13 januari 2020 - 08:58

Hi Fem,

Het is ook heel persoonlijk natuurlijk. Ik heb van meer mensen gehoord dat zij Parijs niet zo geweldig vonden, terwijl het voor mij juist mijn lievelingsstad is. Leuk dat je de stad nog een kans wilt geven!! 🙂

Groetjes,
Dewi

Reageer
Paula 18 juni 2019 - 16:51

I love Rue de Belleville! Wat mij betreft de beste tip in het hele rijtje 😉 Twee weken geleden nog heerlijk gegeten bij L’ Artisan Libanais, mijn lievelingsrestaurant aan de Rue de Belleville. Mocht je dat restaurant nog niet kennen, gaat dat zien (en proeven)!

Ik neem je lijstje zeker mee bij mijn volgende bezoek aan Parijs!

Reageer
Dewi 28 juni 2019 - 08:18

Oeh, dat klinkt goed! Ik ga dat restaurant onthouden voor mijn volgende bezoek aan Parijs 🙂

Reageer
Sherana | Reisenergie 10 juni 2019 - 20:23

Leuke originele tips en wat gaaf dat je al 16x naar Parijs bent geweest!

Reageer
Dewi 28 juni 2019 - 08:54

Dankjewel! Ja, Parijs is en blijft mijn lievelingsstad 🙂

Reageer
Melanka 10 juni 2019 - 19:46

Vorig jaar heb ik een paar weken op een huis gepast vlakbij Parijs. Nadat ik de honden had uitgelaten, nam ik de trein naar Parijs. Het was inderdaad ontzettend druk, maar ik ben ook al erg vaak in Parijs geweest. Het was juist erg leuk naar minder bekende plekken te gaan, en heerlijk te wandelen. Le marche aux enfants rouges was erg leuk, le petit palais is een prachtig, gratis museum, rue cremieux is ook een straat met allemaal kleurige gevels. Quartier Latin is ook mijn favoriete wijk, ga er inderdaad kaasfonduen ?
Les Puces de Saint-Ouen is een mega grote vlooienmarkt in hdt weekend.
Ik zag een aantal tips die ik nog niet ken, tijd om. leuk.

Reageer
Tonny 3 maart 2023 - 15:50

Hoi, Wat een leuke tips!
Het word onze derde keer Paris, maar met deze tips kijk ik er weer erg naar uit.
Misschien is 3 dagen toch een beetje kort, maar ach dan gaan we gewoon nog een keer!

Tonny

Reageer

Laat een reactie achter