Home Europa De mooiste parken in Parijs: 7x mijn favorieten

De mooiste parken in Parijs: 7x mijn favorieten

door Dewi
parken in Parijs

Parijs is mijn lievelingsstad. Dat was het al toen ik nog op de middelbare school zat en dat is het nog steeds. Eén van de fijnste dingen aan Parijs is dat de stad waanzinnige parken heeft, waar je even kunt ontsnappen aan alle hectiek. Van gigantisch grote paleistuinen tot kleine verstopte wijkparkjes. Ga je in het voorjaar of in de zomer naar Parijs? Scoor dan een croissantje of een stokbrood en ga lekker picknicken in één van de Parijse parken. Benieuwd welke parken in Parijs bij mij favoriet zijn?

1. Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is één van de meest geliefde parken in Parijs, zowel onder toeristen als onder Parijzenaars zelf. Het is een heerlijke plek om even te ontspannen, te liggen in het gras en te genieten van het zonnetje, een stokbroodje brie en flesje wijn.

In het park staat onder andere het Palais du Luxembourg. Dit was tot de Franse Revolutie het koninklijk paleis. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt door de Franse Senaat. Hoewel het paleis niet toegankelijk is voor publiek, zijn de tuinen dat wel.

2. Jardin des Plantes

Het Jardin des Plantes vind ik één van de allerleukste parken in Parijs. Dit park is een botanische tuin uit 1635 met ruim 10.000 benoemde plantensoorten. Het Jardin des Plantes herbergt daarnaast de meest interessante natuur-historische musea. Bezoek hier bijvoorbeeld de kassen, waar je je oprecht in het tropisch regenwoud waant. Of ga naar het evolutie- of mineralenmuseum.

Tot zover mijn favoriete parken in Parijs. Weet jij nog een mooi park dat ik tijdens mijn volgende bezoek aan Parijs absoluut moet bezoeken? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Wat te doen in Parijs als het regent?

parken in Parijs

3. Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries, ofwel de Tuilerieën, is de verbinding tussen het Place de la Concorde en het Louvre. Het is het oudste park van Parijs en een populaire plek om even lekker te relaxen. Het park is omringd door grote musea. Ik vind het na een museumbezoek heerlijk om hier neer te ploffen op één van de vele stoeltjes rondom de grote fontein. Bovendien heb je vanaf de Tuilerieën een prachtig uitzicht over Place de la Concorde, de Champs-Elysées en de Eifeltoren.

Als kind was Jardin des Tuileries mijn favoriete park in Parijs. Bij één van de grote ronde vijvers in het park kon je bootjes huren. Met een stok moest je ervoor zorgen dat je bootje de rand van de vijver niet zou raken. Prachtig vond ik dat en mijn ouders konden hier dus heerlijk in zonnetje zitten, mensen kijken en een boek lezen.

4. Parc Belleville

Belleville is een dynamische en opkomende wijk in Parijs. Een wijk met veel kleurrijke streetart en een rauw randje. Eén van de leukste plekken in de wijk is Parc de Belleville. Het park is heel klein en vrij steil, doordat het op een heuvel gebouwd is. Vanaf het hoogste punt in het park heb je een mooi uitzicht over Parijs.

parken in Parijs

5. Parc des Buttes Chaumont

Parc des Buttes Chaumont is misschien wel mijn favoriete park in Parijs. Het allerleukste aan dit park in Belleville zijn de vele hoogteverschillen, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt over Parijs. Dit park oogt ook iets natuurlijker en minder ‘aangelegd’ dan andere parken in Parijs, zoals Jardin des Luxembourg en Jardin des Tuileries. Het fijnste aan dit park vind ik nog wel dat het (nog) niet zo toeristisch is en vooral druk bezocht wordt door Parijzenaren.

Lees ook: 9 tips voor Belleville in Parijs, een wijk met een rauw randje

parken in Parijs

6. Père Lachaise

Père Lachaise is officieel geen park, maar de beroemdste en grootste begraafplaats van Parijs. Toch hoort Père Lachaise absoluut thuis in het rijtje met mijn favoriete parken in Parijs. De begraafplaats is namelijk behoorlijk begroeid en staat vol met grote oude kastanjebomen langs prachtige lanen.

De meeste mensen komen hier om de graven van onder andere Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, Marcel Proust en Frédéric Chopin te bezoeken. Persoonlijk vind ik Père Lachaise een heerlijke groene oase en een fijne plek om even tot rust te komen.

parken in Parijs

7. Marcel Bleustein – Blanchet

Tijdens een stedentrip Parijs mag een bezoek aan de Sacré Coeur natuurlijk niet ontbreken. Zeker niet als je voor het eerst naar Parijs gaat. Maar eerlijk is eerlijk, het is hier gigantisch druk. Het massatoerisme heeft hier inmiddels extreme vormen aangenomen. Zonde, vind ik.

Gelukkig is er nog een plekje vanwaar je de Sacré Coeur in volle glorie én in alle rust kunt bewonderen, namelijk vanuit Parc Marcel Bleustein-Blanchet. Dit kleine vredige parkje ligt direct achter de Sacré Coeur en is een ideale plek voor een picknick!

parken in Parijs
parken in Parijs

Pin it!

Wil je deze tips onthouden? Bewaar dit artikel dan op één van je Pinterest-borden!

parken in Parijs
parken in Parijs

Meer Parijs?

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter