Home Azië Mirissa: een betovering aan de Sri Lankaanse zuidkust

Mirissa: een betovering aan de Sri Lankaanse zuidkust

door Dewi
accommodaties in Sri Lanka

Sri Lanka, een prachtig land vol diversiteit waar intense cultuur en adembenemende natuur elkaar afwisselen. Een land waar we van de ene verassing in de andere vallen. Doordat er zoveel te zien is en we de cultuur beleven met al onze zintuigen, zijn we na twee weken toe aan een rustmomentje in onze reis. Het fijne strand van Mirissa komt precies op het juiste moment.

Mirissa

Mirissa, een klein dorpje aan de zuidkust van Sri Lanka. Een dorpje met een prachtig strand en een heerlijk relaxte vibe. Exact wat we nodig hebben! Hoewel aan de kustlijn aardig wat guesthouses, hotels en restaurants staan, doet dit niets af aan de fijne sfeer. Surf Sea Breeze, het guesthouse in het meest oostelijke gedeelte van het strand met grote bomen en hangmatten ertussen, laat onze harten direct sneller kloppen. Lodges aan het strand met uitzicht op de zee. Een paradijselijke plek om even heerlijk bij te komen.

Op het strand van Mirissa genieten we van de de zee, die in het zonlicht blauw is als azuur. De golven komen ons lachend tegemoet. Soms vriendelijk kabbelend. Soms woest en ruw, wanneer ze kletterend tegen de rotsen uiteen spatten. We slenteren over het strand en wandelen in de branding, waardoor onze voeten steeds overspoeld worden door het heerlijke water. Terwijl we door het zand lopen, verwonderen we ons over hoe zeer het strand eigenlijk beweegt. Hoe langer we naar de grond staren, hoe meer beweging we zien. Overal lopen kleine en grote heremietkrabbetjes. Knalrode exemplaren met grote oogjes, die prachtige lege schelpen bewonen. Het strand van Mirissa ligt er vol mee en de krabbetjes dartelen over het hele strand.

Af en toe pakken we wat golven met een klein bodyboard en laten we het kind in onszelf even zijn gang gaan. We gieren het uit als we worden meegenomen door de zee en ons vervolgens weer op ons buik laten aanspoelen. Steeds opnieuw rennen we het water in om te spelen met de golven. We krijgen er geen genoeg van. Als we dat uiteindelijk hebben gehad, strijken we neer bij een van de vele gezellige restaurantjes of maken we met een cocktail in ons hand flink gebruik van de hangmatten bij ons guesthouse.

Mirissa

Mirissa Sri Lanka

De betovering van Mirissa

In Mirissa beleven we magische momenten. Bij het vallen van de avond, verandert de kleur van de zee. Langzaamaan wordt het water zwart als inkt, schitterend in het maanlicht. Het strand wordt omgetoverd tot een open lucht restaurant met fonkelende lichtjes en fakkels. De tafeltjes worden vlak voor de branding opgesteld. Door de kleine vlammetjes, de heerlijke temperatuur, het briesje in ons haar en het geruis van de zee wanen we ons bijna in een droom. De maan en de sterren reflecteren in de zee en met onze voeten in het zand genieten we van heerlijke verse vis en schaaldieren. Dezelfde dag gevangen, dus verser kunnen we het niet krijgen. Aan het strand van Mirissa schenken ze hemelse cocktails, die het extreme gevoel van geluk en blijdschap alleen maar versterken. Van mij mogen deze betoverende avonden eindeloos blijven duren.

lekkerste gerechten uit Sri Lanka

Mirissa Sri Lanka

Hoewel wij geen absolute strandmensen zijn en al vrij snel onrustig worden van ‘niks doen’, is Mirissa een heerlijke plek om een flinke dosis nieuwe energie op te doen, voordat we onze reis door Sri Lanka vervolgen. Zonnestralen, glinsteringen, golven, een relaxte sfeer, het maanlicht en de betoverende lichtjes maken dat we hier eigenlijk nooit meer weg willen.

Als je plannen hebt om Sri Lanka te bezoeken is Mirissa een heerlijke plek om even een paar dagen bij te tanken. Zelfs als je niet een enorm strandmens bent, is het hier ontzettend goed toeven. Spreekt Mirissa jou aan?

 

 

Dit vind je vast ook leuk!

3 reacties

De fijnste accommodaties in Sri Lanka: waar sliepen wij? 19 juni 2017 - 15:10

[…] Mirissa is een klein dorpje aan de zuidkust van Sri Lanka met een prachtig strand en een relaxte sfeer. Wij overnachtten hier bij Surf Sea Breeze, het guesthouse in het meest oostelijke gedeelte van het strand. De lodges met uitzicht op de zee en grote bomen met  hangmatten ertussen doen mijn hart direct sneller kloppen. Hoewel het niet onze goedkoopste accommodatie in Sri Lanka was, kan ik dit guesthouse van harte aanbevelen. Het is een fijne paradijselijke plek om even heerlijk bij te komen. […]

Reageer
8x de lekkerste gerechten uit Sri Lanka - Backpack vol verhalen 28 november 2016 - 19:23

[…] en goedkope eetstalletjes aten, hebben we onszelf in Mirissa getrakteerd op een luxe diner. Het strand van Mirissa, aan de zuidkust van Sri Lanka, heeft namelijk iets betoverends. Elke avond wordt het strand omgetoverd tot een openlucht restaurant met fonkelende lichtjes en […]

Reageer
Sri Lanka in drie weken: onze reisroute 23 november 2016 - 20:44

[…] is en we de cultuur zo intens beleven, zijn we na twee weken toe aan een rustmomentje in onze reis. Het fijne strand van Mirissa kwam precies op het juiste moment. Hier overnachten we bij Surf Sea Breeze, een […]

Reageer

Laat een reactie achter