Home Persoonlijk Terugblik: Deze 5 artikelen uit 2018 verdienen een tweede kans

Terugblik: Deze 5 artikelen uit 2018 verdienen een tweede kans

door Dewi
Nong Khiaw

Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om even terug te blikken. Voor mij ook het moment om mijn blogartikelen te analyseren. In 2018 kwamen 62 blogs online op Backpack vol verhalen. Minder dan ik had gewild, maar gezien de omstandigheden ben ik zeker niet ontevreden. Het ene artikel wordt uiteraard beter gelezen dan het andere artikel. In dit artikel zet ik mijn 5 minst gelezen blogs van 2018 op een rijtje. Vijf artikelen die naar mijn idee een beetje extra aandacht en een tweede kans verdienen.

5. Balzaal of metro? Pracht en praal in de metrostations van Moskou

Rusland was de eerste bestemming tijdens onze wereldreis. Drie dagen brachten we door in Moskou, een prachtige en vooral fascinerende stad. Eén van de meest bijzondere dingen aan Moskou vond ik de waanzinnige metrostations, die zijn ontworpen als ‘paleizen van het volk’. Zeker de moeite waard om tijdens een bezoek aan de Russische hoofdstad een tour te maken langs de mooiste metrostations van Moskou.

metrostations van Moskou

4. Budgetpost: 14x gratis in New York City

New York is één van mijn favoriete steden, maar zeker niet de goedkoopste stad voor een stedentrip. Slapen in New York is behoorlijk aan de prijs en voor drie maaltijden per dag mag je ook wel een aardig budget reserveren. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal bezienswaardigheden die je niet wilt overslaan als je dan eenmaal in de Big Apple bent, zoals de Top of the Rock en/of de Empire State Building. Toch zijn er in New York genoeg mogelijkheden om je ook met een klein budget een aantal dagen te vermaken. Daarom geef ik 14 tips voor dingen die je gratis kunt doen in New York City.

gratis in New York - Skyline

3. Tips voor reizen met een voedselallergie

Steeds vaker wordt mij gevraagd hoe ik op reis omga met mijn schaaldierenallergie. Het is inderdaad zo dat een voedselallergie of intolerantie het reizen een stuk lastiger kan maken. In Nederland is een schaaldierenallergie geen enkel probleem, want ik mijd gewoon het eten van garnalen, krab en kreeft. In Azië is dit echter een heel ander verhaal, want daar wordt veel gekookt met garnalen en vissaus. Helaas weet je niet altijd of het wel of niet in je eten zit. Daarom kan ik me goed voorstellen dat het spannend is om te reizen als je last hebt van een voedselallergie. In dit artikel deel ik 7 tips, die mij zelf altijd erg hebben geholpen om op reis met mijn allergie om te gaan.

reizen met een voedselallergie

2. Duurzaam reizen #2: 10 tips om duurzamer en bewuster te reizen

Vooral tijdens mijn reizen ben ik steeds meer gaan beseffen wat voor impact wij als mens hebben op de natuur en op onze leefomgeving. Daarom vind ik het belangrijk om voor mijzelf een duurzamere en bewustere leefstijl te creëren. Ook op reis doe ik mijn best om ervoor te zorgen dat mijn voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Dat duurzaam reizen niet moeilijk hoeft te zijn, vertel ik je in dit artikel.

duurzamer en bewuster te reizen

1.  Duurzaam reizen #4: op pad met een lokale visser in Nong Khiaw, Laos

Dit artikel heeft de twijfelachtige eer om het minst gelezen artikel van 2018 te zijn op Backpack vol verhalen. Jammer, want het was één van de mooiste ervaringen tijdens onze wereldreis. Reizen draait voor mij namelijk grotendeels om ontmoetingen. Het leren kennen van andere culturen en contact maken met de lokale bevolking. Zien hoe zij leven en hiervan leren. In Nong Khiaw – in het noorden van Laos – zijn we daarom op pad gegaan met een lokale visser. Een unieke ervaring voor ons en voor hem een mooie kans om iets bij te verdienen.

Nong Khiaw

Tot zover de vijf minst gelezen artikelen van 2018 op Backpack vol verhalen. Vind jij ook dat deze blogs een tweede kans verdienen of zijn ze simpelweg niet interessant genoeg? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Voor nu wens ik jullie hele fijne kerstdagen en alle goeds voor 2019.

 

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter