Home Europa Magisch Madrid: Liefde op het tweede gezicht

Magisch Madrid: Liefde op het tweede gezicht

door Dewi
Magisch Madrid

Madrid, het duurde even voordat ik grip op je kreeg. Waar hem dat in zat? Ik weet het niet zo goed. Misschien is het jouw dagritme dat zo verschilt van dat van mij? Je late avondmaal? Je omvang en diversiteit? Of was het gewoon mijn extreme vermoeidheid? Ik begreep je niet zo goed en wist niet waar ik moest beginnen. Totdat ik eenmaal begon…

Want nadat ik een dag had rondgedwaald door je smalle kronkelende straten, had gestruind over grootse en middeleeuwse pleinen en kennis had gemaakt met je authenticiteit, had je mij in je greep. Je verraste me – steeds opnieuw – met je diversiteit. Je vriendelijke inwoners, die lang niet allemaal Engels spreken. Je unieke wijken, die allemaal anders zijn en ieder een eigen sfeer hebben met verassende plekjes. De verschillende subculturen. Je kleurrijke straten. De hele dag – en nacht – door kunnen eten. En niet zomaar eten, nee heerlijk eten. Straatartiesten en muziek. Het leven op straat. Een drukte van belang, razende auto’s en lange avonden. Maar ook fijne parken en ruimte voor rust. Niet gigantisch veel highlights zoals andere Europese hoofdsteden. Misschien is juist dát wel wat jou zo betoverend maakt.

Magisch MadridMagisch MadridLiefde op het tweede gezicht

Ja, Madrid, ik moest aan je wennen. Al duurde dat niet lang. Toch moet ik zeggen dat het niet direct liefde op het eerste gezicht was tussen ons. Maar toen ik je leerde kennen, was ik verkocht. Van liefde op het tweede gezicht is in dit geval zeker sprake. Toen ik je eenmaal doorhad, wilde ik je eigenlijk nooit meer verlaten. Je was goed voor me. Ik kreeg weer wat rust in mijn hoofd en voelde de ruimte voor creativiteit langzaam terugstromen. Ik voelde het tot in mijn vingertoppen. Ik vond weer een tikkeltje van mijn energie terug en genoot. Ik kon weer dromen en liet mijn fantasie de vrije loop.

Het afscheid viel me zwaar, maar geen zorgen Madrid, ik kom terug. Sowieso wil ik je schoonheid ook aan Koen laten zien. En mocht ik nog eens in het buitenland gaan wonen, dan sta je ergens bovenaan in mijn lijstje met kanshebbers. Spaans studeren in Madrid. Het gaat al een aantal dagen door mijn hoofd en klinkt best goed. Toch?

Dit vind je vast ook leuk!

4 reacties

Travelmovie: een stedentrip naar magisch Madrid 6 juli 2017 - 16:06

[…] meer dan 1000 woorden. Eerder schreef ik al hoe de stad mij inpakte en hoe er sprake was van liefde op het tweede gezicht. Verder schreef ik hoe wij de Spaanse hoofdstad te voet verkenden en de leukste wijken van Madrid […]

Reageer
Op ontdekkingstocht: de leukste wijken van Madrid + niet te missen plekjes 19 juni 2017 - 10:15

[…] volledig inpalmde en hoe ik verliefd werd op de Spaanse hoofdstad. Redenen dat ik de stad ‘Magisch Madrid‘ noemde, zijn onder andere de enorme diversiteit, authenticiteit en het gezellige leven op […]

Reageer
I.M.J. Schreuder 8 juni 2017 - 22:55

Prachtig verhaaltje. Ik was erbij en zag wat deze stad met je deed. Heel bijzonder om te zien.

Reageer
Dewi 13 juni 2017 - 12:45

Dankjewel, het waren een paar heerlijke dagen!

Reageer

Laat een reactie achter