Home Persoonlijk Maandoverzicht #20: Dit was februari

Maandoverzicht #20: Dit was februari

door Dewi
terugblik

Tijdens onze wereldreis ruilde ik mijn maandelijkse terugblikken in voor wereldreisdagboeken. Een tijd lang zijn de maandoverzichten dus niet verschenen op Backpack vol verhalen. Nu ik weer terug in Nederland ben wordt het hoog tijd om mijn maandelijkse terugblik een nieuw leven in te blazen. Vandaag trap ik af met een terugblik op februari!

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Sinds dit jaar heb ik de doelstelling om elke maandag en donderdag een nieuw artikel te publiceren op Backpack vol verhalen. In februari is dit aardig gelukt. Er kwamen 8 artikelen online!

 • Georgetown is één van mijn favoriete steden in Azië en absoluut mijn favoriete stad in Maleisië. Daarom vond ik het extra leuk om te zien dat mijn artikel over de leukste dingen om te doen in Georgetown zo goed gelezen werd!
 • Ik besteed altijd heel veel zorg en aandacht aan mijn backpackroutes en stiekem vind ik dit de leukste artikelen om te schrijven. In februari kwam het artikel over onze backpackroute Laos. Dit artikel was direct heel populair. Fijn om te merken dat jullie deze artikelen zo waarderen!

wat te doen in Maleisië - street art georgetownbackpackroute Laos - waterval Bolaven Plateau

Backpack vol verhalen op Instagram

Shame on me. Vóór onze wereldreis was ik heel actief op Instagram, maar doordat er de laatste tijd zoveel nieuwe dingen op mijn pad komen, lukt het me niet meer om altijd even actief te zijn op Instagram.

 • Er kwam deze maand slechts één foto online op de Instagram van Backpack vol verhalen. Wel gelijk één van mijn favoriete foto’s van St. Petersburg!

 • Daarnaast ben ik deze maand wel gestart met mijn ‘zakelijke’ Instagramaccount voor mijn bedrijf: Kracht van Content. Als je het leuk vindt, kun je me hier volgen!

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder deel ik mijn favoriete artikelen van collega-bloggers, die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Behalve dat ik het geweldig vind om zelf reisroutes te schrijven, ben ik ook gek op het lezen van reisroutes van anderen. Laura van Billenbloot Kokosnoot deelde deze maand haar route voor drie weken Peru, een land dat ik graag eens zou bezoeken.
 • Linda van Travellers of the World is op wereldreis en tijdens hun reis bezochten ze ook Nieuw Zeeland. Na het lezen van haar artikel over de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland, besloot ik dat ik hier echt een keer heen móet. Ik kreeg direct zin om mijn backpack in te pakken en een ticket te boeken.
 • Ik dacht altijd dat Oman een hele dure bestemming zou zijn. Collegablogger Yvonne toont in haar artikel ‘Is Oman duur?’ aan dat dit reuze meevalt.

Hoogtepunten in Februari

 • Samen met mijn moeder boekte ik vliegtickets voor een stedentrip naar Valencia in april! Het werd weer hoog tijd voor een moeder-dochtertripje en ik kan niet wachten om deze prachtige stad te verkennen.
 • Eind januari ging mijn bedrijfswebsite van Kracht van Content live. Deze maand heb ik hier veel positieve reacties op gehad!
 • Voor Kracht van Content haalde ik twee hele mooie opdrachtgevers binnen, waar ik de komende maanden voor ga werken. Hier ben ik echt heel trots op en samen met Koen heb ik deze successen gevierd met een etentje.
 • Ik schreef blogartikelen voor de komende 1,5 maand en heb deze direct ingepland. Dit zorgt voor heel veel rust in mijn hoofd.
 • Turks ontbijten bij het Turkse restaurantje bij ons op de hoek is altijd een feest!
 • In het laatste weekend van februari genoot ik van de zon op het terras met heel goed gezelschap.

Dieptepunten Februari

 • Verder stond februari in het teken van ziek zijn, herstellen en aansterken. Vanwege een nierbekkenontsteking belandde ik namelijk halverwege deze maand in het ziekenhuis, waar ik 5 nachten moest blijven. Niet leuk, maar gelukkig gaat het weer de goede kant op!

Plannen voor maart:

In maart staat er weer veel leuks op de planning:

 • Elke maandag- en donderdagavond komt er een nieuw artikel online op Backpack vol verhalen en deel ik vooral veel over de bestemmingen van onze wereldreis.
 • In maart heb ik heel wat afspraken staan met vriendinnen. Zin om weer lekker bij te kletsen!
 • Ik ga aan de slag voor een nieuwe opdrachtgever door een artikel te schrijven voor een offline magazine. Zin in!
 • Heb ik plannen om heel uitgebreid Indiaas te koken!

Tot zover mijn terugblik op februari. Hoe was jouw maand? En wat zijn jouw plannen voor maart?

Dit vind je vast ook leuk!

6 reacties

Janet 5 maart 2019 - 18:49

Leuk om te lezen, maar bah… vijf dagen in het ziekenhuis. Dat is nogal wat.. Fijn dat het weer de goede kant opgaat.

Reageer
Dewi 8 maart 2019 - 09:15

Ja, was vervelend, maar gelukkig gaat het weer een stuk beter!

Reageer
Marcella Molenaar 2 maart 2019 - 15:35

Hé, wat naar dat je nierbekkenontsteking kreeg en daardoor een tijdje ziek was. Hopelijk gaat het nu weer de goede kant op. Beterschap!

Reageer
Dewi 8 maart 2019 - 09:14

Was niet leuk inderdaad, maar gelukkig gaat het weer een stuk beter!

Reageer
Jenny 1 maart 2019 - 22:46

Ik vind je routekaartjes altijd leuk en informatief, ga er vooral mee door!

Je liefde voor Penang deel ik. Misschien ga ik er deze zomer heen.

Reageer
Dewi 8 maart 2019 - 09:14

Dankjewel Jenny, zo leuk om te horen! Tof dat je van plan bent om deze zomer naar Penang te gaan!

Reageer

Laat een reactie achter