Home Europa Kleurrijk Notting Hill, de charmantste wijk van Londen

Kleurrijk Notting Hill, de charmantste wijk van Londen

door Dewi
Notting Hill

Een stad bezoeken is voor mij dwalen, slenteren en genieten van het lokale leven dat aan je voorbij raast. Als een spons neem ik alle indrukken in mij op. Ik ga er volledig in op, maar hoef hier niet aan deel te nemen. Een stedentrip betekent voor mij niets hoeven en alleen maar intens genieten. Zien wat er op mijn pad komt. Daarom ga ik ook niet perse langs alle highlights, maar op ontdekkingstocht door verschillende wijken en laat ik de diversiteit van de stad volledig over mij heen komen. Zo ook in Notting Hill, wat mij betreft de charmantste wijk van Londen.

Vorige week trapte ik mijn Londen-reeks af met een artikel over street art in Shoreditch, één van mijn favoriete wijken in Londen. Een andere grote favoriet is Notting Hill. Deze wijk stond hoog op mijn lijstje om te bezoeken en heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Vandaag neem ik jullie mee naar deze wijk. Kijk je met me mee?

De ontwikkeling van Notting Hill

Notting Hill, wat is het hier prachtig. Met haar Victioriaanse woningen in schitterende pasteltinten die perfect in elkaar overlopen, heeft deze wijk mij volledig in haar greep. In één klap ben ik verliefd op dit schattige stukje Londen en met een grote glimlach op onze gezichten verkennen we deze prachtige welgestelde wijk.

dvd201662

Hoewel Notting Hill niet altijd zo rijk geweest is, is het nu één van de meest prestigieuze wijken van Londen. In de Victioriaanse tijd was het een echte arbeiderswijk en in de jaren ’50 stond Notting Hill bekend als een enorme achterstandswijk. De wijk heeft echter een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. Al slenterend door Notting Hill is bijna niet meer voor te stellen dat het ooit anders geweest is. De afgelopen 30 jaar heeft in Notting Hill namelijk een enorme golf van gentrification plaatsgevonden, waardoor de wijk een behoorlijke upgrade heeft gekregen en de huizenprijzen enorm zijn gestegen. De gelijknamige zoetsappige film Notting Hill heeft zeker bijgedragen aan de populariteit van de wijk, maar gentrification was ook voor die tijd al in volle gang. Filmsterren, artiesten, en modeontwerpers werden hierdoor verleid om zich te vestigen in Notting Hill. En dat begrijpen wij maar al te goed.

Portobello Road

Dwalend over Portobello Road dromen we even weg. Zou het niet fantastisch zijn om hier te wonen? Ik zie het al helemaal zitten en fantaseer nog even verder. Op Portobello Road komen we langs de schattigste winkeltjes. Antiek, boekwinkeltjes en allerlei andere prullaria. Bovendien barst het van de leuke eettentjes.

Notting Hill

Al wandelend krijgen we het toch wel een beetje koud en inmiddels hebben we rammelende buikjes. We gaan opzoek naar een plekje om op te warmen. Midden op Portobello Road vinden we werkelijk een pareltje. Bij binnenkomst worden we enorm verrast door de sfeervolle inrichting. Een heerlijke pub met allerlei hoekjes en achterin een prachtige serre vol met groene hangplanten. Het is zo’n plekje waar je het liefst voor altijd zou blijven en nooit meer weg wilt. Mocht je een bezoek brengen aan Notting Hill, Portobello Gold Restaurant (95-97 Portobello Road) is écht een aanrader. Sfeervol, sterke cappuccino en heerlijk eten.

The Gold Notting Hill

De zijstraatjes van Notting Hill

Hoewel ik Portobello Road echt geweldig vind, word ik zo langzaamaan heel nieuwsgierig naar de rest van de wijk. We besluiten af en toe een zijstraat te nemen en worden ook hier enorm verrast door de prachtige woningen. Hoewel het ontzettend statige panden zijn, hebben alle huizen ook iets heel lieflijks over zich. Eén van de leukste zijstraten vond ik Dunworth Mews. Van de kleurrijke woningen en de gezellige drukte op Portobello Road, komen we hier in een oase van rust. De woningen hebben ineens een compleet andere stijl en ogen bijna landelijk. Als we verder lopen, komen we steeds meer leuke zijstraten en doorkijkjes tegen. Hoewel Portobello Road de bekendste straat van Notting Hill is, loont het om af en toe van deze hoofdstraat af te wijken en je te laten verassen door wat Notting Hill nog meer te bieden heeft.

Notting Hill

Notting Hill

Notting Hill heeft mij enorm verrast. Hoewel ik natuurlijk nog lang niet heel Londen gezien heb, vond ik dit echt één van de leukste plekken in Londen. De combinatie van pastelkleurige woningen, leuke boetiekjes en een heerlijk relaxte sfeer maakte dat we uren door deze wijk konden slenteren. Ben jij al eens in Notting Hill geweest en heb je nog tips? Laat ze dan vooral hieronder achter in een reactie, want ik ben super benieuwd!

Dit vind je vast ook leuk!

7 reacties

Een stedentrip in de winter: 7x mijn favoriete Europese bestemmingen 13 november 2017 - 18:29

[…] Kleurrijk Notting Hill: de charmantste wijk van Londen […]

Reageer
7 fotogenieke plekken in Londen 17 maart 2017 - 15:02

[…] je nieuwsgierig geworden naar Notting Hill? In mijn artikel ‘kleurrijk Notting Hill, de charmantste wijk van Londen’ vertel ik je […]

Reageer
Rianne 6 januari 2017 - 13:29

Hoi Dewi, ik begrijp goed dat je Notting Hill zo leuk vindt! Ben je al eens in Kensington geweest? Ook erg mooi met grote statige witte huizen!

Reageer
Dewi 6 januari 2017 - 13:55

Hi Rianne, ik vond Notting Hill inderdaad prachtig! Kensington zijn we alleen doorheen gekomen, maar toen vond ik het inderdaad ook erg mooi. Zou ik graag nog een naar terug gaan! Ik zag dat jij in Londen studeert? Super tof!

Reageer
Hotspots in Londen: 3x lekker eten - Backpack vol verhalen 23 december 2016 - 08:40

[…] De kleurrijke wijk Notting Hill is één van mijn favoriete wijken in Londen. Met haar woningen in pastelkeurige tinten heeft deze wijk ons volledig in haar greep. Portobello Road is de belangrijkste straat van Notting Hill en op Portobello Market vind je ontzettend veel leuke plekjes om te eten. Midden op Portebello Road ontdekten wij een ware parel, Portobello Gold Restaurant (95-97 Portobello Road). Bij binnenkomst worden we meteen verrast door de sfeervolle inrichting en de verschillende hoekjes in deze pub. Achterin is een prachtige serre, waardoor je het gevoel hebt in een binnentuin te zitten. De sfeer, de inrichting én het heerlijke eten maken Portobello Gold Restaurant mijn favoriete hotspot in Londen. […]

Reageer
I.M.J. Schreuder 12 december 2016 - 22:27

Wat een ontzettend boeiende wijk. Ga er zeker naar toe, wanneer ik weer eens in London kom. Leuk verhaal.

Reageer
Dewi 13 december 2016 - 13:50

Leuk dat je zo enthousiast bent! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter