Home Azië Jalan Alor, de lekkerste kennismaking met Kuala Lumpur

Jalan Alor, de lekkerste kennismaking met Kuala Lumpur

door Dewi
Jalan Alor

Tijdens een reis door Maleisië kun je eigenlijk niet om de hoofdstad Kuala Lumpur heen. Gelukkig heeft deze stad ook ontzettend veel te bieden. Niet alleen aan bezienswaardigheden, maar ook zeker op culinair gebied. Maleisië is een ware smeltkroes aan culturen en dit vind je ook terug in het heerlijke eten. In de gerechten vind je invloeden uit onder andere China, India en Indonesië. Kuala Lumpur is letterlijk een heerlijke start van onze reis door Maleisië. Jalan Alor is dé eetstraat van Kuala Lumpur. Aangezien ik een groot liefhebber ben van lekker eten, wilde ik de stad niet verlaten zonder een bezoekje aan deze bijzondere straat gebracht te hebben.

Jalan Alor

In Kuala Lumpur kun je ge-wel-dig eten. De beste plekken om te eten vind je – zoals meestal in Azië – niet in fancy air-conditioned restaurants, maar gewoon bij eenvoudige restaurantjes of straatstalletjes. De beste plek om kennis te maken met de Maleisische keuken is wat mij betreft Jalan Alor, de lekkerste straat van Kuala Lumpur.

We stappen uit bij de monorail halte Bukit Bintang in de gelijknamige bruisende wijk met moderne winkels en shopping malls. We wandelen een klein stukje over de Jalan Bukit Bintang en slaan al snel af naar Jalan Alor. Tijdens deze korte wandeling verandert zo’n beetje mijn hele indruk die ik tot dusver van Kuala Lumpur heb gekregen. De moderne winkelcentra en schreeuwerige reclameborden verdwijnen als sneeuw voor de zon en maken plaats voor kleinere borden in Chinese tekens, eetkraampjes en heerlijke geuren.

Zodra we de straat inlopen word ik enigzins overweldigd door alle indrukken. Zóveel lekker eten en heerlijke geuren, maar ook zóveel mensen. Jalan Alor leeft, bruist en barst van de energie. Aan weerszijde van de 300 meter lange straat staan kraampjes en eenvoudige restaurantjes opgesteld. We wandelen op ons gemak langs alle kraampjes, nemen alle geuren in ons op en verwonderen ons over de diversiteit van alle  gerechten. Durian, gegrilde spiesjes, kleurrijke dumplings, verse vis, nasi goreng, kokkels, inktvis, kikkers… je kunt het zo gek niet bedenken. Alles dat we proberen is allemaal even lekker.

Jalan Alor Jalan Alor Jalan Alor

Eetstalletjes en kleine restaurantjes in Jalan Alor

Jalan Alor heeft voor ieder wat wils. Erg handig als niet iedereen hetzelfde wil eten of als je nog niet zo goed weet waar je trek in hebt. Bij de eetstalletjes bestel je kleine gerechtjes, die je direct afrekent. Vaak kun je met je bakje met eten plaatsnemen op een van de plastic stoeltjes naast het kraampje of je eet je gerechtje ‘on the go’. Bij de kleine restaurantjes neem je plaats op het terras en bestel je van een menukaart. Alles wordt vers voor je bereid. Wij hebben ontzettend genoten van de mosselen, gegrilde vis en heerlijk verse groenten. Vanaf het terras genieten we niet alleen van het heerlijke eten, maar ook van de bijzondere sfeer in deze straat. Vanaf hier hebben we goed zicht op de straatmuzikanten en alles wat voorbij komt. Jalan Alor is dus ook een perfecte plek voor één van mijn favoriete bezigheden op reis: mensen kijken.

Jalan Alor Jalan Alor

Wat mij betreft is Jalan Alor een geweldige kennismaking met het Maleisische eten. Een heerlijke start van je reis door dit prachtige land. Ben jij al eens in de lekkerste straat van Kuala Lumpur geweest?

 

Dit vind je vast ook leuk!

6 reacties

Backpack route door Maleisië: een rondreis van 3 weken + praktische tips 12 december 2017 - 12:03

[…] Lees ook: Jalan Alor, de lekkerste kennismaking met Kuala Lumpur […]

Reageer
Cameron Highlands, Maleisië: is dit toeristische hoogtepunt de moeite waard? 20 november 2017 - 22:23

[…] Jalan Alor, de lekkerste kennismaking met Kuala Lumpur […]

Reageer
Een uitputtingsslag in het regenwoud van Taman Negara, Maleisië + tips 6 november 2017 - 21:24

[…] je naar Kuala Lumpur? Sla dan vooral Jalan Alor niet over. Dit is de lekkerste kennismaking met Kuala […]

Reageer
Pulau Pangkor: een paradijs op 4 uur van Kuala Lumpur 30 oktober 2017 - 19:14

[…] een hectische periode, een lange vliegreis en een aantal dagen in het drukke Kuala Lumpur is het tijd om echt even flink bij te tanken. Een eiland lijkt ons wel wat, maar dat moet dan wel […]

Reageer
Martin 16 oktober 2017 - 20:24

Daar kun je echt top eten! Ik las gisteren in een blog dat 1 dag Kuala Lumpur voldoende is….duidelijk niet op Jalan Alor geweest…ik zou daar een week lang elke dag kunnen eten…geweldig! Nu ik de foto’s zie wil ik gelijk weer terug ??

Reageer
Dewi 16 oktober 2017 - 20:51

Ja, heerlijk he!? Wij hebben ons er inderdaad ook wel wat langer vermaakt en hebben regelmatig op Jalan Alor gegeten! Vond het echt geweldig en zou ook zeker nog een keer teruggaan naar Kuala Lumpur 🙂

Reageer

Laat een reactie achter