Home Persoonlijk Jaaroverzicht: een uitgebreide terublik op 2017

Jaaroverzicht: een uitgebreide terublik op 2017

door Dewi
rijstvelden van Longji

Het nieuwe jaar is in aantocht, dus tijd om even terug te kijken op 2017. Er is weer ontzettend veel gebeurd dit jaar, zowel op persoonlijk vlak als voor Backpack vol verhalen. In deze terugblik lees je hoe 2017 voor mij persoonlijk verliep, hoe mijn jaar in reizen eruit zag en wat de populairste artikelen waren op Backpack vol verhalen.

Persoonlijk

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: 2017 was voor mij persoonlijk geen fijn jaar waar ik met een warm gevoel op terugkijk. Het jaar heeft mij simpelweg niet gebracht wat ik ervan had gehoopt/verwacht. In januari overleed mijn opa en vanaf dat moment leken de tegenslagen elkaar op te volgen. Ongeluk komt nooit alleen zullen we maar zeggen.

Toch zijn er natuurlijk ook hele fijne momenten geweest: ik maakte een aantal prachtige reizen, Koen werd Master of Science en begon aan zijn nieuwe baan, we hadden veel gezellige etentjes, ik genoot ontzettend van het werken aan mijn blog, leerde mijzelf beter kennen dan ooit en stippelde een route uit voor de toekomst. Ondanks alles heeft 2017 mij wel ontzettend veel inzichten verschaft, waardoor ik het jaar vooral afsluit met heel veel vertrouwen in 2018 en de verdere toekomst!

Mijn jaar in reizen

Begin 2017 leek het mij een heel goed idee om te proberen er iedere maand even ’tussenuit’ te gaan, al was het maar een weekendje. Dit is niet helemaal gelukt, maar in 8 van de 12 maanden heb ik een aantal reisjes gemaakt. De ene keer een verre reis, dan weer een stedentrip of een weekend weg in eigen land. Al met al was 2017 voor mij een goed reisjaar!

Januari: Rome

Ik begon het jaar met een stedentrip naar Rome. We bleven 3 volle dagen in de eeuwige stad en genoten volop van het grootste openluchtmuseum ter wereld en de fantastische Italiaanse keuken.

April: China

In april vlogen we naar China om daar met zijn zessen twee weken rond te reizen door het zuiden van dit fascinerende land. Ik heb mijn ogen uitgekeken en viel van de ene verbazing in de andere. China is een prachtig land met overweldigende natuur, imposante steden en écht heel anders dan andere landen in Zuidoost-Azië.

reisroute door China

Mei: Madrid

In mei was het weer tijd voor ons jaarlijkse moeder-dochter weekendje. Deze keer gingen we op ontdekkingstocht in Madrid. Hoewel ik van te voren niet direct een beeld had van de Spaanse hoofdstad, heeft Madrid mij heel positief verrast. De unieke wijken, het leven op straat, de grootse Middeleeuwse pleinen, het heerlijke eten en vooral de authenticiteit van deze stad maken Madrid een hele fijne bestemming voor een stedentrip.

Juni: Vlieland

Ik houd van de wereld en stap iedere keer met een grote glimlach het vliegtuig in om de volgende verre bestemming te verkennen. Maar hoe meer ik ben gaan reizen, hoe meer ik ook van Nederland ben gaan houden. In juni ging ik een weekend naar Vlieland en werd ik opnieuw verliefd op mijn eigen land.

Augustus / september: Maleisië

In augustus was het tijd voor de volgende verre reis. Dit maal vlogen we naar het veelzijdige Maleisië en maakten een rondreis van 3 weken door dit prachtige land. We dwaalden door de indrukwekkende metropool Kuala Lumpur en de gezellige steden Georgetown en Malakka, genoten van het fantastische eten de schitterende natuur, velden met thee zover het oog reikt en de fabelachtige onderwaterwereld. Maleisië is een land waar ik mij de ene dag Jane voelde, die samen met Tarzan de jungle bedwong. De volgende dag waande ik mij een kleine zeemeermin, zodra ik de onderwaterwereld betrad.

route door Maleisië - streetart in Georgetown veelzijdig Maleisië

November: Rockanje

De verjaardag van Koen is altijd een heel goed excuus om hem (en mijzelf) de trakteren op een weekendje weg. We hadden een turbulente tijd achter de rug, dus het was fijn om even een weekendje uit te waaien en op te laden in Rockanje; een badplaats aan de Zuid-Hollandse kust.

December: Veluwe en Parijs

In de laatste maand van het jaar besloten mijn moeder en ik dat het tijd was voor een weekendje wellness; even heerlijk ontspannen. Dat weekend werd Nederland bedekt onder een enorme laag sneeuw en dat gaf ons weekendje nét even iets extra’s. Vanuit de warme baden en sauna’s genoten we van de witte wereld om ons heen. Heel even waanden we ons niet op de Veluwe, maar in IJsland!

Het jaar is nog niet voorbij en de kerstvakantie is altijd een uitgelezen kans om er nog even een paar dagen tussenuit te gaan. We zouden naar Parijs gaan met mijn ouders, maar helaas gooide de ziekte van mijn vader roet in het eten en heb ik dat moeten annuleren. In plaats daarvan hebben we nu 2 nachten Oostvoorne geboekt. Geen Parijs, maar vast ook heel leuk.

Backpack vol verhalen in 2017

Backpack vol verhalen maakte in 2017 een enorme groeispeurt! De bezoekersaantallen op de website verdriedubbelden en ook op Social Media zette de groei door. Zo heb ik op Instagram inmiddels 1400 volgers en de Facebook van Backpack vol verhalen telt inmiddels 359 pagina likes. Ik blog uiteraard niet vanwege de cijfertjes, maar het geeft wel heel veel voldoening om te merken dat mijn artikelen door steeds meer mensen worden gelezen en gewaardeerd.

Ik wil jullie – mijn lezers – dan ook heel hartelijk bedanken voor het lezen van mijn artikelen, het volgen op social media en vooral voor alle leuke en lieve reacties die ik heb gehad. Jullie maken dat ik iedere dag met heel veel plezier aan Backpack vol verhalen werk. 

Favoriete Artikelen

1. Drie weken backpacken in Vietnam: onze reisroute + tips

Dit artikel staat met stip op nummer 1. Ik schreef dit artikel in januari, maar het is nog steeds iedere maand één van de meest gelezen artikelen. Leuk om te merken dat Vietnam zo populair is! Terecht wat mij betreft, want het is een land vol historie, overweldigende natuur en vriendelijk mensen.

2. Drie weken backpacken in Sri Lanka: onze reisroute

Reisroutes zijn erg populair bij jullie, want het artikel dat op de tweede plaats staat is onze route door Sri Lanka. Zelf vind ik het ook altijd heel fijn om via reisroutes inspiratie op te doen en een indruk te krijgen van wat haalbaar is in een bepaald aantal weken. Dit is ook de reden dat ik deze artikelen ben gaan maken en ik vind het prachtig om te merken dat dit bij jullie zo aanslaat!

3. Typisch Chinees: 10x wonderlijke Chinese gewoontes

China is één van de meest fascinerende landen, die ik ooit bezocht met haar fabelachtige natuur, imposante steden en interessante cultuur. Wel is China echt héél anders en Chinezen hebben een aantal gewoontes waar ik waarschijnlijk nooit aan zou kunnen wennen. Het leek mij leuk om dit eens op een rijtje te zetten, maar ik had nooit gedacht dit dit artikel zó veel gelezen zou worden. Dit artikel was echt ongekend populair!  

Chinese gewoontes

4. Veelzijdig Maleisië: 35 foto’s die Maleisië direct op jouw bucketlist doen plaatsen

In dit artikel liet ik jullie aan de hand van 35 foto’s zien hoe afwisselend een reis door Maleisië is. Fotograferen is één van mijn grootste passies, dus ik vind het erg leuk dat dit artikel zo goed ontvangen werd.

5. Hoe ik in Vietnam in het ziekenhuis belandde + 8 tips om uitdroging te voorkomen

Tijdens onze reis in Vietnam twee jaar geleden, belandde ik in het ziekenhuis vanwege uitdroging. Ik besloot dit verhaal met jullie te delen en direct een aantal tips te geven om uitdroging te voorkomen, omdat ik gelukkig ook van deze harde les geleerd heb. Dit artikel bleek ontzettend populair te zijn. Zo zie je maar weer, het beste vermaak is leedvermaak ?

6. De kosten van drie weken reizen door Sri Lanka

Een heel praktisch artikel, maar zelf vind ik het ook altijd heel fijn om te weten waar ik wat betreft budget rekening mee kan houden als ik afreis naar een bepaalde bestemming. Daarom houd ik op reis altijd heel nauwkeurig onze uitgaven bij, zodat ik dit met jullie kan delen.

7. De kosten van een stedentrip naar Rome

Niet alleen reisroutes zijn populair bij jullie, maar ook budgetartikelen worden goed gelezen. Ook het artikel over de kosten van een stedentrip naar Rome heeft een plekje in de top 10 weten te veroveren.

Rome voor de eerste keer

8. Op ontdekkingstocht: de leukste wijken van Madrid + niet te missen plekjes

Een stedentrip is voor mij niet zozeer het ‘najagen van zoveel mogelijk hoogtepunten in een stad. Ik vind het heerlijk om een stad te voet te ontdekken en van wijk naar wijk te slenteren. Blijkbaar houden jullie hier ook van, want dit artikel over Madrid werd erg goed gelezen!

9. 11x doen in Yogyakarta: het culturele hart van Java

Super leuk dat dit artikel ook in de top 10 meest gelezen artikelen van 2017 staat, want Yogjakarta is nog steeds één van mijn favoriete Aziatische steden.

10. Rome voor de eerste keer: 10x niet te missen bezienswaardigheden

Rome wordt ook wel het grootste openlucht museum ter wereld genoemd en heeft ongelofelijk veel te bieden. Ik krijg hier altijd spontaan keuzestress van. Daarom zette ik 10 bezienswaardigheden op een rij die je niet mag missen als je Rome voor de eerste keer bezoekt.

Korte vooruitblik op 2018

Zoals ik in het begin al aangaf, was 2017 voor mij persoonlijk zeker geen topjaar. Het jaar heeft me echter wel ontzettend veel geleerd. Ik bedacht voor mijzelf waar ik nu sta, waar ik heen wil en vooral ook hóe ik dat ga doen. Daarom kan ik in elk geval zeggen dat 2018 het jaar is, waarin ik het roer om ga gooien en iets heel anders ga doen. Hierover volgt binnenkort een uitgebreid artikel, so stay tuned!

Zo, dit is een lange terugblik geworden! Ik wil jullie nogmaals heel hartelijk bedanken voor het lezen van mijn artikelen van het afgelopen jaar en hoop jullie hier volgend jaar weer terug te zien. Voor nu wens ik jullie hele fijne kerstdagen en alle goeds voor 2018! Wat zijn jullie plannen voor de feestdagen?

Dit vind je vast ook leuk!

3 reacties

Kinderdromen vangen: wij gaan op wereldreis! - Backpack vol verhalen 9 januari 2018 - 10:58

[…] mijn jaaroverzicht schreef ik al dat 2017 voor mij geen topjaar was. In januari overleed mijn opa en daarna leken de […]

Reageer
Flash-Backpack #14: Terugblik op december - Backpack vol verhalen 31 december 2017 - 13:01

[…] week blikte ik in mijn jaaroverzicht al terug op 2017, maar zo op de laatste dag van het jaar wil ik toch ook nog even tijd maken om […]

Reageer
Britte 24 december 2017 - 12:09

Wat fijn dat je in 2017 zo veel mooie reizen hebt mogen maken, maar vervelend dat het persoonlijk wat minder ging. Gelukkig leer je daar altijd wel weer van en wordt het in 2018 vast een heel ander verhaal 🙂

Reageer

Laat een reactie achter