Home Europa Hotspots in Londen: 3x lekker eten

Hotspots in Londen: 3x lekker eten

door Dewi
Hotspots in Londen

Wie mij kent, zal ongetwijfeld weten dat ik gék ben op eten. Van mensen uit mijn omgeving krijg ik vaak te horen dat zij zich erover verbazen dat ik nog niet rond of vierkant ben. In mijn vrije tijd sta ik heel graag zelf in de keuken om gezonde maaltjes te koken of ga ik op pad om de leukste restaurantjes en te ontdekken. Ook in Londen heb ik een aantal toffe eettentjes ontdekt en ik deel ze heel graag met jullie! Hieronder heb ik mijn favoriete hotspots in Londen op een rijtje gezet. 

1. Leila’s shop in Shoreditch

Eerder schreef ik al over de kunstzinnige wijk Shoreditch, waar het barst van de prachtige street art. Behalve dat het vol zit met street art is Shoreditch een mooie wijk met industriële panden en heel veel gezellige koffietentjes en restaurantjes. Als je een bezoek brengt aan deze creatieve wijk, zul je ongetwijfeld Brick Lane niet overslaan. Hier vind je al ontzettend veel leuke eettentjes!

Wie een stukje verder loopt en afwijkt van deze hoofdstraat, zal verrast worden door de prachtige doorkijkjes in de zijstraten. Arnold Circus vond ik één van de hoogtepunten in deze wijk. Dit prachtige ronde plein heeft een klein parkje met een paviljoentje in het midden. Eromheen staan indrukwekkende hoge panden. Desondanks ogen de woningen erg klein. Dit klopt ook wel, want Arnold Circus was het eerste sociale woningbouwproject van Londen. Interessant voor geografen (en andere geïnteresseerden)!

Goed, ik dwaal af. Achter Arnold Circus ligt een schattig tentje waar je heerlijk kunt Lunchen, Leila’s Shop (15-17 Calvert Ave), één van mijn favoriete hotspots in Londen. Het is een typisch buurtcafé waar het vol zit met locals die onder het genot van talloze koppen koffie gezellig zitten bij te kletsen. Het leuke is dat je hier gelijk een beeld krijgt van de mensen die in deze wijk wonen. Behalve dat het knusse buurt gevoel in Leila’s shop aanwezig is, kun je hier ook goed terecht voor een lekkere lunch. De pompoen quiche met ricotta is echt een aanrader! Naast het restaurantje zit bovendien een leuk winkeltje van dezelfde eigenaren, waar je alle ingrediënten kunt kopen waar het eten mee bereid is. Zo kun je het thuis nog een keertje over doen!

Hotspots in Londen

2. Sushi Salsa in Camden Town

Als je opzoek ben naar een iets alternatiever gebied in Londen, dan ben je in Camden Town op de juiste plaats. Ook deze wijk zit vol met hippe eettentjes. Wij kozen voor het restaurantje Sushi Salsa (3A, Camden Warf, Jamestown Rd), want sushi is áltijd een goed idee! De sushi was heerlijk vers en ook niet zo duur. Het leukste van dit restaurant vond ik dat je als het ware zit in een soort zitkuilen met in het midden een tafel. Dit maakt de sfeer in het restaurant extra gezellig!

Hotspots in Londen

3. The Gold in Notting Hill

De kleurrijke wijk Notting Hill is één van mijn favoriete wijken in Londen. Met haar woningen in pastelkeurige tinten heeft deze wijk ons volledig in haar greep. Portobello Road is de belangrijkste straat van Notting Hill en op Portobello Market vind je ontzettend veel leuke plekjes om te eten. Midden op Portebello Road ontdekten wij een ware parel, Portobello Gold Restaurant (95-97 Portobello Road). Bij binnenkomst worden we meteen verrast door de sfeervolle inrichting en de verschillende hoekjes in deze pub. Achterin is een prachtige serre, waardoor je het gevoel hebt in een binnentuin te zitten. De sfeer, de inrichting én het heerlijke eten maken Portobello Gold Restaurant mijn favoriete hotspot in Londen.

Hotspots in Londen Heb jij ook leuke hotspots in Londen ontdekt? Deel ze dan vooral in een reactie hieronder, want ik ben super benieuwd!

Dit vind je vast ook leuk!

1 reactie

I.M.J. Schreuder 23 december 2016 - 23:07

Wat een leuke tentjes. Lijkt me heerlijk om in die wijken rond te zwerven en allerlei leuke straten,pleinen, winkeltjes en restaurantjes te ontdekken.

Reageer

Laat een reactie achter