3x de leukste hotels in Georgetown, Penang

3x de leukste hotels in Georgetown, Penang

Koloniale gebouwen, smalle straatjes, Chinese lampionnen en Bollywood muziek. Schitterende panden, fantastisch eten en een typisch Aziatische chaos. Georgetown – op het Maleisische eiland Penang – is één van mijn favoriete steden in Azië. Inmiddels ben ik hier meerdere keren geweest en overnachtte ik bij verschillende hotels en guesthouses. In dit artikel vertel ik je wat de drie leukste hotels in Georgetown zijn.

Hotels in Georgetown

In Georgetown barst het van de leuke hotels en guesthouses. Als je op Booking.com kijkt, merk je al snel dat er een overvloed is aan accommodaties. Dus welke moet je nou kiezen? Ik help je om een keuze te maken en deel mijn drie favoriete hotels in Georgetown met je. Deze drie accommodaties liggen in verschillende prijsklassen, dus waarschijnlijk zit er voor iedereen iets geschikts tussen.

Hotels in Georgetown, Penang Hotels in Georgetown, Penang

1. East Indies Mansion

Eén van mijn favoriete accommodaties tijdens onze wereldreis, maar zeker mijn favoriete accommodatie in Maleisië is East Indies Mansion. Een prachtig kleinschalig guesthouse in een authentiek Chinees koopmanshuis. Stijlvol, vol karakter en gerund door ontzettend lieve mensen. Het guesthouse heeft verschillende kamers, waarvan sommigen zelfs beschikken over twee verdiepingen. East Indies Mansion ligt in een rustige straat, maar aan de rand van het gezellige Little India. Je kunt dus makkelijk de drukte opzoeken, maar ook heerlijk rustig slapen.

Leuk om te weten is dat East Indies Mansion onlangs volledig gerestaureerd is, zoveel mogelijk naar de originele stijl. De restauratie duurde maar liefst twee jaar en werd door ‘The Georgetown World Heritage Incorporated’ bestempeld als een ‘model restauratie’.

Kosten: in oktober 2018 betaalden wij voor een familiekamer met twee verdiepingen ongeveer €30,- per nacht. Kijk hier voor de actuele prijzen en de beschikbaarheid van East Indies Mansion in Georgetown.

Lees ook: 9x de leukste dingen om te doen in Georgetown, Penang

Hotels in Georgetown, Penang - East Indies Mansion

2. Bohome Lovelane

Toen wij Georgetown voor het eerst bezochten, sliepen wij bij Garage56. Een gezellig guesthouse op Love Lane, één van de leukste straten van Georgetown vol barretjes, restaurantjes en happy hours. Toen ik vorig jaar terug was in Georgetown ging ik hier weer even een kijkje nemen. Wat bleek? Het guesthouse heeft andere eigenaren gekregen en heet nu ‘Bohome Lovelane’. De accommodatie is helemaal opnieuw ingericht en stiekem vind ik het nu nóg leuker dan de eerste keer dat wij hier waren. Een aanrader als je opzoek bent naar een centraal gelegen accommodatie in Georgetown, maar hier niet te veel geld aan uit wilt geven.

Kosten: in september 2017 betaalden wij voor een tweepersoonskamer ongeveer €15,- per nacht. Kijk hier voor de actuele prijzen en de beschikbaarheid van Boheme Lovelane in Georgetown.

Hotels in Georgetown, Penang - Bohome Lovelane 3. Spices Hotel

Vlakbij de leuke straat Lebuh Armenia én in de buurt van veel bekende streetart ligt het Spices Hotel. Dit hotel in Georgetown is net als East Indies Mansion gerestaureerd. De restauratie vond plaats in 2012 en maar liefst vier oude ‘shophouses’ zijn samengevoegd en omgebouwd tot een unieke accommodatie. Het hotel heeft een prachtige en sfeervol ingerichte lobby, verschillende zithoeken en comfortabele bedden. Sommige kamers bestaan uit twee verdiepingen en hebben een balkon. Het Spices Hotel in Georgetown is wat mij betreft een uitstekende keuze als je een iets ruimer budget hebt en opzoek bent naar een centraal gelegen en iets luxere accommodatie.

Kosten: in oktober 2018 betaalden wij voor een familiekamer met twee verdiepingen €60,- per nacht. Kijk hier voor de actuele prijzen en de beschikbaarheid van het Spices Hotel in Georgetown.

Lees ook: Te gekke streetart in Georgetown op het Maleisische eiland Penang

Hotels in Georgetown, Penang - Spices Hotel Hotels in Georgetown, Penang - Spices Hotel

Tot zover mijn tips voor leuke hotels in Georgetown. Ben jij al eens in deze fijne stad geweest?


Meer lezen?

Eten in Vietnam: 8x mijn favoriete Vietnamese gerechten
Accommodaties in China: mijn persoonlijke favorieten
Eten in Sri Lanka: 8x de lekkerste gerechten uit Sri Lanka
10x doen in Hong Kong: de stad van hypermoderne wolkenkrabbers en rustgevende tempels
Wat te doen in Nong Khiaw in Laos? Een klein dorpje tussen de karsten
Backpacken in Maleisië: dé ultieme reisgids voor het Maleisisch schiereiland

6 Comments

  1. Wat een fijne hotels…met name Spices Hotel ziet er goed uit. Maleisië staat nog op mijn wishlist dus wie weet komt het ooit van pas 🙂

    Reply
  2. Leuk! Ik ben sowieso nog niet in Azie geweest (nou ja, Turkije dan…) maar Georgetown ziet er wel gaaf uit. Toch maar eens Maleisie op mijn lijstje zetten! Ik vind vooral Boheme Lovelane er echt mooi uitzien! En 15,00 euro per nacht is geen geld!

    Reply
  3. Jaa ik vond het eiland echt heerlijk, heb er een hele leuke tijd gehad. Wij verbleven ergens in een hostel. We waren met z’n vieren dus konden mooi een kamer voor vier huren, dikke prima.

    Reply

Leave a Comment.