Home Persoonlijk Hoera! 1 jaar Backpack vol verhalen!

Hoera! 1 jaar Backpack vol verhalen!

door Dewi
Rome

Woehoeee Backpack vol verhalen bestaat 1 jaar! In juli 2016 nam ik de stap om mijn verhalen, hersenspinsels en tips te delen en startte ik mijn eigen reisblog. In eerste instantie deed ik dit vooral voor mijzelf en voor familie en vrienden die het leuk vonden om te lezen. Daarnaast wilde ik weer doen wat ik het allerleukste vind om te doen: schrijven. Ik herinner me nog precies hoe trots ik was toen ik mijn eerste verhalen online zette. Inmiddels weten veel meer mensen de weg naar mijn blog te vinden en is Backpack vol verhalen aardig gegroeid. Iedere reactie, ieder mailtje, iedere like en iedere vraag toveren steeds weer een enorme glimlach op mijn gezicht. In dit artikel blik ik terug op 1 jaar Backpack vol verhalen. Kijk je met me mee?

1 jaar Backpack vol verhalen

Een jaar geleden bedacht ik dat ik weer iets wilde gaan doen met mijn grootste passies, namelijk reizen, schrijven en fotograferen. Het idee voor een reisblog werd zo al snel geboren, maar hoe moest het heten? Na veel brainstormen, kwam mijn vader met de naam ‘Backpack vol verhalen’. Dát moest het worden! Een naam waar ik tot op de dag van vandaag erg blij mee ben.

Dol enthousiast ging van start, maar toch is er in een jaar tijd al veel veranderd op mijn blog. In de eerste plaats zijn mijn artikelen iets anders geworden. In het begin schreef ik vooral sfeerimpressies, maar inmiddels zit er meer diversiteit in mijn blogs. Naast sfeerimpressies, schrijf ik nu ook meer over belevingen, ervaringen en veel praktische tips. Ik vind die afwisseling zelf erg leuk en ik hoop jullie ook! Verder heb ik Backpack vol verhalen al na enkele maanden in een nieuw jasje gestoken. In eerste instantie had ik nog niet direct een idee hoe de website eruit moest komen te zien. Langzaam maar zeker werd dit voor mij steeds duidelijker en na een paar maanden gooide ik mijn website volledig op de schop.

Na 1 jaar Backpack vol verhalen ben ik erg trots op mijn blog. Het aantal bezoekers op zowel mijn blog als social media blijft groeien en ik blijf het toch behoorlijk indrukwekkend vinden dat mijn verhalen door zoveel mensen worden gelezen. Een jaar geleden had ik daar echt niet van durven dromen.

reisroute door China

Wat vind ik zo leuk aan (reis)bloggen?

Vol enthousiame begon ik dus met bloggen en ik ben dit het afgelopen jaar alsmaar leuker gaan vinden, omdat mijn favoriete bezigheden schrijven, reizen en fotograferen op Backpack vol verhalen bij elkaar komen. Een blog bijhouden is zeker hard werken, maar doordat het gepaard gaat met een enorme passie zie ik het schrijven van artikelen ook als ontspanning en als een soort uitlaadklep.

De ruimte voor creativiteit en de reacties die ik op mijn blog krijg, zijn dingen die het bloggen extra leuk maken. Ik word zó blij van iedere nieuwe volger op Facebook, Instagram en Twitter en van de reacties op mijn blog. Verder vind ik het ontzettend leuk om vragen te beantwoorden over reizen en anderen hier een klein beetje mee te helpen. Het (digitale) contact met bekenden en onbekenden vind ik boven verwachting leuk en soms zelfs een tikkeltje verslavend.

Wat heb ik geleerd van mijn eerste jaar als reisblogger?

Jeetje, wat leer je veel van een jaar bloggen zeg. Een jaar geleden had ik geen flauw benul hoe ik met Wordpress een website in elkaar moest zetten, had ik nog nooit van Google Analytics gehoord en wist ook eigenlijk niet zoveel over bloggen. Gelukkig is er ontzettend veel informatie op het internet te vinden en heb mij dit inmiddels aardig eigen gemaakt. Sommige dingen bleken ook eigenlijk heel simpel te zijn. Ik leerde ontzettend veel over mijzelf, over bloggen, schrijven, fotograferen en inmiddels ook een beetje over video. Ik heb het gevoel dat ik hierdoor een aardige persoonlijke groei heb doorgemaakt en ik vind het super om te zien dat ook Backpack vol verhalen lekker aan het groeien is.

Het allerbelangrijkste dat ik van 1 jaar bloggen heb geleerd is eigenlijk om niet te veel te twijfelen en meer te durven. Ik vond het altijd doodeng om mensen mijn schrijfsels te laten lezen en ik ruimde altijd angstvallig mijn notitieboekjes op in de hoop dat niemand ze per ongeluk open zou slaan. Wanneer en hoe het omslagpunt precies kwam, weet ik eigenlijk niet zo goed. Wat ik wel weet is dat het bevrijdend werkt om te doen wat ik het allerleukste vind en mij niet meer te druk te maken over wat anderen ervan zouden vinden. En wat bleek? De reacties die ik kreeg, waren over het algemeen juist super positief!

Sigiriya Sri Lanka

Welke artikelen werden het meest gelezen?

Vorig jaar ging ik enthousiast van start met mijn blog en had ik het streven om minimaal 2, maar liever 3, artikelen per week te publiceren. Al snel merkte ik dat dat toch niet helemaal realistisch was naast mijn leuke, maar drukke leven, een 40-urige werkweek en iedere dag een lange reistijd. Al snel bond ik dus een beetje in, omdat ik kwaliteit belangrijker vond dan kwantiteit. In een jaar tijd publiceerde ik uiteindelijk 78 artikelen, dus 1 of 2 per week. Iets minder dan ik van te voren had bedacht, maar een aantal waar ik uiteindelijk heel tevreden mee ben. Maar welke artikelen werden dit jaar nu het beste gelezen? Ik heb het hieronder op een rijtje gezet! Als je het leuk vindt, kun je op de titel klikken om het hele artikel te lezen 🙂

1. Sri Lanka in drie weken: onze reisroute

Dit artikel staat met stip op nummer 1. Het is een artikel dat ik in november vorig jaar schreef, maar is nog steeds iedere maand een van de meest populaire artikelen. Ik vind het zelf ook altijd heel fijn om via reisroutes inspiratie op te doen. Zo krijg je een beetje een indruk van wat haalbaar is in een bepaald aantal weken. Daarom besloot ik om ook onze routes te gaan delen en met succes! Als geograaf ben ik natuurlijk ook gek op kaartjes, dus stiekem ben ik best trots op het zelfgemaakte kaartje in dit artikel.

2. Drie weken backpacken in Vietnam: onze reisroute

Reisroutes zijn erg populair bij jullie, want het artikel dat op de tweede plaats staat is onze reisroute door Vietnam. Vietnam wordt steeds populairder en terecht wat mij betreft. Het is een land vol historie, overweldigende natuur en vriendelijk mensen. De route die wij in 3 weken hebben afgelegd, bleek een fijne mix te zijn van cultuur en natuur. Ik kan deze route dan ook van harte aanbevelen!

3. De kosten van drie weken reizen door Sri Lanka

Ik heb gemerkt dat praktische posts heel veel gelezen worden, zo ook de budgetposts. Tijdens onze reizen houd ik altijd heel nauwkeurig in een schriftje dagelijks bij wat we uitgeven, zodat ik hier achteraf goed zicht op heb. Ik kreeg steeds meer vragen over wat wij nou uitgeven tijdens onze reizen, dus besloot hier een aantal artikelen aan te wijden, waaronder dit artikel over de kosten van drie weken backpacken in Sri Lanka.

4. Hoe ik in Vietnam in het ziekenhuis belandde + tips om uitdroging te voorkomen

Ha, erg leuk om te zien dat een heel recent artikel op de vierde plek in dit rijtje staat! Tijdens onze reis door Vietnam twee jaar geleden, belandde ik in het ziekenhuis vanwege uitdroging. Het zat al een tijdje in mijn hoofd om hier een artikel over te schrijven en er gelijk wat tips aan te koppelen om uitdroging te voorkomen, omdat ik gelukkig ook van deze harde les heb geleerd. Vorige maand kwam het er eindelijk van en het artikel bleek erg populair en werd dan ook massaal gelezen. Zo zie je maar weer, het beste vermaak is toch echt leedvermaak 😉

5. Praktische reistips reizen Sri Lanka

Sri Lanka is geen moeilijk te bereizen land. Integendeel zelfs. De vriendelijke bevolking geeft je maar al te graag tips en wijst je vriendelijk de weg. Bovendien spreken veel mensen Engels, een erfenis van de Britten. Desondanks zijn er een aantal zaken die het reizen door Sri Lanka nog makkelijker maken. Daarom schreef ik een blog met een aantal praktische reistips. Want hoe kun je het makkelijst van A naar B reizen? Hoe zit het met stopcontacten? En heb je echt een creditcard nodig?

Trein Kandy naar Ella

6. De kosten van een stedentrip naar Rome

De volgende budgetpost in dit rijtje, ditmaal van onze stedentrip naar Rome. Ik krijg regelmatig vragen en opmerkingen als: “Ga je nou alweer een reisje maken?” “Toe maar, het houdt ook niet op voor jou hè?” “Waar doe je dat toch altijd van?” Daarom zette ik ook de kosten van een stedentrip naar Rome op een rijtje en wat bleek? De kosten vielen naar mijn mening reuze mee!

7. De vijftig tinten groen van Sapa

Dit is een van de eerste artikelen die ik schreef op Backpack vol verhalen, maar nog steeds wordt het ontzettend goed gelezen. Ik vind het zo leuk om te zien dat ook oudere artikelen het nog zo goed doen! Sapa, een dorpje in het noorden van Vietnam staat bekend om haar adembenemende rijstvelden. Zeker een bezoek waard tijdens een reis door Vietnam.

Backpacken in Vietnam

8. Bergdorpje Ella: één van de leukste plekken voor backpackers in Sri Lanka

Op nummer 8 opnieuw een artikel over Sri Lanka, namelijk over bergdorpje Ella. Ella staat bekend als één van de leuskte plekken voor backpackers in Sri Lanka en ik moet zeggen dat ik dit ook één van de mooiste plekken van onze reis door Sri Lanka vond. In dit artikel heb ik mijn tips voor Ella op een rijtje gezet.

9. Leuke reistips voor Sigiriya, dé bezienswaardigheid van Sri Lanka 

Dit artikel was al snel populair en staat al een hele tijd trots op de homepage van Backpack vol verhalen. Sigiriya, ofwel de leeuwenrots, is dé bezienswaardigheid van Sri Lanka. Google op “Sri Lanka” en de leeuwenrots komt vaak naar voren. Ook voor ons bleek het beklimmen van de leeuwenrots één van de hoogtepunten van onze reis door Sri Lanka te zijn. In dit artikel zet ik tips voor Sigiriya, het mijden van de drukte en de lekkerste eettenjes op een rijtje.

10. Leuke reistips voor chaotisch Kandy: doen, slapen en eten

Grappig om te zien dat de top-10 gedomineerd wordt door artikelen over Sri Lanka en dat dit rijtje ook wordt afgesloten door een artikel over dit veelzijdige land. Kandy is één van de grootste en drukste steden van Sri Lanka en dit is ook direct terug te zien in het straatbeeld. Nadat we de tijd hebben genomen om hier te acclimatiseren, konden we de drukte van Kandy eigenlijk wel waarderen. In dit artikel zet ik mijn tips voor Kandy op een rijtje. Want wat is hier allemaal te doen? En waar kun je lekker eten?

Flashforward: hoe verder?

Jaa, super leuk natuurlijk dat Backpack vol verhalen nu 1 jaar bestaat, maar hoe nu verder? Ik ga lekker door waar ik mee bezig was. Geïnspireerd door moeder aarde blijf ik schrijven over alles wat zij ons te bieden heeft, want dat is wat ik het allerliefste doe. Dit blijf ik natuurlijk combineren met fotografie, want mijn camera en ik zijn op reis onafscheidelijk. Verder wil ik mij komend jaar ook meer gaan verdiepen in het maken van travel movies. De eerste twee video’s staan al online, maar ik zou mij hier graag meer in verdiepen. Als je nog tips voor mij heb, hoor ik dat heel graag 🙂

En wat zijn de plannen wat betreft reizen? Volgende maand gaan Koen en ik eerst een reis van 3 weken door Maleisië maken. Ik kan niet wachten! Verder zijn mijn ouders, Koen en ik gezamenlijk bezig met ons ‘project camper’. We zijn van plan een minibus te kopen en deze om te (laten) bouwen tot een campertje (ik heb echt de coolste hippie ouders!). Als het zover is, houd ik jullie hier heel graag van op de hoogte en gaan we hier natuurlijk ook lekker mee weg! Last but not least, voor volgend jaar staat  de Trans Mongolië Express op de planning en daar plakken we een reis door Azië aan vast.

Al met al was het een mooi eerste jaar voor Backpack vol verhalen en ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor het lezen van mijn artikelen, het volgen op social media en alle leuke reacties die ik tot dusver heb gehad. Het maakt dat ik iedere dag met super veel plezier aan nieuwe artikelen werk. Ik ben wel heel benieuwd wat jullie het leukste vinden van Backpack vol verhalen. Waar zouden jullie graag meer over willen lezen? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder, dan kan ik daar weer wat mee doen! Tips zijn uiteraard ook altijd welkom! 

Dit vind je vast ook leuk!

3 reacties

Jessica 30 juli 2017 - 10:21

Wat leuk dat je alweer 1 jaar blogt, time flies when you’re having fun! Veel plezier het komende jaar, maar dat gaat ongetwijfeld lukken! 🙂

Reageer
Dewi 1 augustus 2017 - 09:31

Dankjewel, dat gaat zeker lukken! 🙂

Reageer
Irene schreuder 28 juli 2017 - 22:19

Gefeliciteerd en ga vooral zo door!!! En bedankt voor het compliment! ???

Reageer

Laat een reactie achter