Home Persoonlijk Genomineerd voor de Liebster Award!

Genomineerd voor de Liebster Award!

door Dewi
Liebster Award

Vorige week werd ik door Kelly van Dutchie on the Road genomineerd voor de Liebster Award, een virtuele award die je doorgeeft aan (beginnende) bloggers met als doel de persoon achter de blog beter te leren kennen. Super leuk om te ontvangen van een collega-blogger. Dankjewel Kelly! Hieronder geef ik antwoord op de vragen die ik kreeg bij de Liebster Award.

Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?

Ik ben zo’n 1,5 jaar geleden gestart met Backpack vol verhalen om mijn liefde voor reizen, schrijven en fotograferen te combineren en leuke reistips en verhalen te delen met anderen. Dit zijn de dingen die ik het allerleukste vind om te doen en ik wilde weer meer doen waar ik blij van wordt. Met mijn verhalen neem ik mijn lezers mee over de wereld en hoop ik hen te inspireren om diezelfde mooie wereld te ontdekken.

Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?

Pfoeh, lastige dit! Binnen Europa is Frankrijk denk ik nog steeds mijn grootste liefde. Als kind ging er geen jaar voorbij dat ik dit prachtige land niet bezocht. We beklommen de hoge toppen van de Pyreneeën, gingen skiën in de Alpen en de Jura en maakten minstens één keer per jaar een stop in Parijs. Ja, Frankrijk voelt echt als een tweede thuis.

Buiten Europa heeft Indonesië mijn hart het meest veroverd. Dit heeft voornamelijk te maken met de sterke band met mijn Oma, die in Batavia werd geboren en op haar 16e naar Nederland kwam. Hierdoor was Indonesië voor mij het meest logische land om mee te beginnen in Azië. En vanaf het moment dat we landden in Jakarta voelde het alsof een stukje van mij thuis kwam. Inmiddels komt het weerzien met dit prachtige land weer steeds dichterbij!

Java

Hoeveel landen heb je bezocht en welke?

Inmiddels bezocht ik – als ik goed geteld heb – 34 landen. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij persoonlijk niet zo zeer gaat om de hoeveelheid landen die ik bezocht heb. Hoewel ik dat eerder wel bij hield, ga ik nu ook heel graag terug naar landen die ik al eerder bezocht heb. Voor komend jaar staan in elk geval China en Indonesië weer in de planning. Dit zijn allebei landen waar ik al eens geweest ben.

In Europa bezocht ik: Andorra – Oostenrijk – België – Bosnië – Bulgarije – Kroatië – Tsjechië – Denemarken – Engeland – Frankrijk – Duitsland – Hongarije – Ierland – Italië – Moldavië – Portugal – Roemenië – Schotland – Servië – Slowakije – Slovenië – Spanje – Zwitserland – Nederland – Turkije.

Buiten Europa bezocht ik: China – Indonesië – Hong Kong – Maleisië – Sri Lanka – Vietnam – Canada – Verenigde Staten – Marokko.

Wat is je favoriete souvenir?

Dat zijn de Wayang Kullit poppen die we kochten in een klein achteraf straatje in Yogjakarta: Rama, Shinta en de Tree of Life. Het mooiste vind ik het verhaal achter deze poppen. De eigenaar van het atelier vertelde ons vol passie wat de poppen betekenen. Iedere pop en iedere kleur heeft namelijk een eigen betekenis. Een pop met een zwart gezicht staat voor een sterk karakter, goud staat voor loyaliteit en een rood gezicht staat voor een slecht karakter. De poppen worden helemaal met de hand beschilderd en krijgen de meest prachtige kleuren en details. Het is echter van groot belang dat de poppen stuk voor stuk in balans zijn. Te veel van één kleur is bijvoorbeeld echt niet goed, want iedere kleur heeft een eigen betekenis. De eigenaar koos voor ons de kleuren uit die bij ons pasten, heel bijzonder! De Wayang Kullits hangen nu al een aantal jaar bij ons thuis boven de bank.

doen in Yogjakarta doen in Yogjakarta

Welke drie dingen maken je gelukkig?

Tja, ik kan nu natuurlijk heel hard roepen dat ik gelukkig wordt van reizen, maar hoewel ik reizen het allerleukste vind om te doen, weet ik niet of dat is wat mij uiteindelijk het meest gelukkig maakt. Wat mij écht gelukkig maakt zijn de dingen waar het uiteindelijk om gaat in het leven. Een goede gezondheid van mijzelf en de mensen om mij heen vind ik het allerbelangrijkst. Helaas is gezondheid niet te koop en heb je hier weinig invloed op. Andere dingen die mij gelukkig maken zijn de lieve mensen om mij heen en het buiten zijn in de natuur. Ik kan bijvoorbeeld ontzettend genieten van de wisseling van de seizoenen, een fijn lentezonnetje of koude regendruppels op mijn gezicht. Het zijn de kleine dingen, die mij uiteindelijk het meest gelukkig maken. Hoewel reizen uiteraard mijn favoriete bezigheid is 😉

In welk land zou je willen wonen?

Tja, hoe meer ik reis des te meer ik van Nederland ben gaan houden. Ik realiseer me steeds meer hoe bevoorrecht ik ben dat mijn wieg in Nederland heeft gestaan. Hoewel ik er ontzettend van houd om de wereld over te reizen, ben ik er altijd dankbaar voor dat ik in Nederland thuis mag komen. Ik hoef eigenlijk niet perse in een ander land te wonen. Voor een korte periode (maximaal een jaar) zou ik dat eventueel wel leuk vinden. In dat geval zouden Parijs, Madrid, New York of Hongkong grote kanshebbers zijn.

Welke drie buitenlandse gerechten zijn favoriet?

Oehh… wie vaker op Backpack vol verhalen te vinden is, weet dat ik gek ben op lekker eten. Soms kies ik hier zelfs mijn reisbestemming op uit, zoals dit jaar naar Maleisië. Lastig om te zeggen wat mijn favoriete buitenlandse gerechten zijn. Mijn lievelingskeukens zijn in elk geval de Indiase-, Indonesische- en Maleisische keuken. Hoewel ik ook onwijs kan genieten van een écht goede Italiaanse pasta of een Marokkaanse Tajine. Mijn top 3 lievelingsgerechten ziet er denk ik als volgt uit:

 • Palak Paneer uit India: een heerlijke kruidig gerecht met spinazie en Indiase kaas (paneer). Echt je kan mij bijna niet blijer maken dan met een bordje Palak Paneer. Inmiddels maak ik het gerecht ook regelmatig thuis.
 • Roti Canai uit Maleisië: dit is echt mijn aller-lievelingsontbijt ooit. Tijdens onze reis door Maleisië aten we dit praktisch elke ochtend (en soms ook in de middag). Roti Canai is een flinterdun pannekoekachtig brood dat geserveerd wordt met fantastische curry’s en meestal met dahl. Alleen voor de Roti Canai zou ik al eens teruggaan naar Maleisië!
 • Perkadel Jagung (maïskoekjes) uit Indonesië: hoewel ik deze heerlijk gekruide maïskoekjes niet heel veel in Indonesië heb gegeten, is het absoluut één van mijn favoriete (bij)gerechten. Het wordt hoog tijd dat ik ze weer eens zelf ga maken!

Wat mis je het meest als je op reis bent?

Kaas! Ik ben een echte kaaskop en stiekem koop ik dan La vache qui rit blokjes, waar ik ze maar kan krijgen. Dat is mijn manier om kaas-afkickverschijnselen tegen te gaan. Hoewel ik tegenwoordig veel minder kaas eet dan voorheen. Verder mis ik mijn dieren. Mijn liefste Bromo in Utrecht en mijn lieve Tijger en Oidipoes in Vlaardingen. Nu moet ik natuurlijk ook mijn ouders aan dit rijtje toevoegen, anders mag ik straks niet meer thuis komen ?

Wat is je favoriete vervoermiddel?

Ik ben gek op treinreizen. Ik vind het heerlijk om het landschap aan mij voorbij te zien trekken en steeds een beetje te zien veranderen. Door met de trein te reizen, ben ik mij ook veel bewuster van de afstand die ik afleg. Ik kan dus zeker wel zeggen dat de trein mijn favoriete vervoersmiddel is (zeker buiten Nederland). Niet voor niets dat we van plan zijn om volgend jaar met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing te reizen.

Maak je een planning op vakantie, of reis je op de bonnefooi?

Ik ben behoorlijk gehecht aan mijn vrijheid (en dat is zacht uitgedrukt). Daarom maak ik eigenlijk nooit een planning als ik op reis ga. Ik bedenk wel van te voren een beetje wat ik wil zien en wat een logische route zou zijn, maar ik leg absoluut niks vast. Zo kunnen we ter plekke bekijken wat we willen doen en hoe lang we ergens willen blijven. Mijn accommodaties boek ik (zeker in Azië) ook nooit vooraf. Alleen de eerste nacht na een lange vlucht vind ik prettig om geboekt te hebben, maar verder laat ik alles lekker open.

Wat is jouw favoriete reisfoto?

Oei! Naast reizen en schrijven is fotograferen mijn grootste passie. Heel moeilijk om te kiezen dus. Toch denk ik dat onderstaande foto, die ik maakte in Indonesië nog steeds één van mijn favorieten is. Ik vind het groen van de jonge rijstplantjes en de weerspiegeling in het water hier heel mooi. Voor mij is dit toch ook wel een heel typerende foto voor Indonesië.

Java

Mijn nominaties:

Nu mag ik nieuwe blogs nomineren voor een Liebster Award, super leuk! De genomineerden zijn:

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om genomineerd te worden en dat jullie nog niet eerder genomineerd zijn!

De vragen voor jullie zijn:

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen? En wat vind je het leukste aan het bloggen?
 2. Welke 3 bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist?
 3. Welk land trekt je totaal niet en waarom?
 4. Welke gekke gewoontes heb je op reis?
 5. Wat vind je het mooiste aan reizen?
 6. Voor welk buitenlands gerecht mogen ze jou midden in de nacht wakker maken?
 7. Leg je van te voren alles vast als je op reis gaat of houd je het liefst alles open?
 8. Ben je een avontuurlijke of een luxe reiziger?
 9. Wat mis je tijdens het reizen het meest van thuis?
 10. Wat mis je thuis het meest van op reis zijn?

 

 

Dit vind je vast ook leuk!

9 reacties

Flash-Backpack #14: Terugblik op december - Backpack vol verhalen 31 december 2017 - 13:03

[…] ik 6 artikelen publiceerde. In december kwamen uiteenlopende artikelen online: ik werd bijvoorbeeld genomineerd voor de Liebster Award, had een leuke samenwerking met Fotofabriek.nl en blikte terug op […]

Reageer
Janet | thatonetime 19 december 2017 - 22:17

Leuk om te lezen! Ik ben ook al gestopt met tellen van landen om precies dezelfde reden 😉

Reageer
Kirsten 10 december 2017 - 12:56

Wat ontzettend leuk om te lezen en stiekem nóg leuker dat je ook mij hebt genomineerd! 🙂 Dankjewel Dewi!! Je favoriete buitenlandse gerechtjes klinken zooo lekker en je favoriete reisfoto is met recht favoriet. Prachtig!

Reageer
Dewi 13 december 2017 - 22:50

Graag gedaan Kirsten! Ben benieuwd naar jouw antwoorden 🙂

Reageer
Kelly 9 december 2017 - 20:38

Super leuk om te lezen! Ik ben ook een echte kaaskop en mis dat ook op reis (en fatsoenlijk brood). Ik ga Nederland ook steeds meer waarderen. We mogen ons gelukkig prijzen dat ons wiegje hier heeft gestaan.

Reageer
Irene Schreuder 7 december 2017 - 23:01

Erg leuk om te lezen. Wat fijn, dat je ons ook een beetje mist. Grapje!! Wat een geweldige foto van Bromo. Je hebt al heel wat foto’s van sawah’s gemaakt, maar deze is echt supermooi.

Reageer
Dewi 8 december 2017 - 16:53

Dankjewel mamma! Bromo zwaait nog even naar je op deze foto 😉

Reageer
Lieke 7 december 2017 - 18:59

Wat leuk dat je Travelosophy genomineerd hebt, dank je wel! Leuk ook om jouw antwoorden op de vragen te lezen. De Roti Canai kende ik nog niet, maar het klinkt als een goede reden om Maleisië op ons lijstje te zetten.. 😉

Reageer
Dewi 8 december 2017 - 16:54

Graag gedaan:) Ben benieuwd naar jouw antwoorden! De Roti Canai is echt heerlijk en echt alleen daarom zou ik al eens terug gaan naar Maleisië.

Reageer

Laat een reactie achter