Home Azië De 5 leukste foodcourts in Kuala Lumpur

De 5 leukste foodcourts in Kuala Lumpur

door Dewi
foodcourts in Kuala Lumpur

Eén van de fijnste dingen aan Maleisië vind ik het eten. Maleisië is een smeltkroes van culturen en dit vind je ook terug in de gerechten. Tijdens mijn reizen door Maleisië heb ik intens genoten van de Chinese, Indiase en Maleise invloeden in de Maleisische keuken. En één van de beste plekken om kennis te maken met het eten in Maleisië is Kuala Lumpur. In de Maleisische hoofdstad vind je ontzettend veel leuke foodcourts. Omdat de keuze enorm is, vertel ik je in dit artikel wat mijn favoriete foodcourts in Kuala Lumpur zijn.

Wat is een foodcourt?

Een foodcourt klinkt als een onzettend Amerikaans concept. En eerlijk is eerlijk, het sprak mij nooit zo aan. Tot ik de foodcourts in Kuala Lumpur ontdekte. Deze zijn eigenlijk reuze gezellig én je kunt er ontzettend lekker eten.

Een foodcourt is een soort overdekt plein of een grote hal. De ruimte staat vol met tafels en stoelen en is omringd door allerlei eetstalletjes. Bij ieder eetstalletje kun je verschillende gerechten kopen, waardoor je in een foodcourt een enorme verscheidenheid aan Aziatische gerechten vindt.

Eten bij een foodcourt in Kuala Lumpur: hoe werkt het?

Als ik een foodcourt binnenstap, word ik altijd een beetje overweldigd door de lekkere geuren en de grote hoeveelheid aan gerechten. Eigenlijk weet ik nooit zo goed waar ik moet beginnen. Daarom maak ik altijd eerst een verkenningsronde en loop ik langs alle eetstalletjes om te kijken wie wat verkoopt en waar ik trek in heb.

Als je eenmaal weet  wat je wilt eten, bestel je je eten bij het desbetreffende eetstalletje. Soms kun je hier ook drinken kopen, maar het komt ook voor dat je dat weer op een andere plek in de foodcourt moet kopen. Als je je eten hebt besteld, kun je plaatsnemen aan één van de vele tafels. Het leuke aan een foodcourt vind ik dat er eigenlijk altijd voor ieder wat wils is. Iedereen kan iets anders eten, maar je eet toch samen. Handig als je met meerdere mensen bent en niet iedereen hetzelfde kan of wil eten.

Lees ook: Eten in Maleisië – 10x de lekkerste gerechten uit Maleisië

Foodcourts in Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur barst het van de leuke foodcourts. Tijdens mijn reizen door Maleisië heb ik er inmiddels aardig wat getest. Dit zijn mijn favorieten:

1. Hutong foodcourt in Lot10

Deze foodcourt is dé place to be als je van de Chinese keuken houdt. Hier vind je namelijk écht lekker Chinees eten. De Hutong foodcourt ligt op de begane grond van het winkelcentrum Lot 10, in het hart van de gezellig wijk Bukit Bintang. Deze foodcourt is – zoals de naam doet vermoeden – ingericht als een Chinese Hutong, een oude Chinese woonwijk waarvan de straatjes kriskras door elkaar lopen. In deze foodcourt kun je dus ook heerlijk dwalen.

foodcourts in Kuala Lumpur

2. Food Republic in KL Pavillion

Onderin de Pavillion KL Mall in Bukit Bintang vind je de foodcourt ‘Food Republic’. Dit is absoluut één van mijn favoriete foodcourts in Kuala Lumpur. Je kunt hier fantastisch eten en kiezen uit gerechten van over de hele wereld. Van Maleisisch tot Chinees en van Indiaas tot Libanees. Deze foodcourt is ontzettend gezellig en het is hier eigenlijk altijd druk. Een goed teken, als je het mij vraagt!

foodcourts in Kuala Lumpur

3. Foodcourt Suria KLCC

Dit is één van de meest populaire foodcourts in Kuala Lumpur. En dat is natuurlijk niet voor niets. Deze foodcourt vind je namelijk op de tweede verdieping van het chique winkelcentrum Suria KLCC, direct onder de iconische Petronas Towers. In deze foodcourt kun je genieten van zowel lokale als internationale gerechten van over de hele wereld, terwijl je een waanzinnig uitzicht hebt op het KLCC Park.

foodcourts in Kuala Lumpur
foodcourts in Kuala Lumpur

4. Pasar Seni (Central Market)

De Central Market is een van mijn favoriete plekken in Kuala Lumpur. Behalve dat je hier heerlijk op je gemak winkeltjes kunt kijken en leuke souvenirs kunt scoren, is er ook een hele fijne foodcourt. In deze foodcourt eet je voornamelijk Maleisische gerechten, maar er zijn ook enkele eetstalletjes met westers eten. Super leuk om bij één van de eetstalletjes je bord vol te scheppen met verschillende Maleisische gerechten. Stiekem vind ik dit de gezelligste en meest sfeervolle foodcourt van Kuala Lumpur.

foodcourts in Kuala Lumpur

5. Foodcourt KL Sentral

Deze foodcourt vind je op het treinstation Sentral en is bereikbaar via de roltrappen. Hier vind je voornamelijk Chinese, Maleisische en Indiase gerechten. Deze foodcourt is vrij strak ingericht, maar een fijne plek als je even een uurtje op je trein moet wachten.

Dit zijn wat mij betreft de leukste foodcourts in Kuala Lumpur. Heb jij nog tips voor foodcourts die ik tijdens mijn volgende bezoek aan Kuala Lumpur kan uitproberen? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder.

Meer Maleisië?

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter