Home Persoonlijk Flash-backpack #11: terugblik op september

Flash-backpack #11: terugblik op september

door Dewi
Terugblik

Tja, ik dacht dat augustus een maand van uitersten was, maar september deed er nog een klein schepje bovenop. Temperatuursverschillen van meer dan 20 graden, helder blauw water in Maleisië en een koude douche in Nederland. Voor mijn gevoel zat ik deze maand het ene moment nog op een tropisch eiland en het volgende moment aan het ziekenhuisbed van mijn vader. Nu oktober weer is aangebroken is het in ieder geval tijd om weer even terug te blikken op september. Kijk je met me mee?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

veelzijdig Maleisiëveelzijdig Maleisië

Backpack vol verhalen op Instagram

Instagram is mijn favoriete medium om mijn foto’s met jullie te delen. Deze maand groeide mijn Instagramaccount lekker door en bereikte ik de 900 volgers. Zo leuk! Volg jij mij al?

Omdat Instagram ook een vrij vluchtig kanaal is, vind ik het leuk om in mijn maandoverzichten nog twee foto’s extra aandacht te geven en hier nogmaals uit te lichten:

 • Jullie favoriet deze maand was onderstaande foto van de Perhentians. Koen maakte deze foto van mij met de GoPro bij het kleine eilandje Rawa tijdens één van onze snorkeltrips.

 • Mijn persoonlijke favoriete foto van deze maand is ook gemaakt op de Perhentians. Vlak voor Perhentian Besar spotte ik deze gigantische zeeschildpad. Ik heb een hele tijd met deze vriendelijk ogende schildpad meegezwommen en vond dit echt één van de mooiste momenten van onze reis door Maleisië.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Marcella schreef een artikel over waarom Cuba voor haar een ‘1 keer, maar nooit meer’-bestemming is. Jammer natuurlijk dat zij het wow-gevoel hier miste, maar wel een hele leuke invalshoek voor een artikel.
 • Jenny van IkReis schreef deze maand een persoonlijk en heel eerlijk artikel over waarom zij geen digital nomad wil zijn. Erg goed geschreven, verfrissend en leuk om te lezen!
 • Jessica van Corners of the World is een schitterende reis aan het maken door Jordanië. Dit land staat al enige tijd op mijn wishlist, maar na het zien van de magische foto’s die Jessica maakte van Wadi Rum krijg ik spontaan zin om een reis naar Jordanië te plannen.

Dieptepuntjes in september

 • Op de Perhentians hebben we drie dagen gesnorkeld en ons verwonderd over het kleurrijke koraal en mooie visjes. Wat ik alleen heel erg vond om te zien was dat veel mensen zo weinig respect hebben voor de onderwaterwereld en vaak met flippers en al bovenop het koraal gaan staan! Dit vond ik echt onbegrijpelijk. Het koraal gaat op deze manier kapot, terwijl iedereen volgens mij weet dat koraalriffen wereldwijd worden bedreigd.
 • Toen ik bij aankomst op Schiphol de ontvangsthal instapte, zat mijn vader ineens lijkbleek in een rolstoel. Daar schrok ik behoorlijk van. Hoewel hij zelf beweerde dat het allemaal wel meeviel, lag hij enkele dagen later in het ziekenhuis en ging het even helemaal niet goed. Het was niet bepaald fijn thuiskomen, maar gelukkig gaat het nu weer beter met hem.
 • De thuiskomst was daarnaast letterlijk een koude douche, want het kwam met bakken uit de hemel. Het temperatuursverschil van meer dan 20 graden, maakte dan ook dat ik binnen no-time zelf ook ziek op bed lag. Gelukkig kregen we deze maand ook nog een aantal mooie nazomerdagen.

Geluksmomentjes in september

 • Gelukkig waren er ook genoeg leuke momenten in september. Begin deze maand genoten wij namelijk nog enorm van het helder blauwe water op de Perhentians.

veelzijdig Maleisië

 • We zagen de mooiste koraalriffen.

veelzijdig Maleisië

 • En prachtige gekleurde visjes, een enorme zeeschildpad, babyhaaitjes, nemo-visjes een napoleonvis en een rog. Die onderwaterwereld vond ik echt ge-wel-dig!

 • We genoten van heel veel mooie zonsondergangen.

 • Onze reis door Maleisië sloten we af in het verrassend leuke Melaka.

 • Waar we nog een paar dagen genoten van het heerlijke eten.

 • Selfietime!

 • Dit is het beste van thuiskomen.

 • Toen thuis de rust weer enigzins was teruggekeerd, genoten we van een heerlijke nazomerdag op de hei.

 • En we konden het busje ophalen!! Tadaa… daar is hij dan!

 • Avondwandelingen zijn fijn!

 • En het was deze maand tijd voor de diplomauitreiking van Koen. Joepieee!!

Flash-forward

De komende tijd staat Backpack vol verhalen voor een groot deel in het teken van onze reis door Maleisië. Hoewel ik ook artikelen over andere bestemmingen zal delen, kunnen jullie aardig wat verhalen en tips over Maleisië verwachten.

Tot zover mijn terugblik op de maand september. Hoe is jullie maand geweest? En hebben jullie nog leuke plannen voor oktober?

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter