Home Persoonlijk Flash-backpack #7: terugblik op mei

Flash-backpack #7: terugblik op mei

door Dewi
Terugblik

Mei is alweer voorbij voordat ik er erg in heb. Ik heb sowieso het idee dat dit jaar ontzettend snel gaat. Voor mijn gevoel is 2017 nog maar net begonnen, maar inmiddels breekt de zesde maand van het jaar alweer bijna aan. Mei was een maand waarin de zon scheen, ik last had van een jetlag, maar ook samen met mijn moeder genoot van het fijne Madrid! Zo op de laatste dag van de maand is het dus alweer tijd om even uitgebreid terug te blikken op mei. Kijk je met me mee?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

In mei stond Backpack vol verhalen grotendeels in het teken van onze reis door China. Ik poste maar liefst 3 artikelen over dit fascinerende land. Daarnaast schreef ik een artikel over mijn favoriete regio in Frankrijk, de Ariège.

 • China is een land dat tot de verbeelding spreekt, maar tegelijkertijd veel vragen oproept. Dit merkte ik ook in mijn omgeving. Ik kreeg zo vaak de vraag wat ik nou écht van China vond en of ik het aan zou raden om dit land te bezoeken, dat ik besloot hier een artikel over te schrijven. Het artikel ‘wat vond ik écht van China?‘ bleek populair en is deze maand het meest gelezen artikel.

China Longji

 • Omdat beelden soms meer zeggen dan 1000 woorden, maakte ik deze maand voor het eerst een travel movie. Ik had het niet verwacht, maar ik vond het super leuk om te doen! Het monteren van het filmpje voelde voor mij echt als een creatief proces en werkte ontzettend rustgevend. Stiekem ben ik ook best trots op het resultaat. Het artikel met de travel movie over fascinerend China is dan ook mijn persoonlijke favoriet van deze maand. Heb jij hem al gezien?

Travel movie China

Backpack vol verhalen op Instagram

Het zal voor niemand een verassing zijn dat fotograferen een van mijn grootste hobby’s is. Ik vind het dan ook heerlijk om mijn foto’s met jullie te delen via mijn Instagramaccount, die deze maand ook grotendeels in het teken stond van onze reis door China. Ik hoop dat jullie voorlopig nog niet China-moe zijn, want ik heb nog zoveel meer mooie foto’s om met jullie te delen!

 • Jullie favoriete foto deze maand was een foto van Koen en mij samen. De foto is genomen bij het uitzichtpunt Victoria Peak in Hongkong. Stiekem vond ik het een beetje verbazingwekkend dat deze foto zo populair was, maar ik merk dat foto’s waar ik zelf of samen met Koen op sta het toch wel goed doen op Instagram. In de toekomst zal ik iets vaker een foto van onszelf plaatsen, haha 😉

 • De andere foto die deze maand het meest populair was op mijn Instagram is ook een foto waar ik zelf op sta. Deze foto is gemaakt door mijn moeder bij een schattig eettentje in Malasana, één van mijn favoriete wijken in Madrid.

 • Onderstaande foto is mijn persoonlijke favoriet van deze maand. De foto is genomen in Dafen, de kunstmarkt van Shenzhen. Ik vond dit echt één van de leukste plekjes in deze miljoenenstad. En van een wereldkaart gaan zowel mijn geografenhart als reizigershart natuurlijk sneller kloppen.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Schrijven geeft mij heel veel energie en ik vind het heel fijn dat ik mijn verhalen met jullie kan delen. Daarnaast vind ik het heerlijk om inspiratie op te doen door artikelen van andere bloggers te lezen. Hieronder mijn favoriete artikelen van anderen die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Jolande van Mijn Reisparadijs plaatste deze maand een mooi artikel over bang zijn om te reizen en over het overwinnen van deze angst. Het is een artikel over angst om te reizen, maar ook over de invloed die woorden van anderen hebben op hoe wij ons voelen en wat wij denken. Een herkenbaar en vooral erg leuk geschreven verhaal!
 • Merel van De Groene Meisjes schreef deze maand een mooi en eerlijk artikel: Je neemt altijd jezelf mee. De rusteloosheid die zij in dit artikel beschrijft vond ik erg herkenbaar. Ik ben zelf ook altijd nog met het één bezig en in mijn hoofd alweer twee stappen verder met het volgende. Wat ik inmiddels wel heb geleerd is dat ik meer ‘in het moment’ moet leven en daarvan te genieten.
 • Duurzaamheid is een hot topic, ook in de reiswereld. Karlijn van Karlijn Travels deelt deze maand haar goede voornemens om bewuster te reizen.

Leuke momenten in mei

 • De zon scheen ook in Nederland volop! Dit zorgde voor schitterend licht tijdens ‘het gouden uurtje’. Dit leverde ook in Utrecht prachtige plaatjes op.

Terugblik mei

 • Lunchen bij Café Lombok is altijd fijn. Met Lisa. En met Koen. De Turkse tosti is trouwens echt een aanrader.

Terugblik mei

 • De toast met artichokkentapenade was ook erg lekker!

Terugblik mei

 • We hebben er lang op moeten wachten, maar FEYENOORD IS KAMPIOEN!
 • Veel ijsjes van de ijssalon op de Damstraat, jammie. Mango en hazelnoot zijn mijn favoriet.
 • Om alvast in de Spaanse sferen te komen ging ik begin deze maand gezellig tapas eten met Kim & Daisy bij Fix in Rotterdam. Niet onze beste foto ooit, maar wel leuk!

Terugblik mei

 • Mei was de maand van een moeder-dochterweekend naar Madrid.
 • We aten de lekkerste churro’s van Madrid!

20170527_123214

 • En heerlijke tapas en salades.

Terugblik mei 20170527_204853

 • We zagen de meest kleurrijke kerk ooit.

Madrid (1 van 1)

 • Maar bovenal genoten we van de fijne en authentieke sfeer in de Spaanse hoofdstad.

DSC_0632

Minder leuke momenten in mei

 • Pfoeh… ik had het zwaar begin van de maand. Na onze reis door China had ik toch een behoorlijke jetlag, maar ging maandag natuurlijk wel weer direct aan het werk. Dat was best vermoeiend.
 • Feyenoord werd in de laatste wedstrijd van het seizoen kampioen en dat was natuurlijk fantastisch! Minder leuk vond ik de wedstrijd ervoor, waarbij Feyenoord van Excelsior verloor. Dat ze verliezen was jammer, maar de manier waarop Rotterdam vervolgens werd afgebroken door een aantal ‘supporters’ vond ik vreselijk om te zien. Voetbal is uiteindelijk ook maar gewoon een simpel spelletje…

Tips & tricks

 • Het is inmiddels al een hele rage geworden, maar uit China namen wij de fidget spinner mee. Een handtolletje, dat supersnel ronddraait tussen je vingers en bedoeld is om hyperactieve kinderen te helpen ontspannen. Toen ik de spinner voor het eerst zag, vond ik het echt een beetje een ‘onzin ding’, maar toen ik hem eenmaal in mijn handen had gehad, wilde ik hem nooit meer afgeven. De spinner heeft stiekem inderdaad een rustgevend en kalmerend effect.
 • Het liefst fotografeer ik op reis met mijn Nikon, maar als ik ‘snel’ een foto wil maken, grijp ik ook nog wel eens naar mijn smartphone. Om te navigeren vind ik het handig om de app Maps.me te gebruiken. Het resultaat is alleen dat mijn telefoon halverwege de dag al leeg is. Half Nederland heeft er waarschijnlijk al een, maar deze maand kocht ook ik een powerbank om onderweg mijn telefoon op te kunnen laden. In Madrid heb ik er flink gebruik van gemaakt. Nooit meer een lege telefoon, super handig!

Flashforward

 • Waar de tripjes naar China en Madrid elkaar snel opvolgden, is het in juni en juli even stil wat reizen betreft. Toch heb ik nog wel erg veel zin heb om een weekendje weg te gaan, want ik merk dat een weekendje Madrid me erg goed gedaan heeft. Wie weet wat er nog komt.
 • Hoewel ik voor de komende 2 maanden dus nog geen tripjes gepland heb, heb ik de afgelopen tijd heel veel inspiratie opgedaan. Komende maand volgen in elk geval artikelen over Madrid en China.

Dit was een aardig uitgebreide terugblik op de maand mei. Hoe was jullie maand? En hebben jullie nog leuke dingen in het vooruitzicht? Laat het vooral achter in een reactie hieronder. 

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter