Home Persoonlijk Flash-backpack #5: terugblik op maart

Flash-backpack #5: terugblik op maart

door Dewi
Terugblik

Maart, de maand van de lente, langer licht en bloesems aan de bomen. Maart was een fijne maand en hing aan elkaar van gezellige etentjes met de liefste mensen. Het was de maand waarin ik het zonnetje voelde kriebelen op mijn gezicht en langzaam weer durfde te dromen van de zomer. Blikken jullie met mij mee terug?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

 • Deze maand is het artikel over onze interrail route: in drie weken van Utrecht naar Istanbul het meest gelezen. Zelf vind ik treinreizen de fijnste manier van reizen. s’ Avonds de trein instappen en ’s ochtends wakker worden op je nieuwe bestemming. Interrail biedt de mogelijkheid om met de trein meerdere landen in Europa de ontdekken tijdens één reis.
 • Een ander artikel dat deze maand erg populair is, is onze reisroute door Sri Lanka. Ik merk dat mijn verhalen over Sri Lanka nog steeds goed gelezen worden en dat geeft erg veel voldoening! Super dat ook ‘oudere’ artikelen het zo goed doen.
 • Het mooiste aan reizen vind ik de bijzondere contacten met de lokale bevolking en de diepgaande gesprekken. De gesprekken die je doen beseffen dat mensen aan de andere kant van de wereld helemaal niet zo anders zijn dan jij en ik. Zo ook in een traditioneel dorp op Java. Ik beschreef dit in het artikel ‘waarom we helemaal niet zo anders zijn‘, mijn persoonlijke favoriet van deze maand. Waarom we helemaal niet zo anders zijn

Backpack vol verhalen op Instagram

Fotograferen is naast reizen en schrijven één van mijn grootste hobby’s. Instagram is inmiddels uitgegroeid tot mijn favoriete plek om mijn mooiste reisfoto’s met jullie te delen. Deze maand groeide mijn Instagram account ook flink: in één week ging ik maar liefst van 500 naar 600 volgers en maakte mijn hart een klein vreugdedansje maakte.

Op Instagram plaats ik elke week diverse foto’s, maar sommige foto’s verdienen het om nogmaals gedeeld te worden. Daarom licht ik hieronder graag een aantal favorieten van maart voor jullie uit.

 • In januari maakten Koen en ik een korte stedentrip naar Rome. Naast monumenten uit de oudheid, gingen we ook opzoek naar de hedendaagse Romeinse kunst. Hoewel in Rome de street art veelal verspreid over de stad ligt, spotten we al dwalend door de straten van de eeuwige stad een aantal prachtige exemplaren. Op Instagram was onderstaande foto deze maand favoriet.

 • Deze foto van een dorpje op het platteland van Java, nabij Cianjur, was mijn persoonlijke favoriet van deze maand.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Behalve aan het schrijven van blogs, besteed ik iedere maand ook veel tijd aan het lezen van artikelen van andere bloggers. Hieronder heb ik mijn favoriete artikelen van maart op een rijtje gezet:

 • Koen en ik zijn gek op treinreizen. Reizen met de trein maakt dat je je veel bewuster bent van de afstand die je aflegt dan wanneer je in het vliegtuig stapt. Daarnaast vind ik het heerlijk om het landschap aan mij voorbij te laten razen en het steeds een beetje te zien veranderen. Claudia van Backpackgek zette deze maand de vetste treinreizen ter wereld op een rijtje.
 • Jessica van Corners of the World schreef een artikel waar ik stiekem hard om moest lachen. Zij schreef een heerlijk reisverhaal over hoe zij werd aangehouden vanwege een mango in de Filipijnen.
 • Ik verloor mijn hart aan de Franse Pyreneeën. Jaren lang kwam ik hier ieder jaar samen met mijn ouders om te genieten van prachtige natuur, bergtochten, catharenburchten, buitensportactiviteiten en lekker eten. Mijn liefde voor de Pyreneeën is de afgelopen jaren iets overschaduwd door verre reizen, maar zeker niet verdwenen. Laura van What about her maakte een roadtrip door Catalonië langs de Pyreneeën, kloosters en wijngaarden. Zij schreef hier een prachtig verhaal over en illustreerde dit met nóg mooiere foto’s. Toen ik haar verhaal las begon het weer een beetje te kriebelen. Misschien ga ik toch nog eens terug naar mijn geliefde Pyreneeën en dan ook de Spaanse kant eens bezoeken.

Hoogtepunten in maart

 • Mijn mamma was jarig deze maand en dat vierden we door heerlijk te gaan eten bij Dewi Sri in Rotterdam. Ik was hier nog niet eerder geweest, maar Dewi Sri is direct een van mijn favoriete Indonesische restaurants waar ik tot dusver (in Nederland) heb gegeten. De smaken waren zó authentiek dat ik mij spontaan op de markt van Yogjakarta waande. Echt een aanrader als je van Indonesisch eten houdt!
 • Niet alleen mijn moeder was jarig, maar ook mijn vriendinnetje Lisa. Dat betekent samen sushi eten bij Umami in Utrecht.
  Terugblik maart
 • Koen trakteerde mij en zijn ouders op een heerlijk etentje bij de Italiaanse trattoria Riposo in Amersfoort. Een klein en heel schattig eettentje met fantastisch Italiaans eten.
 • Door het heerlijke eten bij Riposo werd ik weer geïnspireerd om zelf ook weer wat vaker Italiaans te koken en dook ik de dag erna direct de keuken in voor een lekkere pasta.
  Terugblik maart
 • Vorige maand schreef ik dat mijn laptop nu écht aan zijn eind was. Deze maand heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en een nieuwe gekocht, super fijn!
 • Het was deze maand voor het eerst weer echt lenteweer. Hoog tijd dus voor het eerste Italiaanse ijsje van het jaar.
 • Om de maand goed af te sluiten ging ik samen met Kim & Daisy Turks eten in Rotterdam.
  Terugblik maart

Als ik zo eens terugkijk op de hoogtepunten van maart, lijkt het net alsof ik deze maand alleen maar heb gegeten en ik inmiddels vierkant ben. Gelukkig valt dat laatste nog wel mee, maar het was inderdaad een maand die van gezellige etentjes aan elkaar hing.

Dieptepunten in maart

 • Zomertijd, betekent een uurtje korter slapen. Normaal heb ik hier nooit zo’n moeite mee, maar deze keer was ik toch echt even uit mijn ritme.
 • Al 1,5 jaar reageer ik op lotingwoningen voor starters, waar altijd honderden mensen op reageren. Deze keer zat ik in de top 10 en mocht ik het appartement komen bezichtigen. Het was prachtig en vol enthousiasme en goede hoop ging ik naar huis. In mijn hoofd was ik al bezig met hoe ik het appartement ging inrichten, maar helaas accepteerde de nummer 1 op de lijst de woning. Het feest ging jammer genoeg niet door!

Flashforward

Over minder dan twee weken is het eindelijk zover: we gaan naar China! Het komt nu echt snel dichtbij. De komende weken heb ik het nog ontzettend druk met diverse deadlines en het afronden van projecten, maar het vooruitzicht dat ik binnenkort weer wakker wordt tussen de rijstvelden motiveert mij des te meer om nog even door te pakken. Komende maand kunnen jullie onze reis door China in elk geval volgen via Instagram en wie weet verschijnen er al enkele blogs.

Tot zover mijn terugblik op maart. Heb jij ook een fijne maand gehad? Deel je favoriete momenten, mooie (reis)plannen voor komende maand of andere leuke dingen vooral in een reactie hieronder. 

Dit vind je vast ook leuk!

1 reactie

Irene schreuder 4 april 2017 - 22:13

Ik denk nog met heel veel plezier terug aan ons etentje bij Dewi Sri. Over authentieke smaak gesproken. De Bezorg Indo in Vlaardingen bezorgt heerlijk Indonesisch eten. Zo lekker, dat we ons weer in Indonesië wanen.?

Reageer

Laat een reactie achter