Home Persoonlijk Flash-backpack #3: Terugblik op januari

Flash-backpack #3: Terugblik op januari

door Dewi
Terugblik

De eerste maand van 2017 is alweer voorbij, dus het is weer tijd voor een terugblik. Januari was een bewogen maand vol ups en downs. Het was de maand van vriendinnen zien, die ik al lange tijd niet meer had gezien en de maand van een heerlijke winterse stedentrip naar Rome. Daarnaast had januari ook een groot dieptepunt en werd het voor mij ook de maand van afscheid. Blikken jullie met mij mee terug op januari?

Nieuws op Backpack vol verhalen

Mijn blog is inmiddels echt een uitlaatklep geworden. Ik word ontzettend blij van het schrijven van artikelen, het fotograferen én van de reacties die ik krijg. Daarnaast ben ik heel dankbaar voor het feit dat mijn blog langzaam maar zeker blijft groeien. Dit zie ik terug in de bezoekersaantallen en in het aantal likes op social media. Dank jullie wel!

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

De verhalen van deze maand liepen erg uiteen wat betreft bestemmingen. Van Noord-Amerika tot Vietnam, van Kopenhagen tot Rome. In totaal postte ik deze maand 5 nieuwe artikelen.

 • Het artikel dat deze maand het meest gelezen werd was ‘drie weken backpacken in Vietnam: onze reisroute + tips‘. Tijdens het schrijven van dit artikel waande ik mij steeds weer even in Vietnam, dus ik ben erg blij dat het zo goed gelezen is! Daarnaast ben ik als geograaf gek op kaartjes. Daarom ben ik super trots op het kaartje dat ik aan dit artikel heb kunnen toevoegen. De credits voor het kaartje met onze reisroute door Vietnam gaan naar Koen!
 • Mijn persoonlijke favoriete artikel van deze maand was mijn kleine ode aan groots New York. Een verhaal over de stad die ik al jaren dacht te kennen, maar waar ik nog nooit was geweest. New York was een droom die uitkwam. Een stad waar ik compleet mijn hart aan heb verloren en regelmatig naar terug verlang.

DvD2015117Backpack vol verhalen op Instagram

Fotograferen is naast reizen en schrijven één van mijn grootste hobby’s. Instagram is inmiddels mijn favoriete plek geworden om mijn mooiste foto’s uit binnen- en buitenland met jullie te delen. Sommige foto’s verdienen het echter om nog eens gedeeld te worden. Daarom licht ik graag een aantal foto’s van januari voor jullie uit. In januari stond mijn Instagram account stond grotendeels in het teken van onze reis door Vietnam.

 • Op Instagram was onderstaande foto van een heel typerend straatje in Hanoi deze maand favoriet. Hanoi was de eerste stop tijdens onze reis door Vietnam, waar we ons al snel thuis voelden. Deze foto geeft een mooi sfeerbeeld van hoe wij Hanoi hebben ervaren

 • Een andere populaire foto op mijn Instagram account was er eentje die ook in Hanoi gemaakt is. Deze foto toont aan dat Hanoi ook in de stromende regen een goed begin was van onze reis en ook dan heel verrassend kan zijn!

 • De foto die ik persoonlijk het mooist vind, is deze foto van het Piazza Venezia in Rome. Wist je dat je in Rome op veel plekken geen statief mag gebruiken? Ik was me van geen kwaad bewust, maar na het maken van deze foto kreeg ik toch echt de beveiliging over mij heen. De foto’s zouden ’te professioneel’ zijn. Ach, I’ll take it as a compliment zullen we maar zeggen. Toch blij dat ik deze foto mooi  heb kunnen maken!

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Behalve aan het schrijven van blogs, besteed ik iedere maand ook veel tijd aan het lezen van artikelen van anderen. Hieronder volgt een greep uit mijn favoriete artikelen.

 • Jessica van Corners of the World vroeg deze maand andere reisbloggers, waaronder mij, om hun tips voor een verassende stedentrip. Super leuk dat mijn stukje is opgenomen in het artikel. Het is een mooi overzicht geworden, waar ik zelf ook weer inspiratie uit haal voor een volgende stedentrip. Bolgona bijvoorbeeld? Of Heidelberg?
 • Jolande van Mijn Reisparadijs schreef een heel herkenbaar artikel over de ‘single story’ van Afrika naar de wereld. Een artikel over één kant van het verhaal vertellen en tegelijkertijd een oproep om single stories te verbreden en hier meer gelaagdheid in aan te brengen. Echt een bijzonder verhaal!
 • Behalve reisblogs lees ik iedere maand ook heel veel andere artikelen, waaronder de artikelen van De Correspondent. Greta Riemersma schreef afgelopen maand in haar artikel ‘waarom ik nooit meer op dat toontje tegen vluchtelingen praat’ een herkenbaar verhaal. In mijn werk ben ik elke dag druk bezig met de huisvesting van statushouders. Laatst betrapte ik mijzelf erop dat ik op een bepaalde manier tegen hen sprak, terwijl dit totaal niet mijn bedoeling was. Het was hetzelfde toontje als mensen vaak – goed bedoeld – aansloegen tegen mijn opa in het revalidatiecentrum. Het toontje waar ik mij altijd een beetje aan stoorde. Mijn opa was namelijk erg oud, maar absoluut niet gek. Waarom ik dan diezelfde manier van praten gebruikte tegen vluchtelingen is mij een raadsel. Het artikel in De Correspondent maakte mij hier nog eens extra van bewust, dus ik zal hier in de toekomst zeker op letten!

Hoogtepunten in januari

 • Januari was de maand van het weerzien van vriendinnen die ik lange tijd niet meer had gezien. Een gezellige high wine, heerlijke sushi, eindeloze koppen thee en goede gesprekken, zorgden voor aardig wat heerlijke momenten deze maand!

terugblik januari

 • Koen en ik waren deze maand samen heel blij in Rome! Drie dagen lang hebben we genoten van deze schitterende stad. Bij aankomst werd ik overspoeld door een golf van blijdschap en herinneringen. De prachtige Italiaanse taal, het januari zonnetje, de Italiaanse keuken én het samen zijn, maakten dat dit gevoel gedurende het weekend alsmaar werd versterkt.

terugblik januari

Dieptepunt in januari – de maand van afscheid

Het leven is helaas niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Januari was dat zeker niet. Daarom besteed ik hier in dit overzicht ook even aandacht aan, omdat dit bij het leven hoort en omdat mijn opa dat verdient.

Januari werd de maand van afscheid. Op 3 januari kreeg ik het trieste bericht dat mijn opa is overleden. Mijn opa is 92 jaar geworden en hoewel ik wist dat hij niet meer het eeuwige leven had, kwam zijn einde voor mij toch onverwachts. Maanden geleden had ik mij al voorgenomen dat ik er vrede mee zou hebben als dit bericht eenmaal zou komen. Desondanks kromp mijn hart nu toch ineen als een prop papier. Want hoewel ik hier uiteindelijk inderdaad wel vrede mee heb, ga ik hem ontzettend missen. Het is het einde van een tijdperk en ik zal er aan moeten wennen dat ik na 25 jaar zonder opa’s en oma’s verder moet.

Mijn opa was voor mij niet zomaar een opa. Hoewel hij ver weg woonde, was hij altijd erg geïnteresseerd en betrokken. Hij heeft mij altijd enorm gesteund in mijn studie én in mijn reizen. Twee dingen die voor hem – en voor mij – belangrijk waren. Want hoewel mijn opa een degelijke ambtenaar was, was hij ook ontzettend ondernemend en reislustig. Het reisvirus heeft hij via mijn moeder overgedragen naar mij en dat is iets wat ik in ieder geval altijd met mij mee zal nemen.

He lives in you, he lives in me
He watches over everything we see
Into the waters, into the truth
In your reflection, he lives in you

The Lion King

Flashforward: te verwachten op Backpack vol verhalen

 • In Rome heb ik weer flink inspiratie opgedaan voor nieuwe verhalen. De komende maand kunnen jullie dus een aantal artikelen verwachten over de eeuwige stad. Verder zitten er nog aardig wat artikelen over andere bestemmingen in de pen!
 • In Rome heb ik zo ontzettend genoten van onze mini vakantie dat ik overweeg om binnenkort – als het aantal vakantiedagen het toelaat – weer een stedentripje te boeken voor een aantal dagen. Niet te ver weg, maar wel even lekker ertussenuit! Dat geeft zoveel energie. Parijs heb ik ontzettend gemist, dus wie weet binnenkort?
 • In de zomer hebben Koen en ik 2,5 week vrij. Het is een luxeprobleem – ik weet het – maar ik zit erg in dubio. Normaal gesproken gaan we in de zomer altijd 3 tot 4 weken weg, maar omdat we nu korter de tijd hebben twijfel ik over de bestemming. Blijven we deze keer in Europa of gaan we toch wat verder weg? IJsland is helaas echt te duur en veel plekken in Europa vind ik in de zomer stiekem een beetje te druk. Colombia staat erg hoog op mijn bucketlist, maar 2,5 week vind ik echt te kort. Nicaragua dan misschien? Indonesië blijft aan me trekken, dus wellicht is dat een idee? Hebben jullie nog leuke tips voor een reisje van 2,5 week in augustus?

Tot zover mijn terugblik op de maand januari, waar ik met gemengde gevoelens op terugkijk. Hoe was jullie eerste maand van 2017  en wat zijn jullie plannen voor februari? Deel jouw plannen vooral in een reactie hieronder, want ik ben reuze benieuwd!

 

Dit vind je vast ook leuk!

5 reacties

Flash-backpack: terugblik op februari - Backpack vol verhalen 5 maart 2017 - 12:49

[…] januari een bewogen maand was, kabbelde februari rustig voorbij. Het was een maand met weinig […]

Reageer
I.M.J. Schreuder 31 januari 2017 - 22:15

Inderdaad een heel bewogen maand. Probeer wat rust te vinden in februari. En ik kijk uit naar je verhaaltjes over Rome. Kun je in gedachten dat hele weekend nog eens overdoen.

Reageer
Dewi 7 februari 2017 - 22:46

Ik doe mijn best:) Leuk dat je al uitkijkt naar mijn verhalen over Rome.

Reageer
Jolande || MijnReisparadijs.nl 31 januari 2017 - 21:56

Ah super bedankt voor het noemen van m’n artike! Ben blij dat je er van genoten hebt! Was ook mijn favoriete sinds een lange tijd. Heel veel succes met je eigen blog. Ziet er tof uit!

Reageer
Dewi 7 februari 2017 - 22:45

Graag gedaan! Leuk om te horen dat het ook jouw favoriet is 🙂

Reageer

Laat een reactie achter