Home Persoonlijk Flash-backpack #4: terugblik op februari

Flash-backpack #4: terugblik op februari

door Dewi
Terugblik

Waar januari een bewogen maand was, kabbelde februari rustig voorbij. Het was een maand met weinig bijzonderheden, maar dat is eigenlijk ook wel eens lekker. Het was vooral een hele korte maand en maart stond alweer voor de deur voor ik er erg in had. Desondanks wil ik natuurlijk nog wel even terugblikken op februari. 

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

 • Het is me al eerder opgevallen dat ‘praktische’ blogs vaak erg populair zijn. Zo ook afgelopen maand. Het artikel dat deze maand by far het meest werd gelezen, ging over de kosten van een stedentrip naar Rome.
 • Mijn persoonlijke favoriet van deze maand ging over onze reis door Indonesië. Yogjakarta heeft mijn hart gestolen en is nog steeds één van mijn favoriete steden in Zuidoost-Azië. Ik zette op een rijtje wat er allemaal te doen is in het culturele hart van Java in het artikel: 11x doen in Yogjakarta: het culturele hart van Java.

doen in Yogjakarta

Backpack vol verhalen op Instagram

Fotograferen is naast reizen en schrijven één van mijn grootste hobby’s en Instagram is mijn favoriete plek om mijn mooiste foto’s met jullie te delen. Sommige foto’s verdienen het echter om nog eens gedeeld te worden. Daarom licht ik hieronder graag een aantal favorieten van februari voor jullie uit.

 • In januari maakten Koen en ik een korte stedentrip naar Rome en ook hier draaide mijn camera weer overuren. Op Instagram was onderstaande foto van het Colosseum deze maand favoriet. Het leuke aan deze foto vind ik persoonlijk dat het ontzettend druk was, maar dat dit op de foto niet perse terug te zien is.

 • Onderstaande foto was mijn favoriet van deze maand. De zonsopkomst boven de vulkaan de Bromo en de vulkaan zelf zijn misschien wel de meest overweldigende natuurverschijnselen die ik ooit heb gezien. Hoewel je bij de zonsopkomst zeker niet alleen bent, is de ervaring onvergetelijk. Het wolkendek valt als een stromende rivier om de vulkaan en de rode zonnegloed zorgt voor een sensationeel uitzicht.

Inpirerende artikelen van andere bloggers

Behalve aan het schrijven van blogs, vind ik het ook erg leuk om artikelen van anderen te lezen. Hieronder mijn twee favoriete artikelen van februari:

 • Kuala Lumpur lijkt mij een hele toffe stad. Kirsten van Travelaar schreef deze maand een leuke blog met handige tips over 5 dingen die gratis te doen zijn in Kuala Lumpur. Die ga ik onthouden!
 • In de Geografie schreef Germa Streuding een inspirerend artikel over duurzame energie op het Indonesische eiland Sumba. Voor 2010 zaten nog veel mensen op Sumba zonder stroom, maar nu is een project opgezet waarbij het hele eiland in 2025 uiteindelijk toegang krijgt tot duurzame energie. In haar artikel legt zij uit hoe dit precies werkt en wat andere landen hiervan kunnen leren.

Hoogtepunten in februari

 • We ontdekten een heerlijke Indonesische toko in Utrecht en daar werd ik bijzonder blij van. Indonesia Asli op de Biltstraat is zeker een aanrader.
 • Gezellig lunchen met Lisa bij Koffie&Ik is altijd een goed idee!
 • Deze maand meldde ik mij bij het Chinese Visa Application Service Center in Den Haag, waar ik 4 paspoorten inleverde. Stiekem vond ik het toch wel heel vreemd om weg te lopen en onze paspoorten daar achter te laten. Dit zou ik in het buitenland echt niet zo snel doen. Gelukkig kon ik ze dezelfde week nog ophalen en zijn we allemaal weer een visum in ons paspoort rijker.
 • We hebben lang getwijfeld over onze vakantie deze zomer en onze never ending bucketlist leek alsmaar langer te worden. Er kwamen ontelbaar veel bestemmingen voorbij; van Colombia tot Madagaskar en van Slovenië tot Marokko. Uiteindelijk werd het toch Azië: Maleisië, it is! Iemand nog tips?

Dieptepunten in februari

 • Mijn laptop werkt al een tijdje niet meer zo soepel, maar afgelopen maand heeft mijn accu het toch echt begeven. Ik krijg mijn laptop niet meer aan de praat zonder dat hij aan de oplader ligt en hij loopt continue vast bij programma’s als Lightroom of Photoshop. Echt niet handig als je foto’s wilt bewerken. Komende maand maar eens kijken voor een nieuwe laptop. Kan iemand nog een bepaald type aanraden?
 • Deze maand had ik eindelijk een nieuwe bril, maar om een of andere duistere reden brak spontaan mijn pootje af en gleed mijn bril van mijn neus. Gelukkig mocht ik van de opticien een nieuw montuur uitzoeken. Goede service!
 • Toen ik dat had gehad struikelde ik vervolgens thuis op de trap. Een barst in mijn brillenglas was het gevolg. Wat een pech!

Flashforward

 • In januari deed ik in Rome aardig wat inspiratie op voor nieuwe artikelen. Sommige heb ik inmiddels gepubliceerd, maar een aantal zitten ook nog steeds in de pen. Komende maand kunnen jullie dus nog wel een artikel verwachten over Rome.
 • Ik vertelde net al dat ik deze maand onze visa voor China heb geregeld. Het duurt nu nog ongeveer zes weken tot we vertrekken. Ik kan niet wachten!

Zo, voor nu weer genoeg over mij. Hoe was jullie maand? Deel je favoriete momenten, reisplannen of andere leuke dingen vooral in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Kirsten | Travelaar.nl 5 maart 2017 - 19:45

Wat lief dat je onze blog noemt 🙂 Dankjewel daarvoor! En zeker doen, naar Kuala Lumpur gaan!

Reageer
Dewi 6 maart 2017 - 09:58

Graag gedaan:) Maleisië staat voor deze zomer op de planning, dus dan gaan we zeker naar Kuala Lumpur!

Reageer

Laat een reactie achter