Home Persoonlijk Flash-backpack #6: terugblik op April

Flash-backpack #6: terugblik op April

door Dewi
Terugblik

April was de maand van bloesems aan de bomen, kou in Nederland, Pasen en Koningsdag. Ik heb van de festiviteiten om eerlijk te zijn weinig mee gekregen, want voor mij stond april vooral in het teken van onze reis door China. Eindelijk was het zover! Blik je met me mee terug?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

In april was het stil op Backpack vol verhalen. Ik zat deze maand namelijk grotendeels verscholen achter ‘The great firewall of China’. Hierdoor lukte het mij helaas niet om in te loggen op mijn website en diverse socialmedia kanalen. In eerste instantie baalde ik hier behoorlijk van, omdat ik mijn eigen gestelde doelen van deze maand niet kon waarmaken. Al snel besloot ik om het los te laten en dan maar even een aantal weken praktisch ‘offline’ te zijn. Hierdoor plaatste ik in april slechts twee artikelen.

Ariege

Backpack vol verhalen op Instagram

Naast reizen en schrijven, is fotograferen één van mijn grootste hobby’s. Ik vind het heerlijk dat deze drie passies op Backpack vol verhalen bij elkaar komen. Daarnaast is Instagram één van mijn favoriete plekken om mijn foto’s te delen. Mijn Instagram account stond deze maand grotendeels in het teken van mijn reis door China.

 • Toch is de meest populaire foto van deze maand geen foto uit China. Onderstaande foto van de rijstvelden in Sapa, Vietnam, was deze maand favoriet.

 • De meest populaire foto uit China is onderstaande foto van Hongkong. Deze foto is gemaakt vanaf het bekende uitzichtpunt Victoria Peak.

 • Persoonlijk vind ik deze foto van de rijstvelden van Longji het mooist.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Doordat ik deze maand in China maar heel beperkt de beschikking had over internet heb ik niet zoveel artikelen van andere bloggers kunnen lezen. Ik loop nog een beetje achter. Toch zijn er twee blogs die mij afgelopen maand extra zijn bijgebleven en die ik jullie graag aanraad om te lezen:

Leuke momenten in April

 • Onze reis door China was eigenlijk in zijn geheel eigenlijk wel hét hoogtepunt van deze maand!
 • De boottocht van Guilin naar Yangshuo was toch wel één van mooiste dingen van onze reis door China. Wat een droomlandschap!

DSC_0058

 • Hetzelfde geldt voor de rijstvelden van Longji. Het landschap hier is grotendeels door mensenhanden gemaakt en de vormen zijn ronduit kunstzinnig.

DSC_0387

 • Jackfruit, I love it!
 • Net als drinken uit een kokosnoot!

20170415_122950

 • Hongkong vond ik echt een heerlijke stad.

DSC_0596

Minder leuke momenten in April

 • Rochelende en smakkende Chinezen. Ik wist dat het zo was, maar hoopte toch ergens dat het vooral vooroordelen zouden zijn. Niet dus. Als je door China reist, zie je regelmatig mensen rochelen, hun keel schrapen en op straat spugen. Niet heel smakelijk.
 • Boven Chinese steden hangt echt heel veel smog en dat voel je behoorlijk op je longen!

Tips & tricks

Het lijkt mij leuk om ook handige tips en aanraders met jullie te delen. Daarom heb ik besloten een nieuwe categorie toe te voegen aan mijn maandelijkse terugblik.

 • Suzanne van Artikel 2.55 schreef vorige maand een artikel waarin zij een aantal inspirerende boeken aanraadde, waaronder het boek Op hoge hakken in Afrika. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, waardoor ik besloot het boek aan te schaffen. In het vliegtuig en in de trein las ik het boek in één adem uit. Wat een inspirerend boek over dromen najagen, reizen en ondernemen. Daarnaast heeft schrijfster Chantal Heutink haar verhaal op een hele fijne manier verwoord. Echt een aanrader!
 • Ken je dat, dat je fles shampoo/doucheschuim/bodylotion gaat lekken in je backpack? Mij gebeurt het vrijwel ieder jaar wel een keer. Vorig jaar zaten er zulke lelijke vlekken in mijn kleding door een lekkende shampoofles dat ik de halve inhoud van mijn backpack weg kon gooien. Balen! Dit jaar kocht ik bij Bever siliconenflesjes met speciale anti-lek doppen. Het werkte perfect! Geen lekkende shampooflessen meer in mijn tas. Ideaal!

Flashforward

 • Afgelopen maand was het stil op Backpack vol verhalen, maar mijn reis door China heeft mijn hoofd zeker gevuld met nieuwe verhalen. Inmiddels ben ik alweer als een malle aan het tikken geslagen om deze verhalen uit te werken. De komende maand kunnen jullie dus zeker een aantal artikelen verwachten over onze reis door China.
 • En er staat in mei weer een nieuw tripje gepland! Een moeder-dochterweekend naar Madrid. Ik kan niet wachten!

Zo, dit was weer even genoeg over mij. Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen. Hebben jullie misschien nog leuke tripjes gemaakt? Laat het vooral achter in een reactie hieronder.

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Jessica 4 mei 2017 - 01:09

Haha word je al gek in China? Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met het land. Zoals je laat zien is de natuur daar prachtig, maar de mensen kunnen je soms tot waanzin drijven… Heb je al kinderen met van die luiers met een gat gezien? ;p Fijne mei maand gewenst!

Reageer
Dewi 4 mei 2017 - 08:29

haha ja die haat-liefdeverhouding met China herken ik wel ja. We zijn inmiddels weer thuis, maar ik moet zeggen dat ik het deze keer ook wel fijn vond om weer naar huis te gaan. Normaal het ik dat niet zo:p Ik vond het een heel mooi land en bijzonder fascinerend, maar ook echt heel bizar. Inderdaad kinderen met luiers met een gat erin, die gewoon midden op straat plassen. Ik heb me er behoorlijk over verwonderd en toch gaan we volgend jaar weer terug naar China, haha!

Reageer

Laat een reactie achter