Home Persoonlijk Flash-backpack: Terugblik op 2016

Flash-backpack: Terugblik op 2016

door Dewi
Sigiriya Sri Lanka

2016, wat een jaar. Het is natuurlijk vreselijk cliché om hiermee te beginnen, maar er is ontzettend veel gebeurd in een jaar tijd. Zowel op het gebied van werk als op persoonlijk vlak. Bovendien riep ik mijn blog Backpack vol verhalen in het leven. Het einde van het jaar komt inmiddels met rasse schreden dichterbij en dat is natuurlijk hét perfecte moment om even terug te blikken. Deze keer dus een andere flash-backpack dan anders, want vandaag kijk ik terug op wat het jaar 2016 mij gebracht heeft.

In 2016 wisselde ik in het eerste kwartaal al van baan om vervolgens direct gedetacheerd te worden bij de gemeente Den Haag. Een uitdagende en afwisselende functie. Het is nooit saai en ik verveel mij geen minuut. 2016 was ook het jaar dat ik mijn studentenhuis inwisselde voor een eigen plekje samen met Koen. Een tweekamerappartementje in de leukste wijk van Utrecht! Super fijn, maar als je gewend bent om met tien huisgenoten te wonen, is met zijn tweetjes ineens wel erg stil. Al snel kwam Bromo (ja, vernoemd naar de vulkaan op Java) ons versterken en daarmee ging een lang gekoesterde wens van mij in vervulling. Eindelijk weer een kat in Utrecht. Maak kennis met onze nieuwe huisgenoot! Is het geen plaatje?

20160827_131707 (2)

Backpack vol verhalen

Hoewel ik het in mijn baan naar mij zin heb, begon het afgelopen jaar toch ook behoorlijk te kriebelen. Mijn hoofd liep over van de creatieve ideeën, die schreeuwden om uitgewerkt te worden. Op 15 juli startte ik met Backpack vol verhalen, want schrijven is iets waar ik altijd al van droomde. Mijn hoofd zat al een lange tijd vol met woorden, ideeën, creativiteit en verhalen. Losse woorden schoten constant door mijn hoofd, flarden van zinnen.

De losse woorden begonnen zich langzaam te vormen tot zinnen en de zinnen werden verhalen. Verhalen over reizen, want reizen dat is wat ik het allerliefste doe. Daarom deel ik sinds enkele maanden persoonlijke reiservaringen, belevenissen en reistips op mijn blog. Inmiddels lijkt ik verweven te zijn met mijn camera, mijn notieboekje en mijn laptop. De ideeën blijven maar komen en voorlopig zit ik nog vol met verhalen en kan ik lekker blijven rammen op mijn toetsenbord.

Want als ik schrijf, loopt mijn hoofd leeg en raakt mijn hart langzaam gevuld.

Hoewel ik het ontzettend spannend vond om mijn ideeën en hersenspinsels op het world wide web te gooien, heb ik hier nog geen seconde spijt van gehad. Ik kreeg vooral positieve reacties en hoor nu regelmatig dat mensen mijn blog kennen én ook lezen! Wauw, elke keer als ik dat hoor, maakt mijn hart een klein vreugdedansje. Hier wil ik jullie, mijn lezers, uiteraard heel hartelijk voor bedanken!

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Inmiddels ben ik 5 maanden bezig met mijn blog. In deze 5 maanden publiceerde ik 40 artikelen op Backpack vol verhalen. Gemiddeld post ik 2 blogs per week. De verhalen liepen ontzettend uiteen, van Azië tot Europa tot Noord-Amerika. Van stedentrips tot verre reizen. Van belevenissen en ervaringen tot praktische reistips.

In al deze verschillende typen blogs heb ik ontdekt dat de blogs met praktische tips het meest populair zijn. Hoewel ik het zelf stiekem leuker vindt om te schrijven over belevenissen, ontmoetingen of avonturen, snap ik dit heel goed. De praktische informatie is waar ik zelf ook altijd naar kijk als ik een nieuwe bestemming uitkies. Hieronder zet ik de 3 populairste artikelen van de afgelopen 5 maanden op een rijtje.

  • De blog die het meeste werd gelezen was mijn eerste budgetpost over de kosten van drie weken reizen door Sri Lanka. Ik vind het erg leuk om te merken dat dit verhaal zo aanslaat. Voor mij een extra motivatie om vaker dit type blogs te schrijven.
  • Een artikel dat ook veel werd gelezen ging over Sapa, een prachtig groen bergdorpje in Vietnam. Super tof dat deze blog het zo goed gedaan heeft, want toen ik deze blog postte was ik nog maar 3 weken bezig met Backpack vol verhalen. 
  • Een ander populair artikel is mijn blog over onze reisroute door Sri Lanka. Ik vond het zelf heel fijn om aan dit artikel te werken. Tijdens het schrijven beleefde ik onze reis steeds weer een beetje opnieuw!

Backpack vol verhalen op Instagram

Misschien heb je het al gezien, maar sinds enige tijd is Backpack vol verhalen ook te volgen via Instagram (@backpackvolverhalen). Het duurde even voordat ik aan Instagram wilde beginnen, maar inmiddels ben ik een tikkeltje verslaafd! Fotograferen is, naast reizen en schrijven, namelijk één van mijn grootste hobby’s. Instagram is een prachtige plek om mijn mooiste foto’s uit binnen- en buitenland met jullie te delen. Daarom heb ik mijn meest populaire instagram foto’s op een rij gezet. Allemaal bedankt voor het liken!

backpackvolverhalen best nine

Reisjes in 2016

Tja, hoewel ik echt een reiziger ben in hart en nieren en zo veel mogelijk van de wereld wil ontdekken, bleef het op dat vlak een beetje stil in 2016. Doordat ik van baan wisselde had ik dit jaar namelijk maar 21 (!) vakantiedagen. Gelukkig heb ik die dagen wel heel goed kunnen besteden. Tussen mijn twee banen door was ik even vrij, waardoor ik twee leuke stedentripjes kon maken. Met mijn vader ging ik naar Berlijn en samen met mijn moeder reisde ik af naar Kopenhagen. Zó fijn! In september reisde ik samen met Koen 3 weken door Sri Lanka en in november boekte ik nog een weekendje Londen!

sigiriya_sri_lanka

Flash-forward: wat gaat 2017 mij brengen?

Tja, ik heb natuurlijk geen glazen bol en dat is maar goed ook! Ik weet alleen dat het werken aan mijn blog mij ontzettend veel energie geeft. Daarom ga ik hier in 2017 ook zeker mee door en wil ik hier zelfs meer tijd in gaan steken. Afgelopen december bezocht ik het evenement ‘De reislustige freelancer’ van Suzanne (Artikel 2.55) en Jessica (Corners of the World). Freelancen spookt al een tijdje door mijn hoofd. Wat zou het heerlijk zijn om locatie onafhankelijk te kunnen werken en te doen wat ik het allerliefste doe: schrijven! Tijdens het evenement van Suzanne en Jessica ben ik alleen maar meer geïnspireerd geraakt door hun verhalen en positieve instelling, waarvoor mijn grote dank! In 2017 wil ik hier – naast mijn huidige baan – serieus mee aan de slag.

Wat betreft reizen, heb ik voor 2017 gelukkig alweer een en ander op de planning staan. In januari ga ik samen met Koen een lang weekend naar Rome en in april reizen we af naar Hongkong en Zuid-China! Ik kan echt niet wachten. Tijdens het hemelvaartweekend is het opnieuw tijd voor een heerlijk moeder-dochter weekendje, deze keer naar Madrid. Verder ben ik van plan om in de zomer 3 tot 4 weken weg te gaan. Nu alleen nog een keuze maken, want ook bij ons is er sprake van de never ending bucketlist. Colombia, Bolivia, Namibië, Zuid-Afrika, IJsland of toch weer naar Azië? Ik weet dat dit een vreselijk luxeprobleem is en ik voel mij ontzettend bevoorrecht dat ik überhaupt de mogelijkheid heb om hier over na te denken. Hebben jullie nog tips of suggesties?

Zo, dit is een aardig lang artikel geworden. Voor nu heb ik lang genoeg over mijzelf gekletst. Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie terugkijken op 2016. En wat zijn jullie plannen voor 2017? Ga je het over een hele andere boeg gooien of continueren waar je in 2016 al mee bezig was? Of heb je misschien al toffe reisjes gepland? Laat het vooral achter in een reactie hieronder, want ik ben reuze benieuwd!

 

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

I.M.J. Schreuder 29 december 2016 - 18:39

Ik kijk nu al uit naar ons weekend in Madrid. Leuke wijken ontdekken, lekker rondslenteren en vooral veel gezellige terrasjes en restaurantjes vinden om lekker bij te kletsen. Dat hoort namelijk ook bij een moeder-dochter weekend. En natuurlijk genieten van de Spaanse keuken.

Reageer
Dewi 29 december 2016 - 23:27

Ja, ik kan ook niet wachten! Heerlijk weer even fijn samen weg 🙂

Reageer

Laat een reactie achter