Home Persoonlijk Flash-backpack #9: Terugblik op juli

Flash-backpack #9: Terugblik op juli

door Dewi
Terugblik

Zo op de eerste dag van de nieuwe maand is het weer tijd voor een uitgebreid maandoverzicht. Juli was de maand van gezellige etentjes, uitwaaien op Vlieland, op jacht naar een kampeerbusje en verder vooral even rustig aan. Blik je mee terug?

Nieuws

wiehoee… Backpack vol verhalen bestond deze maand 1 jaar. In juli 2016 nam ik de stap om mijn eigen reisblog te beginnen. Ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe trots ik was toen ik mijn eerste artikelen online zette. Wat ik zo leuk vind aan reisbloggen en wat ik heb geleerd van mijn eerste jaar als reisblogger, lees je in dit artikel.

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Deze maand publiceerde ik 7 afwisselende artikelen op Backpack vol verhalen, die gedeeltelijk in het teken stonden van onze reis door China en de stedentrip naar Madrid met mijn moeder.

 • Het artikel 10x doen in Hong Kong: de stad van hypermoderne wolkenkrabbers en rustgevende tempels is deze maand het meest gelezen. Ik moet ook zeggen dat toen ik met dit artikel bezig was, ik weer even helemaal terug was in Hong Kong. Wat vond ik dit een geweldige stad. Het is de stad waar het oosten en het westen elkaar ontmoeten, samensmelten en een unieke sfeer vormen, zoals ik die alleen nog maar in Hong Kong gevoeld heb.

reisroute door China

 • Mijn persoonlijke favoriet deze maand is het artikel waarin ik jullie in 30 beelden meeneem naar fotogeniek Marokko. Het is al een tijdje geleden dat ik in Marokko ben geweest en daarna heb ik nog zoveel landen bezocht. Toch is Marokko nog steeds één van de kleurrijkste landen waar ik ooit ben geweest en daardoor een waar paradijs voor fotografen.

fotogeniek Marokko

Backpack vol verhalen op Instagram

Naast reizen en schrijven, is fotograferen één van mijn grootste passies. Op reis zijn mijn camera en ik dan ook onafscheidelijk. Ik vind het heerlijk om mijn mooiste foto’s met jullie te delen via mijn Instagramaccount.

 • De foto’s van Marokko die ik deze maand op Instagram deelde, waren erg populair. Onderstaande foto van een smal straatje is gemaakt in Rabat.

https://www.instagram.com/p/BWscyhQg0y8/?taken-by=backpackvolverhalen

 • Mijn persoonlijke favoriet van deze maand is deze foto van Hong Kong. Ik ben gek op nachtfotografie in steden en vind het altijd weer een uitdaging om met mooie avondfoto’s thuis te komen. Op onderstaande foto was ik stiekem best wel trots!

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

Geluksmomentjes in Juli

 • Gezellig eten in Utrecht met mijn vriendinnetjes!
 • Met mijn moeder had ik een heel fijn weekendje op Vlieland

 • En when at Vlieland…

 • Een schitterend schouwspel van moeder natuur trok voorbij.

Vlieland

 • Ik werd weer verliefd op mijn eigen land!

Vlieland

 • Een heerlijk Sushi-avondje met Kim & Daisy. Altijd zó gezellig!

 • Een tijd geleden werd een zaadje in mijn hoofd gepland om een kampeerbusje te kopen. Dat zaadje groeide alleen heel snel uit tot een heuse boom. Het idee was namelijk om dit pas ná onze lange reis te doen. Mijn ouders waren echter zó enthousiast dat we er een gezamenlijk project van hebben gemaakt en ons met zijn vieren gingen oriënteren op busjes.

 • Busjes kijken veranderde deze maand in een busje kopen. We werden zo verliefd op dit busje en hebben nu een optie op deze bus. Spannend!!

Flash-forward

 • Ik vond Vlieland zó fijn, dus uiteraard volgt er snel een artikel waarin ik jullie meeneem naar dit wonderschone eiland.
 • Het aftellen is nu écht begonnen! Over 2,5 week vertrekken Koen en ik voor 3 weken naar Maleisië. Ik kan echt niet wachten om dit veelzijdige land te ontdekken en ik kijk vooral ook ontzettend uit naar het lekkere eten!

Tot zover weer mijn maandoverzicht. Hoe was jullie maand? Zijn jullie al op vakantie geweest of gaan jullie nog? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Vind ik heel leuk!

 

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Jessica 3 augustus 2017 - 11:25

Awhhhh dat busje is zo leuk, heel gaaf meid! En die foto op Vlieland is echt mooi zeg, ons eigen land kan idd ook zo fijn zijn 🙂

Reageer
Dewi 8 augustus 2017 - 16:16

Dankjewel Jessica! Soms inderdaad ook heel fijn om even lekker in eigen land op pad te gaan. Ik kan niet wachten om met het busje op pad te gaan, dat geeft zo’n enorm gevoel van vrijheid! 🙂

Reageer

Laat een reactie achter