Home Persoonlijk Flash-backpack #8: terugblik op juni

Flash-backpack #8: terugblik op juni

door Dewi
Terugblik

Vandaag is het weer tijd voor een uitgebreid maandoverzicht. Juni was eigenlijk een vrij rustige maand. Het was een maand van warme zomerdagen, afspreken met vriendinnen en vooral tot rust komen. Een maand waarin ik even een stapje terug deed, maar vooral ook weer veel mensen heb gezien. Blik je met me mee terug? 

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Deze maand publiceerde ik 6 artikelen op Backpack vol verhalen, die grotendeels in het teken stonden van onze reis door China en de stedentrip naar Madrid met mijn moeder.

 • Tijdens onze reis in Vietnam twee jaar geleden, belandde ik in het ziekenhuis vanwege uitdroging. Ik besloot dit verhaal met jullie te delen en direct een aantal tips te geven om uitdroging te voorkomen, omdat ik gelukkig ook van deze harde les geleerd heb. Het artikel – Hoe ik in Vietnam in het ziekenhuis belandde + tips om uitdroging te voorkomen – bleek populair en werd deze maand massaal gelezen. Zo zie je maar weer, het beste vermaak is leedvermaak 😉

tips om uitdroging te voorkomen

Magisch Madrid

Backpack vol verhalen op Instagram

Wat blijf Instagram toch een fijn medium om mijn favoriete foto’s met jullie te delen. Deze maand groeide mijn Instagramaccount flink en bereikte ik de 800 volgers. Zo leuk! Volg jij mij al? 

 • Onderstaande foto van het parapenten in de Franse Pyreneeën was deze maand favoriet op Instagram. Leuk dat dit zo aanspreekt! De credits voor deze foto gaan trouwens naar mijn vader;)

 • Onderstaande foto van het mystieke Yangshuo was deze maand ook erg populair. Een landschap als in een droom, waar de karsten uit het niets uit de aarde omhoog lijken te rijzen.

 • Mijn persoonlijke favoriet van deze maand is deze foto van de rijstvelden van Longji. Een overweldigend landschap en wat mij betreft zij rijstvelden de mooiste landschappen door mensenhanden gemaakt. Op deze foto vind ik vooral de lichtval heel mooi.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Deze maand heb ik ook weer genoten van de artikelen van andere bloggers. Heerlijk om op die manier inpiratie op te doen en fijne reisverhalen te lezen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Sinds 1,5 jaar werk ik voor de gemeente Den Haag. Mijn collega’s hebben hard gewerkt aan het project ’30 days as a Hagenees’, waarbij een aantal young professionals zijn uitgenodigd om voor 30 dagen in Den Haag te komen ‘proefwonen’. Ik vond het dan ook geweldig om in de gastblog 30 days as a Hagenees  op De Groene Meisjes de ervaringen van Lianne te lezen!
 • Behalve dat Laura van What About Her altijd prachtige reisverhalen schrijft, heeft zij ook een ontzettend leuke kledingstijl. Ik vind haar inpaklijsten altijd ontzettend leuk om te lezen. Deze maand deelde zij haar inpaklijst voor Ibiza.
 • Karlijn van Karlijn Travels bracht deze maand 4 dagen door op het Griekse eiland Santorini. Door haar artikel het beste en het mooiste van Santorini kreeg ik spontaan zin om direct mijn backpack in te pakken en op het vliegtuig naar Griekenland te stappen.

Geluksmomentjes in Juni

 • Deze maand zag ik lekker veel vriendinnen. Ik trapte de maand af door te gaan lunchen met Annet bij de Ontdekking in Utrecht. Wat een leuke plek is dat!

Terugblik juni

 • Mijn vriendinnetje Rosa had ik al een tijdje niet gezien en deze maand kwam zij gezellig een middagje naar Utrecht. Fijn om weer even bij te kletsen!
 • Met Lisa ging ik deze maand weer gezellig lunchen bij Café Lombok. Altijd heel gezellig!
 • Eind van de maand gingen Anne en ik eten bij het vegetarische restaurant Broei. Echt een leuke plek en heel fijn om Anne weer te zien!
 • Het was zo ontzettend warm deze maand, maar dat zorgde er wel voor dat ik lekker veel buiten was.
 • Met Koen en mijn grote vriend Éclair ging ik wandelen in de Broekpolder in mijn hometown Vlaardingen. Onderweg kwamen we de Schotse Hooglanders tegen. Indrukwekkende dieren! De Broekpolder blijft toch echt een prachtig gebied, zo midden in de stad.

Terugblik juni

 • Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk deze maand besloten om de GoPro Hero 5 aan te schaffen. Ik merk dat ik het maken van (korte) reisfilmpjes echt geweldig vind om te doen en een GoPro is wel heel ideaal om mee te nemen op reis. De helft kreeg ik van mijn ouders, alvast voor mijn verjaardag. Dank jullie wel, super lief!
 • Voor onze verjaardagen kregen Koen en ik vorig jaar een restaurantbon cadeau. Deze maand hebben we daar lekker van genoten door uit eten te gaan bij het Griekse restaurant Sirtaki in Utrecht. Ik ben gek op de Griekse keuken!

Terugblik juni

 • En ik geniet zo van Bromo! Zo gek als een deur, maar ook zo schattig.

Terugblik juni

Minder leuke momenten in Juni

 • Hoewel ik het warme weer heel fijn vond, veranderde ons appartementje in een oven. De thermometer tikte binnen de 32 graden aan. De warmte was niet meer uit ons huis te krijgen, echt niet te doen!
 • De laatste tijd ben ik echt extreem moe en is mijn lichaam behoorlijk uit balans. Hierdoor heb ik even een flink aantal stapjes terug moeten doen en dat is soms best lastig voor een bezig bijtje, zoals ik.

Tips & tricks

 • Doordat ik deze maand even rustig aan moest doen, besloot ik mijzelf te trakteren op een Kobo e-reader. Daarbij nam ik het Kobo plus abbonnement van bol.com, waarbij je onbeperkt boeken kunt lezen en kunt kiezen uit een enorm groot aanbod. Ik vind het ideaal en merk dat ik nu stiekem al veel meer boeken heb gelezen dan ik anders zou doen. Ook heel fijn dat je zoveel kunt lezen op reis en niet een enorme stapel boeken hoeft mee te nemen in je backpack. Wil je het Kobo plus abbonnement ook proberen? De eerste 30 dagen zijn gratis!

Flashforward

 • Deze maand volgen nog een aantal artikelen over onze reis door China, waaronder onze reisroute!
 • Ik maakte een filmpje over Magisch Madrid. Dit is bijna klaar en komt binnenkort online.
 • Vorige maand schreef ik dat ik voor juli geen tripjes gepland had, maar dat ik er eigenlijk nog wel heel graag even tussenuit zou willen. Ik had geen zin om heel ver weg te gaan en eigenlijk ook even niet in een stedentrip. Gewoon even tot rust komen in de natuur leek mij fijn. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Wadden. Deze maand gaan Koen en ik even lekker een weekendje uitwaaien op het mooie Vlieland!

Tot zover weer mijn maandoverzicht. Hoe was jullie maand? En wat zijn jullie vakantieplannen? Laat het vooral achter in een reactie hieronder. Vind ik heel leuk!

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter