Home Persoonlijk Flash-backpack #2: terugblik op november

Flash-backpack #2: terugblik op november

door Dewi

November is omgevlogen en ik kan bijna niet geloven dat december alweer is aangebroken en het einde van het jaar nadert. November was een bewogen maand. Een maand van enorme ups en een paar kleine downs. November was de maand van een hersenschudding. Het was de maand van de Amerikaanse verkiezingen en de overwinning van Donald Trump. Een uitslag die mijn hart even stil deed staan. Daarnaast was november ook de maand van een fantastisch lang weekend Londen en het weerzien met mijn lieve vriendinnetje Lisa. De maand waar ik achter de schermen veel bezig wat met Backpack vol verhalen en een maand van leuke uitstapjes in eigen land. Blikken jullie met mij mee terug op november?

Backpack vol verhalen nieuws

Afgelopen maand was ik achter de schermen druk bezig met mijn blog. Ik werkte aan nieuwe artikelen en daarnaast aan een nieuwe lay-out van mijn website. Misschien is het jullie al opgevallen? Het oude design van mijn website vond ik mooi, maar ik liep al snel tegen een flink aantal technische beperkingen aan. Om in de toekomst meer mogelijkheden te hebben voor mijn blog heb ik gekozen voor een nieuw design. Met de nieuwe lay-out van Backpack vol verhalen ben ik persoonlijk erg blij! Wat vinden jullie ervan?

Op mijn nieuwe website is het sinds kort ook mogelijk om je aan te melden voor de maandelijkse nieuwsbrief. Eén keer per maand ga ik een nieuwsbrief versturen met onder andere een overzicht van gepubliceerde artikelen. Wil je geen artikelen meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op backpackvolverhalen.nl door in de sidebar aan de rechterkant van de website je e-mailadres achter te laten.

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

De verhalen van afgelopen maand stonden nog steeds in het teken van onze reis door Sri Lanka. De serie over Sri Lanka bevat inmiddels 13 artikelen, waar ik met ontzettend veel plezier aan gewerkt heb. Al met al vormen de verhalen over Sri Lanka de meest complete serie over een bestemming die ik tot dusver heb geschreven. Stiekem ben ik hier best een beetje trots op. De Sri Lanka reeks heb ik afgesloten met een blog over mijn favoriete gerechten uit dit prachtige land. Verder postte ik 3 artikelen over Bosnië-Herzegovina, een land dat mij altijd enorm gefascineerd heeft.

 • Het meest gelezen artikel van november was Sri lanka in 3 weken: onze reisroute. Ik vond het zelf heel fijn om aan dit artikel te werken. Tijdens het schrijven beleefde ik onze reis steeds weer een beetje opnieuw!
 • Mijn persoonlijke favoriete artikel was Sarajevo: het Jeruzalem van Europa. Sarajevo is één van de Europese steden die het meeste indruk op mij gemaakt heeft. De littekens van de oorlog zijn nog duidelijk zichtbaar, maar in geen enkele andere Europese stad heb ik mij zó welkom gevoeld als hier. De mensen zijn warm en vriendelijk, wijzen je met alle plezier de weg en schenken met liefde een kopje sterke Bosnische koffie voor je in. Ik weet nog niet wanneer, maar zeker is dat ik hier ooit terugkom.

Backpack vol verhalen op Instagram

Fotograferen is, naast reizen en schrijven, één van mijn grootste hobby’s. Instagram is een prachtige plek om mijn mooiste foto’s uit binnen- en buitenland met jullie te delen. Daarom licht ik graag 2 foto’s van de afgelopen maand voor jullie uit:

 • Op Instagram is onderstaande foto van de Lion Rock in Sigiriya (Sri Lanka) het meest geliked. Deze foto is gemaakt tijdens een fietstochtje door dit prachtige gebied. De rode aarde, de groene bomen en de oker kleurige leeuwenrots zorgen voor een mooi kleurenpalet in deze foto.
  insta1
 • Mijn persoonlijke favoriete foto van de afgelopen maand is deze foto van twee kleine paddenstoeltjes. De foto is gemaakt met mijn 50mm lensje en een diafragma van 1.8, wat zorgt voor een mooie wazige en abstracte achtergrond. De foto maakte ik tijdens een zonnige herfstdag in Bos Amelisweerd in Utrecht.
  insta2

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Behalve aan het schrijven van blogs, besteed ik ook veel tijd aan het lezen van artikelen van andere bloggers. Hieronder volgt een greep uit mijn favoriete blogs van afgelopen maand.

 • Naast reisblogs lees ik ook veel andere blogs, waaronder die van de Groene Meisjes. Deze maand schreef Merel waarom zij van Amsterdam naar Rotterdam verhuisde. In deze blog geeft zij aan hoe zij Rotterdam heeft leren kennen en in haar hart gesloten heeft. Héérlijk om te lezen dat andere mensen net zo van mijn hometown genieten als ik!
 • Laura van What about her is een echte woordkunstenares. Prachtig hoe zij je meevoert naar de meest bijzondere plekken op deze wereld. Japan prijkt al lange tijd bovenaan mijn bucketlist. In haar blog – Over rode dromen, nerven van bladeren en uitgewaaide herinneringen – vertelt Laura hoe Japan haar in eerste instantie overviel, maar hoe zij nu een jaar later toch de schoonheid van het land inziet.

Tripjes in eigen land

Door mijn hersenschudding was de bank afgelopen maand mijn beste vriend. Toch heb ik nog wel een aantal leuke dingen ondernomen in eigen land:

 • Begin november ging ik samen met mijn ouders en Koen naar een concert van de Vreemde Kostgangers, bestaande uit Henny Vrienten (Doe Maar), George Kooymans (Golden Earing) en de meester van het Nederlandstalige lied – Boudewijn de Groot. Een groot feest om te zien!
 • Architectuur, geografie en fotografie zijn grote passies van mij, mijn familie en vrienden. Afgelopen week besloten we deze drie hobby’s te combineren in een architectuur tour door Utrecht. Via Architectuurcentrum Aorta boekten we een tour door de Utrechtse binnenstad en leerde ik plekken kennen van de stad waar ik al 6 jaar woon, die mij nog nooit eerder waren opgevallen. Een super leuke en gezellige dag met mooie foto’s als resultaat!

Tour Utrecht

Flashforward: te verwachten op Backpack vol verhalen

Mijn hoofd stroomt af en toe over van de ideeën en plannen. Er zit zó veel in mijn hoofd dat er heel graag uit wil dat ik voorlopig ruim voldoende stof heb om over te schrijven. De komende maand kunnen jullie het volgende verwachten op Backpack vol verhalen:

 • Vorig jaar maakte ik een studiereis door Noord-Amerika, waar ik Toronto, Detroit en New York bezocht. Op dit moment werk ik aan een aantal artikelen over Noord-Amerika, die komende maand zullen verschijnen op Backpack vol verhalen
 • Afgelopen maand heb ik een fantastisch lang weekend gehad met mijn vriendinnetje Lisa in Londen, waar zij nu voor een half jaar studeert! We bezochten vooral heel veel leuke wijken, waaronder Shoreditch, Notting Hill en Camden Town. Hier heb ik aardig wat inspiratie opgedaan voor nieuwe blogs. Onder andere een blog over street art in Shoreditch zit in de pen!Londen

Tot zover mijn flash-backpack van de maand november. Voor nu even genoeg over mij. Hoe was jullie maand november? En hoe gaan jullie de feestdagen doorbrengen komende maand? Ik ben heel benieuwd!1

Dit vind je vast ook leuk!

1 reactie

Michelle | Travel lifestyle.nl 27 december 2016 - 14:36

Wat een leuke blog en update! 🙂 En lief dat je mij in dit mooie rijtje noemt, dankjewel!

Reageer

Laat een reactie achter