Home Persoonlijk Flash-backpack #18: Terugblik op April

Flash-backpack #18: Terugblik op April

door Dewi
Terugblik

Deze maand genoot ik van het fantastische lenteweer en de bloesems aan de bomen. April was voor mij de maand van wereldreisvoorbereidingen, héél veel blogs vooruit schrijven en nog even met vriendinnetjes afspreken, die ik straks een lange tijd niet ga zien. Zo op de laatste dag van de maand is het weer tijd om even terug te kijken. Blik je met mee terug?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

In april kwamen er 8 artikelen online. Sinds 3 maanden wil ik standaard op maandag- en  donderdagavond een artikel publiceren. Ook in april is dit weer gelukt!

 • Begin deze maand zette ik het artikel ‘15x de leukste dingen om te doen in Sri Lanka‘. Deze blog was echt ongekend populair. In 2 dagen tijd stond dit artikel ineens in de top 10 van mijn best gelezen artikelen tot ooit!
 • Mijn persoonlijke favoriet deze maand was ‘Stedentripdilemma: Madrid of Barcelona?‘, waarin ik deze twee Spaanse steden vergelijk op bezienswaardigheden, sfeer en authenticiteit, eten en drinken, weer en klimaat, streetart en straatartiesten. Ik had nog nooit een dergelijke vergelijking gemaakt, maarik vond het erg leuk om te doen.

Madrid of Barcelona

Backpack vol verhalen op Instagram

Waar ik in maart heel actief was op Instagram, had ik in april even een dipje. Ik merkte dat er zóveel tijd in Instagram ging zitten dat het ten koste ging van andere dingen. Ik wilde élke dag een foto plaatsen en ook élke dag rond hetzelfde tijdstip. Het belangrijkste vind ik om plezier te houden in Instagram en dat begon ik een beetje te verliezen. Daarom heb ik besloten nu gewoon een foto te delen als het mij uitkomt en er niet meer zo krampachtig mee om te gaan.

 • Onderstaande foto maakte ik een aantal jaar geleden in Marokko, één van de meest fotogenieke landen waar ik ooit geweest ben. Deze foto werd het meest geliked.

 • Mijn persoonlijke favoriet deze maand is ook een foto uit Marokko. Deze foto van dit smalle kleurrijke straatje maakte ik in Marrakesh.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

Hoogtepunten in April

 • Hebben jullie ook zo genoten van het heerlijk zonnige weer?!

 • Eén van mijn liefste vriendinnetjes die ik al veel te lang niet had gezien, kwam gezellig naar Utrecht. Zo fijn! We hebben heerlijk gegeten in een van mijn favoriete sushi-restaurants.
 • Een ander lief vriendinnetje ga ik straks 10(!!!) maanden niet zien. Dat voelt echt heel gek. Gelukkig hebben we deze maand nog gezellig bijgekletst met een kop thee in de zon.
 • Met mijn schoonfamilie ging ik een weekendje naar Noordwijkerhout, waar we heerlijke kaasfondue hebben gemaakt, hebben gefietst tussen de bollenvelden en hebben gewandeld op het strand.

 • Ik schreef blogartikelen voor de komende anderhalve maand en ik heb ze direct ingepland, zodat ze tijdens onze wereldreis vanzelf online komen. Wat een heerlijk gevoel!
 • Koen en ik gingen eten bij mijn ‘onechte’ broertje, die sinds kort in Rotterdam woont. Geweldig om zijn huisje te zien en ook onwijs gezellig!
 • Ik genoot van de koeien in de wei, die deze maand weer voor het eerst naar buiten gingen.

 • Nog meer sushi deze maand met twee vriendinnen in Rotterdam. Dit zijn altijd ontzettend fijne avondjes. Tijdens onze wereldreis ga ik dit echt wel missen!
 • We waren druk met de laatste voorbereidingen van onze wereldreis. Zo regelden we de treinkaartjes voor China, verzamelden we de spullen die meegaan alvast gedeeltelijk bij elkaar én maakten we een begin met het opruimen en leeg halen van ons huis.
 • Ik houd van spannende boeken en vooral van series. Een tijd lang kon ik geen fijne serie meer vinden, maar deze maand startte ik met de boeken van Karen Slaughter. In één ruk las ik de eerste drie boeken uit de Grant County-reeks uit.
 • Een Turks ontbijtje op Koningsdag. Geen betere manier om de dag te beginnen!

Flash-forward

Wat kunnen jullie komende maand van mij verwachten? In mei:

 • Komt er elke maandag- en donderdagavond een nieuw artikel online.
 • Neem ik jullie mee in de laatste voorbereidingen van onze wereldreis.
 • Gaat onze wereldreis ook écht van start. Half mei vliegen we naar St. Petersburg. En hoewel ik hier enorm naar uitkijk, vind ik het ook ontzettend spannend!

Tot zover mijn terugblik op april. Ik hoop dat jij ook een goede maand gehad hebt. Wat zijn jouw plannen voor mei? Laat het me weten in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Marcella Molenaar 5 mei 2018 - 10:42

Heerlijk hé, dat fijne weer. Ook dit weekend is het weer erg fijn! Wat superfijn dat jullie wereldreis deze maand start. Onwijs goed vooruitzicht! Ga je tijdens de reis af en toe een update plaatsen? Ik ben natuurlijk onwijs benieuwd! Veel succes en plezier met de laatste voorbereidingen!

Reageer
Kelly 1 mei 2018 - 17:46

Wat een fijne maand en spannend dat jullie bijna vertrekken! Super leuk. Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen en ga jullie zeker volgen 🙂 Veel plezier en vooral genieten!!

Reageer

Laat een reactie achter