Home Persoonlijk Flash-backpack #17: Terugblik op maart

Flash-backpack #17: Terugblik op maart

door Dewi
Terugblik

Hoewel je het misschien niet direct zou zeggen als je naar buiten kijkt, is de lente deze maand officieel begonnen. Hoewel ik houd van de winter, kijk ik inmiddels toch echt wel uit naar een zonnetje. Maart was voor mij de maand van gezellige etentjes, wereldreisvoorbereidingen, schaatsen op natuurijs én een nieuwe grote stap. De maand is alweer bijna voorbij, dus tijd om weer even terug te kijken. Blik je met me mee terug? 

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Maart was weer een goede blogmaand. In januari en februari zat ik al lekker in de flow en haalde ik mijn doelstelling om minimaal twee artikelen per week te publiceren. In maart kon ik dit lekker doorzetten. Dit zag ik ook terug in mijn bezoekersaantallen, ik haalde een nieuw record!

 • De serie wereldreisvoorbereidingen wordt ontzettend goed gelezen door jullie. Echt leuk om te merken dat dit zo aanslaat. Het artikel dat deze maand het best gelezen werd kwam ook uit deze serie en ging over de vraag: ‘wat doen we met ons huis‘? Ook het artikel ‘hoe doen we het met ons werk‘ was erg populair.
 • Mijn persoonlijke favoriet deze maand is het verhaal waarin ik jullie vertel over die keer dat ik met een helikopter uit de bergen werd gehaald. Hoewel dit avontuur al enige tijd geleden heeft plaatsgevonden, vond ik het leuk om alsnog met jullie te delen.

Backpack vol verhalen op Instagram

Vorige maand beloofde ik jullie dat ik mijn leven zou beteren op Instagram. Ik had in januari en februari even een Instagram-dip, maar ik hervond mijn motivatie en vooral plezier weer in dit medium. Niet in de laatste plaats dankzij de leuke workshop die ik volgde van Kimberly (Justgoglobal) en Marieke (TRVLMRK). Na de workshop ging ik weer vol goede moed aan de slag en plaatste ik elke dag een foto. Dit wierp zijn vruchten af, want ik maart groeide ik van 1500 naar 1700+ volgers! Volg jij mij al?

 • Deze foto van mijzelf in Georgetown (Maleisië) werd deze maand het meest geliked op Instagram. Lief van jullie!

 • Mijn persoonlijke favoriet was deze foto van de olifanten in Kaudulla National Park, Sri Lanka. Tijdens een safari zagen wij zo’n 200 olifanten in hun natuurlijke leefomgeving. Zo gaaf om te zien hoe deze dieren met elkaar interacteren.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder deel ik mijn favoriete artikelen van collega-bloggers, die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Jessica maakte deze maand een fantatische trip naar Estland, een land dat ik graag eens zou bezoeken. Door haar waanzinnige foto’s van Estland in de winter steeg dit land weer flink op mijn bucketlist!
 • De blogs van Suzanne over ondernemen vind ik altijd super inspirerend. Deze maand schreef zij het artikel ‘denkfouten over voor jezelf beginnen‘. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijzelf ook op een aantal van deze denkfouten heb betrapt, maar inmiddels heb ik er alle vertrouwen in dat het mij gaat lukken als ondernemer.
 • Lapland, daar droom ik al jaren van. Karlijn maakte deze maand een prachtige reis en gaf 10 redenen waarom je echt naar Lapland moet. Als ik nog niet overtuigd was om ooit naar Lapland af te reizen, dan was ik dat zeker na het zien van haar prachtige foto’s!

Hoogtepunten in maart

Maart was een goede maand vol leuke dingen en aantal échte hoogtepunten. Komen ze:

 • Na lang wachten konden we ein-de-lijk weer eens schaatsen op natuurijs. Ik was blij als een kind.

 • Een dagje schaatsen sluit je natuurlijk af met een heerlijke warme chocolademelk.

 • We kregen onze laatste inentingen voor onze wereldreis en kunnen nu veilig op reis.
 • Deze maand was het zover, samen met mijn vader ging ik naar de Kamer van Koophandel om mij in te schrijven! Dit voelde echt als een hele grote stap vooruit. Als ondernemer ga ik aan de slag als content creator, tekstschrijver en projectmanager. YEAH, zo blij!

 • Ik gaf het net al even aan. Deze maand volgde ik een Instagramworkshop en ging ik weer vol nieuwe energie aan de slag met Instagram.
 • Mijn vader had per ongeluk te veel kaartjes besteld voor het concert van The Annalogues, dus mochten Koen en ik mee. Wat zat dat instrumentaal goed in elkaar zeg!
 • Ik ging gezellig uit eten met twee lieve vriendinnen bij Gusto in Rotterdam. Dit zijn altijd zulke fijne avondjes.

 • Een dag later had ik een high-tea in Maassluis. Eerlijk, dit was één van de beste high-teas ooit.

 • Alsof ik nog niet genoeg gegeten had deze maand, nam mijn moeder ons ter ere van haar verjaardag mee naar het Indonesische restaurant Dewi Sri in Rotterdam. Yumm!

 • Maart hing echt van etentjes aan elkaar, want in Utrecht ging ik met vriendinnen uit eten bij vegetarisch restaurant Broei. Gezellig om weer even bij te kletsen.
 • Ik haalde deze maand een aantal leuke samenwerkingen binnen voor Backpack vol verhalen. Stay tuned!

Flash-forward

Wat kunnen jullie komende maand van mij verwachten? In april:

 • Blijf ik twee artikelen per week publiceren. Elke maandag en donderdagavond kunnen jullie een nieuwe blog verwachten.
 • Zet ik de stijgende lijn door met Instagram. Foto’s van Marokko en Vietnam staan in elk geval in de planning.
 • Neem ik jullie verder mee in de voorbereidingen van onze wereldreis. Er zitten nog aardig wat artikelen hierover in de pijplijn. Heb jij nog vragen over onze wereldreisvoorbereidingen? Laat het me vooral weten!
 • Ga ik met mijn schoonfamilie gezellig een weekendje naar Noordwijkerhout. Iemand nog tips?

Tot zover mijn terugblik op februari. Is maart voor jou ook zo’n fijne maand geweest? En wat zijn jouw plannen voor april? Laat het me weten in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Jessica 2 april 2018 - 13:22

Awhhh zo leuk dat je op natuurijs hebt kunnen schaatsen! Dat weekend dat het perfect was voor het schaatsen zat ik nog in Estland, dus ik heb het jammer genoeg gemist. Lief trouwens dat je naar mijn blog over Estland in de winter verwijst, merci! 🙂

Reageer
Dewi 16 april 2018 - 11:39

Jaaa, dat was echt fantastisch. Al kan ik me nu echt niet meer voorstellen dat ik vorige maand nog geschaatst heb! Jammer dat je het gemist hebt, maar Estland is ook niet verkeerd 🙂

Reageer

Laat een reactie achter