Home Persoonlijk Flash-backpack #15: Terugblik op januari

Flash-backpack #15: Terugblik op januari

door Dewi
Terugblik

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij, dus hoog tijd om even terug te kijken. Januari was een goede maand. Ik sprak af met gezellige mensen, bezocht de vakdagen van de Vakantiebeurs, zat vol inspiratie en zette die inspiratie om in concrete acties. Blik je met mij mee terug op de eerste maand van 2018?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Januari was een goede blogmaand, waarin ik maar liefst 9 artikelen publiceerde. Deze maand bereikte ook mijn bezoekerstaantallen een nieuw record. Ik las al bij meerdere bloggers dat januari altijd een goede maand is, maar ik was hier toch wel erg blij mee. Nu volhouden dit jaar!

 • Het artikel dat deze maand het meest gelezen werd, was het artikel waarin ik aankondigde dat wij op wereldreis gaan. Ik vond het heel spannend om dit persoonlijke verhaal online te zetten, maar ik werd echt omvergeblazen door alle lieve, positieve en enthousiaste reacties. Op mijn blog, op facebook, persoonlijk en via whatsapp. Echt jullie maakten mijn dag met al die leuke berichtjes, bedankt!
 • Het artikel over onze wereldreis was ook één van mijn eigen favorieten, maar een andere favoriet is het artikel 10x de lekkerste gerechten uit Maleisië. Wat heb ik genoten van het fantastische eten in dit prachtige land!
 • Super leuk om te zien dat ook ‘oude’ artikelen goed gelezen werden deze maand. Vooral mijn reisroutes door Vietnam en Sri Lanka waren ongekend populair.

gerechten uit Maleisië - Nasi Kandar

Travel Movie Maleisië

In januari postte ik weer een nieuwe travel movie. Deze keer van onze reis door veelzijdig Maleisië. Heb jij hem al gezien?

Backpack vol verhalen op Instagram

Op Instagram was ik deze maand iets minder actief. Ik kreeg al commentaar van mijn moeder dat er zo weinig foto’s voorbij kwamen deze maand, dus in februari kunnen jullie weer meer verwachten. Beloofd!

Wel bereikte ik deze maand op Instagram de 1500 volgers, YES! Hiervoor wil ik iedereen die mij volgt heel hartelijk bedanken.

 • Jullie favoriet deze maand was onderstaande foto van Malakka.

 • Inmiddels ben ik druk bezig met de voorbereidingen van onze wereldreis en maakte ik een globale planning voor China. In het kader hiervan besloot ik wat foto’s de delen van onze reis door China van vorig jaar. Deze foto van de rijstvelden van Longji was mijn persoonlijke favoriet deze maand.

Inspirerende artikelen van andere bloggers:

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

Dieptepunten in januari

 • Mijn ‘oude’ vertrouwde Samsung was helaas helemaal op. De laatste weken moest ik zo’n 4 tot 5 keer per dag mijn telefoon opladen en daar werd ik niet heel vrolijk van. Tijd om afscheid te nemen dus. Dag oude Samsung, hallo nieuwe Samsung.
 • Een oude knieblessure speelde weer op, waardoor ik deze maand weinig kon sporten. Balen, maar gelukkig gaat het weer beter.

Hoogtepunten in januari

 •  Op 1 januari werd ik uitgerust wakker, vol nieuwe energie voor een nieuw jaar. Laat 2018 maar komen!
 • Gezellig koffie drinken en lunchen met een vriendin.
 • En lekker eten (kaasfondue, yes!) met een andere vriendin.
 • Ik bezocht de vakdagen van de vakantiebeurs.
 • En ik ging naar het event de Reislustige Freelancer, georganiseerd door Jessica (Corners of the World) en Suzanne (Artikel 2.55). Een super inspirerende avond, waar ik leuke mensen heb ontmoet en vooral heel veel vertrouwen heb opgedaan om te starten als freelancer. Na afloop lag ik met een hoofd vol nieuwe ideeën te stuiteren in mijn bed. Thanks meiden!
 • Samen met Koen ging ik wandelen in de omgeving van Hollandse Rading.
 • Mijn pappa was jarig in januari. En na alle ziekenhuisopnames de laatste maanden, was ik heel dankbaar dat we zijn verjaardag ook dit jaar weer konden vieren!
 • Ik maakte een globale route en planning voor onze reis door China en zat achter mijn laptop te stuiteren van enthousiasme.

route voor onze wereldreis

Tips en aanraders

 • Ik vind het heerlijk om boeken over reizen te lezen. Deze maand las ik het boek van Lex Niekel: Van het Rode plein naar de Chinese Muur. Leuk om te lezen als je van plan bent ooit op reis te gaan met de Trans Mongolië Express.
 • Dit jaar wilde ik geen agenda kopen, maar besloot ik aan de slag te gaan met bullet journaling. Ik vind het fantastisch! Waar ik eerder mijn afspraken, lijstjes en ideeën in allerlei verschillende boekjes had staan, heb ik dit nu allemaal bij elkaar. Dit geeft een ontzettend gestructureerd en opgeruimd gevoel.

Flash-forward

Wat kunnen jullie in februari van mij verwachten? In februari:

 • Ga ik lekker veel tijd besteden aan het schrijven van nieuwe artikelen. Mijn hoofd zit barstensvol met inspiratie, die er heel graag uit wil.
 • Neem ik jullie mee in de voorbereidingen van onze wereldreis.
 • Komt er een nieuwe reisroute online.

Tot zover mijn terugblik op de eerste maand van 2018. Is januari voor jou ook een fijne maand geweest?

 

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Jessica 4 februari 2018 - 23:34

Leuk dat je opnieuw bij een evenement van de Reislustige Freelancer was, was inderdaad een erg gezellige en inspirerende avond! En wat fijn dat je de verjaardag met je pap hebt kunnen vieren, na al die ziekenhuisbezoeken besef je waarschijnlijk dat zulke simpele dingen zo waardevol kunnen zijn 🙂 Veel plezier met de voorpret op jullie wereldreis!

Reageer
Dewi 5 februari 2018 - 14:35

Ja, dat vond ik ook! Ben nu druk bezig om mijn ideeën om te zetten in concrete acties:) Dat is zeker waar, ik ben er inderdaad dankbaar voor dat we zoiets simpels als zijn verjaardag ook dit jaar weer konden vieren.

Reageer

Laat een reactie achter