Home Persoonlijk Flash-Backpack #14: Terugblik op december

Flash-Backpack #14: Terugblik op december

door Dewi
Terugblik

Vorige week blikte ik in mijn jaaroverzicht al terug op 2017, maar zo op de laatste dag van het jaar wil ik toch ook nog even tijd maken om terug te kijken op december. December was de maand van spanning en ontspanning, een witte deken over Nederland, lekker eten en hele gezellige kerstdagen. Blik je met mij mee terug op december?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

December was een goede blogmaand, waarin ik 6 artikelen publiceerde. In december kwamen uiteenlopende artikelen online: ik werd bijvoorbeeld genomineerd voor de Liebster Award, had een leuke samenwerking met Fotofabriek.nl en blikte terug op 2017.

 • Jullie favoriete artikel van deze maand was ‘Backpack route door Maleisië: een rondreis van 3 weken + praktische tips‘. Zelf vind ik het altijd heel fijn om via reisroutes inspiratie op te doen en een indruk te krijgen van wat haalbaar is in een bepaald aantal weken. Dit is ook de reden dat ik deze artikelen ben gaan maken en ik vind het prachtig om te merken dat dit bij jullie zo aanslaat!

route door Maleisië - Petronas Towers Kuala Lumpur

 • Mijn persoonlijke favoriet van deze maand is het artikel ‘7 tips voor Rockanje: een weekend uitwaaien aan de Zuid-Hollandse kust‘. Rockanje heeft opnieuw mijn hart veroverd. Hoewel ik hier vroeger als kind vaak ging wandelen met mijn ouders, was het gebied bij mij een klein beetje in de vergetelheid geraakt. Vorige maand was ik terug op deze prachtige plek aan de Zuid-Hollandse kust en ik weet zeker dat ik hier vanaf nu weer regelmatig zal terugkeren. Het is immers slechts een half uur rijden vanaf mijn hometown Vlaardingen.

tips voor Rockanje - strand Voornes Duin

Backpack vol verhalen op Instagram

 • Jullie favoriete foto op Instagram deze maand is onderstaande foto van Kasteel de Essenburgh in Hierden. Met mijn moeder ging ik een dagje ontspannen in de Zwaluwhoeve en ik boekte er dit hotel bij. Met een laag sneeuw veranderde deze plek opeens in een spookjeskasteel.

 • Mijn persoonlijke favoriet is deze foto, die ik maakte op het strand tussen Rockanje en Oostvoorne. Ik houd van de Nederlandse kust en in het bijzonder van de verlaten stranden in de herfst en de winter.

Inspirerende artikelen van andere bloggers:

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

Dieptepunten in december

 • Een dagje iets leuks doen met mijn vader veranderde weer in een ziekenhuisbezoek. Dit zorgde deze maand weer voor behoorlijk wat spanning. Gelukkig mocht hij vlak voor kerst weer naar huis.
 • Zoals jullie in mijn vorige maandoverzicht hebben kunnen lezen, zou ik in december met mijn ouders en Koen naar Parijs gaan. Helaas gooide de ziekte van mijn vader roet in het eten en heb ik dit moeten annuleren. Heel jammer, maar Parijs loopt niet weg.

Hoogtepunten in december

 • De maand begon met gezellig kaasfonduen en bijkletsen met mijn Kim & Daisy. Dit zijn altijd hele leuke avondjes!
 • Met mijn moeder ging ik een weekendje heerlijk ontspannen op de Veluwe met een dagje Zwaluwhoeve.
 • Nederland werd dat weekend bedekt onder een dikke laag sneeuw, wat ons verblijf in Kasteel de Essenburgh nét even iets extra’s gaf.
 • Op 1e kerstdag hebben we altijd een vol programma met een brunch bij de familie van Koen en diner met mijn familie. Het was weer ontzettend gezellig en fijn om weer even bij elkaar te zijn.
 • Tussen kerst en oud&nieuw gingen we samen met mijn ouders een paar dagen naar Oostvoorne, waar we een heerlijk hotel hadden met een warm zwembad en sauna. Fijn even ontspannen!

 • Mijn vader weet altijd bijzondere plekjes in Nederland te vinden. Zo bracht hij ons naar de Brouwersdam om zeehondjes te spotten. Wat een geweldig leuke dieren zijn dat toch!
 • We maakten een wandeling over het prachtige strand van Rockanje.

 • En we hebben weer heerlijk gegeten bij restaurant Aan Zee én bij het Badhotel Rockanje.
 • We ontdekten de visafslag van Stellendam en genoten hier van heerlijk verse vis.

 • Ik ben een groot schaatsfan en heb deze maand genoten van het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Wat was het spannend zeg! De rit op de 1500 meter van Kjeld Nuis en Koen Verweij was voor mij wel het hoogtepunt van het OKT.

Tips en aanraders

 • Kennen jullie het spel 30 seconds al? Je speelt in teams, waarbij één iemand zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje binnen 30 seconden omschrijft en één iemand probeert te raden. Super gezellig als je met meerdere mensen bent. Dit spel was bij ons deze kerst erg populair!
 • Ik las de afgelopen twee maanden alle vier de boeken uit de serie van Björlind in één ruk uit. Ik ben gek op Zweedse thrillers, maar deze serie is echt één van mijn favorieten. Deze boeken worden gekenmerkt door de ontzettend spannende plots en sterke personages, die je heel goed leert kennen. Absoluut een aanrader!

Flashforward

 • Komende maand kom ik met groot nieuws over mijn plannen voor 2018, dus stay tuned!
 • In januari staat de vakantiebeurs in de planning, waar ik ook zeker een bezoek aan ga brengen.

Tot zover mijn terugblik op december. Hoe is jullie maand geweest? Voor nu wens ik jullie een hele fijne jaarwisseling en veel geluk voor 2018!

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter