Home Persoonlijk Flash-backpack #13: Terugblik op november

Flash-backpack #13: Terugblik op november

door Dewi
Terugblik

November is omgevlogen en ik kan bijna niet geloven dat december alweer is aangebroken en het einde van het jaar met rasse schreden dichterbij komt. Voor mijn gevoel is 2017 voorbij gegaan, terwijl ik even met mijn ogen knipperde. November was een maand waarin ik o.a. ontzettend veel boeken las en we een weekend lekker gingen uitwaaien in Rockanje aan de Zuid-Hollandse kust. Blikken jullie met mij mee terug op november?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

November was een goede blogmaand. Hoewel er niet overdreven veel online kwam, kwam ik er deze maand wel aan toe om artikelen te schrijven die al heel lang op de plank waren blijven liggen. Artikelen waarvan ik al een hele tijd van plan was om ze te schrijven. Ik haalde ze van de plank, blies het stof ervan af en ging ermee aan de slag. Dat gaf een ontzettend goed gevoel.

 • Jullie favoriete artikel van deze maand is ‘Een uitputtingsslag in regenwoud van Taman Negara, Maleisië + tips‘. Een artikel waarin ik vertel hoe zwaar ik het had tijdens een trekken door ’s werelds oudste regenwoud, maar hoe het ook zo ontzettend de moeite waard was.
 • Mijn persoonlijke favoriet is het artikel ‘wat te doen tijdens een stedentrip Madrid: 12x mijn persoonlijke tips‘. Eigenlijk vooral omdat het schrijven van dit artikel mij weer even terugbracht naar het fijne Madrid. Dit maakte dat ik tijdens het tikken met een enorme glimlach achter mijn laptop zat. Dit is trouwens één van die artikelen waarvan ik al een hele tijd van plan was het te schrijven.

Backpack vol verhalen op Instagram

 • Niet alleen het artikel over Taman Negara was populair deze maand, ook de foto’s deden het ontzettend goed op Instagram. Onderstaande foto van de Canopy Walk was deze maand jullie favoriet.

 • Mijn persoonlijke favoriete foto van november is onderstaande foto, die ik vorig jaar maakte in Londen. Ik wordt altijd zó blij van sfeerverlichting in deze tijd van het jaar. Ik plaatste deze foto naar aanleiding van mijn artikel over mijn favoriete bestemmingen voor een stedentrip in de winter.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Linda van Travellers of the World schreef deze maand een artikel over het budget voor Singapore en gaf daarin aan dat een bezoek aan deze stad helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Ik vond dit wel echt een eyeopener. Tot dusver heb ik Singapore altijd overgeslagen, omdat ik dacht dat het een enorme aanslag op ons budget zou zijn.
 • Karlijn plaatste deze maand het artikel: het terracottaleger in Xi’an, wat als een beroemde toeristische trekker tegenvalt. Ik vond het heel herkenbaar om te lezen hoe gigantische drukte toch wel iets af doet aan je beleving van een bepaalde plek.
 • Suzanne van Artikel 2.55 schreef deze maand een artikel over waar het leven écht om gaat. Leuk om te lezen en vooral heel herkenbaar.

Hoogtepunten in november

 • Deze maand zochten we een nieuw bed uit en ik kan echt niet wachten tot het wordt geleverd!
 • We gingen een weekend uitwaaien in Rockanje, een badplaats aan de Zuid-Hollandse kust. En kijk eens wat een prachtig breed strand!

tips voor Rockanje- Strand Rockanje

 • En het licht was zó mooi!

tips voor Rockanje - uitzicht op het strand

 • Het Badhotel is één van de leukste hotels waar ik tot dusver in Nederland ben geweest.

tips voor Rockanje - het Badhotel

 • We gingen eten bij Restaurant ‘Aan zee’ in Oostvoorne. Absoluut één van de betere restaurants waar ik de laatste tijd heb gegeten en een prachtig duurzaam concept.

tips voor Rockanje - restaurant Aan Zee

 • We bezochten het oude vestingsstadje Brielle.

tips voor Rockanje - de historische stad Brielle

 • Ik las deze maand ein-de-lijk de Alchemist van Paulo Coëlho. Wat ontzettend mooi geschreven zeg. Coëlho is echt een woordkunstenaar.
 • Dit was tevens mijn 27e boek van dit jaar. Zou ik de 30 nog halen?

Tips en aanraders

Kennen jullie de boekenserie van Camilla Lackberg al? De serie is zeker niet nieuw, maar het laatste deel verscheen nog niet zo lang geleden. Ik begon een aantal maanden geleden met ‘IJsprinses’, het eerste deel van deze serie. Inmiddels heb ik alle 10 de boeken gelezen. Ontzettende spannende Zweedse thrillers en erg goed geschreven. Het fijne van deze serie vind ik dat de personages heel goed zijn uitgewerkt en je de hoofdpersonen heel goed leert kennen. Aanrader!

vliegangst

Flashforward

 • Er liggen aardig wat verhalen op de plank. Deze maand kunnen jullie in elk geval nog enkele artikelen met veel tips en informatie over Maleisië verwachten.
 • Ik kijk weer uit naar de kerstdagen, die we vieren met familie en vrienden. Altijd super gezellig.
 • Tussen kerst en oud&nieuw gaan we er een paar daagjes tussenuit en bezoeken we mijn grote liefde Parijs!

Tot zover mijn terugblik op november. Hoe was jullie maand? En hebben jullie nog leuke plannen voor de feestdagen?

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter