Home Persoonlijk Flash-backpack #12: terugblik op oktober

Flash-backpack #12: terugblik op oktober

door Dewi
Terugblik

Oktober is alweer voorbij en november staat alweer voor de deur. Nog twee maanden en dan is het jaar om. Ik kan nauwelijks geloven dat de tijd zo snel gaat. Voor nu is het in elk geval weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Blik je met me mee terug?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

 • Jullie houden van praktische artikelen. Dat viel me ook deze maand weer op. Het artikel Budget voor Maleisië: de kosten van drie weken backpacken werd deze maand het meest gelezen. Zelf vind ik het ook altijd prettig om van te voren een inschatting te kunnen maken van wat een reis ongeveer zal gaan kosten. Daarom houd ik altijd heel nauwkeurig onze uitgaven bij om dit met jullie te kunnen delen.
 • Mijn persoonlijke favoriet deze maand was het artikel over te gekke streetart in Georgetown op het Maleisische eiland Penang. Nog nooit zag ik zulke gave streetart als hier, waar de kunst op een waanzinnige manier opgaat in de omgeving en waarbij gebruik gemaakt wordt van dagelijkse objecten.

Backpack vol verhalen op Instagram

Wiehoeee… op Instagram haalde ik deze maand de 1000 volgers! Hiervoor wil ik iedereen die mij volgt heel hartelijk bedanken. Instagram is mijn favoriete medium om mijn foto’s met jullie te delen en het is ontzettend leuk om te merken dat anderen dat ook leuk vinden.

 • Jullie favoriet deze maand was onderstaande foto, waarbij ik op de Perhentians uitkijk over zee.

 • Mijn persoonlijke favoriete foto van deze maand is onderstaande foto van mijn lieve trouwe vriend Éclair. Ik postte deze foto vol enthousiasme op dierendag, niet wetende dat hij er 3 dagen later plotseling niet meer zou zijn.

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Jessica van Corners of the World schreef deze maand een artikel over waarom vrouwelijke soloreizigers het niet altijd makkelijk hebben op reis. Hierin deelt zij haar ongemakkelijke ervaring met een gids die verliefd op haar werd in Jordanië. Ik heb er ontzettend veel respect voor dat zij dit deelt. Helaas is het voor veel vrouwen herkenbaar.
 • Yvonne vroeg 8 andere bloggers wat voor hen het lekkerste eten ter wereld is. Ik houd van eten, dus kreeg behoorlijk trek van dit verhaal. Erg leuk om te lezen.
 • Ik moet vaak lachen om de verhalen van Jolande van Mijn Reisparadijs. Ook het artikel over hoe je een straat oversteekt in Azië toverde weer een grote glimlach op mijn gezicht. Zo herkenbaar!

Dieptepuntjes in oktober

 • Eigenlijk was oktober helemaal geen fijne maand. Heel onverwachts namen we afscheid van ons hondje Éclair, die 12 jaar lang mijn trouwste vriend is geweest. Éclair ging altijd overal mee naartoe. Samen beklommen we de hoogste toppen van de Pyreneeën, speelden we in de sneeuw in de Alpen en maakten we eindeloze wandelingen in de Jura. Éclair hield ervan om samen op pad te gaan. Hij was het vrolijkste hondje die ik ken en kwispelde elke keer zijn staartje er bijna af als we iets leuks gingen doen. Ik vind het vreselijk dat we hem nu moeten missen en kan er niet aan wennen dat hij er niet meer is, maar ben ook ontzettend dankbaar voor alles wat Éclair ons al die jaren heeft gegeven.

 • Toen we dat gehad hadden, belandde mijn vader voor de tweede keer in 4 weken tijd in het ziekenhuis. Deze keer mocht hij een hele week blijven. Hij wist het weer erg spannend te maken voor ons, maar inmiddels is hij gelukkig weer thuis.

Hoogtepuntjes in oktober

 • Het is een geweldig paddestoelen jaar! Tijdens een wandeling in de bossen bij De Bilt kwamen we de mooiste paddestoelen tegen.

 • Ik werd door Malaysia Tourism uitgenodigd om een kookworkshop bij te wonen. Masterchef Imelda Harris kwam speciaal overvliegen vanuit Kuala Lumpur om ons curry ayam met roti jala te leren maken. Door alle heerlijke geuren waandde ik mij weer even in Maleisië. Houd Backpack vol verhalen in de gaten, want het recept volgt deze week nog!

Maleisische kipcurry

 • We gingen een dagje naar Kootwijkerzand, waar mijn ouders een paar dagen met ons ‘nieuwe’ kampeerbusje stonden. Geweldig om het busje ‘in gebruik’ te zien. Kan niet wachten tot het voorjaar is en Koen en ik ook mooie tripjes kunnen gaan maken.
 • Deze maand had ik ook een aantal heel gezellige afspraken. Zo gingen we gezellig poolen in Amersfoort, eten met vriendinnen en genoot ik samen met mijn moeder van heerlijke sushi.
 • We gingen deze maand langs bij Tiara Tours om reis met de Trans Mongolië Express te plannen. Het begint nu echt ontzettend te kriebelen en ik word met de dag enthousiaster over de geweldige reis die we gaan maken.
 • Koen en ik waren deze maand alweer 5 (!) jaar samen. Een goede reden om gezellig samen uit eten te gaan.
 • Dubbel feest, want twee dagen later was Koen jarig! Dat vierden we met een lekker etentje bij ons thuis.Terugblik oktober

Flashforward

 • Onze reis door Maleisië heeft mijn hoofd weer gevuld met ontzettend veel inspiratie. Komende tijd kunnen jullie dus nog zeker meer verhalen en tips verwachten over Maleisië.
 • In november ga ik nog 2 weekendjes weg in eigen land. De verjaardag van Koen is altijd een heel goed excuus om weer even samen weg te gaan. Ik gaf hem voor zijn verjaardag een weekendje Rockanje. Even lekker uitwaaien bij zee!
 • Samen met mijn moeder ga ik even heel fijn ontspannen op de Veluwe. Een dagje Zwaluwhoeve en een dagje lekker wandelen.

Tot zover weer mijn terugblik. Hoe was jullie maand oktober? En wat zijn jullie plannen voor november? Laat het vooral achter in een reactie hieronder, ik ben heel benieuwd! 

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

Jessica 8 november 2017 - 12:51

Wat vervelend dat je én je hondje bent verloren én dat je vader in het ziekenhuis belandde 🙁 Hopelijk gaat het snel weer goed met hem! Lief trouwens dat je mijn artikel hebt gedeeld, bedankt meis 🙂

Reageer
Dewi 12 november 2017 - 13:43

Dankjewel Jessica! Het zou inderdaad fijn zijn als hij zich weer wat beter gaat voelen:)

Reageer

Laat een reactie achter